Geneve - introduktion

Genève (VIDEO) er i alle henseender en international by. Genève er måske mest kendt for at mange internationale organisationer har sine hovedkontorer her, bl.a. ligger FN og Røde Kors deres internationale hovedkontorer i Genève. Geneve (fransk: Genève, tysk: Genf) er den næststørste by i Schweiz efter Zürich og hovedby i den fransktalende kanton af samme navn. Kantonen Geneve er den vestligste af de schweiziske kantoner og omgivet af Frankrig på næsten alle sider. Byen ligger hvor Genevesøen har sit afløb til floden Rhône.

Geneve er en international by med en kosmopolitisk atmosfære. Mange internationale organisationer har hovedsæde i Geneve. Også FN’s forløber Folkeforbundet havde hovedsæde i Geneve. Geneve har lagt også navn til Geneve-konventionen. I det 16. århundrede var Geneve calvinismens hovedby. Michael Servetus døde her. Denne smukke by ligger ved bredden af centraleuropas største sø, ved foden af Jurabjergene og ved indgangen til alperne.

Dens skønhed, charme og vidunderlige beliggenhed gør Geneve til et populært rejsemål hele året. I det 16. og 17. århundrede var Geneve et tilflugtssted for protestanter, som blev forfulgt ideres hjemlande. I 1863 blev byen stedet, hvor Røde Kors blev født, og den bliver nu betragtet som 'Fredens By' fordi den danner basis for en række humanitære organisationer.

Seværdigheder
  • Jet d’eau Jet d’eau fontænen er Geneves symbol, og forskønner søens bred med sin hvide strøm af vand.
  • Rue du Rhone De fleste forretninger ligger omkring den elegante 'Rue du Rhone', og i 'rues de la Confederation', du Marche og de la Croix d’or.
  • Plaine de Plainpalais De populære Saint-Gervais og Paquis kvarterer er et besøg værd, lige som det farverige loppemarked ved Plaine de Plainpalais på onsdage og lørdage.
  • Den Gamle By Antikvitetsforretningerne ligger i overflod i den Gamle By, sammen med masser af typiske bistroer og gallerier.
  • Røde Kors’ internationale museum


  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2019
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk