Nairobi - Introduktion

 Nairobi (VIDEO) er hovedstaden i Kenya og har 2 3/4 mil. indbyggere. Navnet Nairobi kommer fra
Maasai, Ewaso Nyirobi, og betyder 'koldt vand'.
Nairobi blev grundlagt i 1899 som en forsyningsstation for den ugandiske jernbane, som gik mellem Mombasa og Uganda. Byen blev helt ombygget tidligt i 1900-tallet efter et pest-udbrud og en større bybrand. Nairobi blev hovedstad i Britisk øst-Afrika i 1907 og kenyansk hovedstad efter
selvstændigheden i 1963.

Mount Kenya National Park ligger ca. 180 km nord for Nairobi. Parken er etableret rundt om Mount Kenya, Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg. Det er en gammel vulkan og måler 5199 m på sit højeste punkt. Mount Kenyas sneklædte tinde står som stor kontrast til de omkringliggende tørre, rødligt farvede græssletter. Bjerget skræver over ækvatorlinien og byder på et af verdens sjældenheder - ækvatorial sne.

For den lokale befolkning, Kikuyuerne, er bjerget helligt da det siges at være hjemsted for en af deres guder. Fra 2200 m og opefter er bjerget udlagt som nationalpark. Første del af bjerget er tæt vegetation, hvor elefanter, bøfler og antiloper stortrives, hvilket kan opleves på nærmeste hold ved et ophold på de berømte Tree Top hoteller. Sammen med Aberdare-bjergkæden udgør Mount Kenya de højeste punkter i landets centrale højland. Parken er et yndet mål for klatrere og bjergbestigere. En safaritur hertil garanterer en anderledes oplevelse end de traditionelle, klassiske safariture.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk