Forenede Arabiske Emirater - Introduktion

 Forenede Arabiske Emirater (ofte brugt engelsk forkortelse: UAE som står for United Arab Emirates) er et olierigt ørkenland beliggende i den sydøstlige del af den Arabiske Halvø. Landet er en føderation bestående af syv emirater: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Qaiwain.

Hovedstaden er Abu Dhabi. Det grænser op til Oman, Saudi-Arabien og Qatar. De Forenede Arabiske Emirater er en del af Mellemøsten. Her der der rig lejlighed for indkøb af alle slags. Dubai lufthavn har en
af verdens største Taxfree afdelinger og i det hele taget opkræves der ikke skat eller moms.

Her kan man virkelig opleve luksus Derfindes utallige steder, hvor man kan bade og nyde det evige
solskin. Hertil kommer kamel- og heste væddeløb og en lang række fantastieke golfbaner. Et fantastisk oplevelse er at køre ud i ørkenen i firehjulstrække og bestige sandbakkerne og ikke mindst køre ned af dem. Det er usædvanlig oplevelse der skal opleves med et lækkert aftenmåltid under stjernerne.

For 200 år siden, var UAE ikke andet end en ørken. Alle var fattige, og tjente ikke særlig meget. men så skete der noget. Der blev fundet olie. UAE gik fra at være næsten et U-land til det rigeste muslimsk land. I 1820 indgik Storbritannien og de syv emirater en aftale om at Storbritannien skulle overtage ansvaret for forsvars- og udenrigspolitik. De fik navnet Traktatkysten.

Før dette havde området gået under navnet Piratkysten på grund af at der var mange organiseret sørøverier i området. Landet blev dannet den 2. december 1971, efter at englænderne, som havde domineret området i mere end 100 år, trak sig tilbage. Det var oprindelig hensigten, at Qatar og Bahrain skulle have været medlemmer, men de foretrak at blive selvstændige. De Forenede Arabiske Emirater blev officelt et land d. 2. december 1971. Ras al-Khaimah sluttede sig dog først sig til de Forenede Arabiske Emirater i 1972. Landet var blevet optaget i Sammenslutningen af Alliancefri Stater og havde støttet palæstinensernes krav.

I slutningen af 1986 oprettedes diplomatiske forbindelser med det nu opløste Sovjetunion og med Folkerepublikken Benin. I 1987 fornyedes forbindelserne med Egypten, der havde været afbrudt siden indgåelsen af Camp David-aftalen med Israel. Emiraterne var på de allieredes side under Golfkrigen mod Iraq i 1991. Efter afslutningen på krigen forekom industrireformen at få mere vind i sejlene med åbningen af frihavnen i Jabel Ali, hvor flere end 260 udenlandske virksomheder åbnede filialer.

I marts 1991 undertegnede Samarbejdsrådet i Golfen en sikkerhedsaftale med USA, der skulle garantere freden i området ved hjælp af en fælles militær strategi og med oprettelsen af nye mekanismer, der bl.a. skulle forhindre et våbenkapløb. Iran reducerede efter syrisk mægling sine territorialkrav på øerne i Hormuzstrædet, som man havde holdt besat siden 1970'erne.Teheran opretholdt dog kravet på Abu Mussa, men har tilladt de fordrevne arabere at vende tilbage. Konflikten bliver efter krav fra Emiraterne behandlet af internationale instanser.

Gentagne indvandrerstrømme har skabt en meget heterogen befolkningssammensætning. Iflg. statistikker fra 1993 udgør araberne knap ¼ af den samlede befolkning; Heraf kommer mere end halvdelen fra andre arabiske lande, hovedsageligt fra Egypten. Resten af befolkningen er sammensat af indvandrere fra Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Iran og andre afrikanske og asiatiske lande. Alt tyder på, at den islamiske fundamentalisme har øget sin indflydelse i Emiraterne i perioden mellem 1993-96.

Præsidenten for unionen, sheik Zaid, har ved gentagne lejligheder - som f.eks. ved en tale der markerede afslutningen på Ramadanen i 1993 - givet udtryk for bekymring over «den islamiske ekspansion.» I februar 1994 besluttede Zaid at udvide den islamiske lovgivning til at omhandle adskillige lovovertrædelser, der indtil da havde været behandlet af civile domstole.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk