Indien - Introduktion

 Indien (VIDEO) er med verdens næststørste befolkning et fantastisk rejseland. Fra Himalaya bjergene i nord til strandene omkring Goa i syd er der utallige steder at besøge og lige så mange oplevelser. Gå på tigersafari, ophold dig i et palads og bliv behandlet som Rahjah. Taj Mahal i Agra er stedet der skal besøges og Delhi Red Fort er i samme ombæring med kort afstand til hinanden.
 
Calcutta er præget af den Engelske byggestil og så absolut et besøg værd. Mumbai`s Elephant Island er en oase i storbyen og overalt findes alle former for indlogering fra 5 stjernede hoteller til ydmyge kroer. Køerne er i vejen og trafikken umådelig, men alligevel kommer du frem. Det er nemt at komme omkring i Indien. Der er startet en række lavprisselskaber flyselskaber og du kan altid returnere til toget, der kan bringe dig frem overalt.

Vores samarbejds partner sikrer dig den store oplevelse (HER)
Republikken Indien er beliggende i den sydlige del af Asien og udgør hovedparten af det indiske underkontinent. Grænselandende er Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Bangladesh og Myanmar. Landet har søgrænser til Maldiverne, Sri Lanka og Indonesien. Indien har ligeledes en omdiskuteret grænse til Afghanistan. Et civiliseret hindu-samfund havde hjemme i det nordlige Indien så langt tilbage som 2500 f.Kr. Mellem 1500 f.Kr. og 200 f.Kr. blev de dog tvunget længere sydpå af indvandrere fra Centralasien.

Omkring 500 f.Kr. blomstrede buddhismen op som et modspil til hinduismens kastesystem. Det religiøse billede blev endnu mere spraglet, da muslimerne kom til fra Afghanistan i 1192. I århundrederne, der fulgte, bølgede uroen mellem hinduer og muslimer frem og tilbage i den nordlige del af landet, og det er firkantet sat op den konflikt, der stadig gør sig gældende i grænselandet mellem Indien og Pakistan.

Briterne udnyttede landet økonomisk, men lod befolkningen selv om at vælge religion og kulturelle værdier. Men med tiden blev inderne alligevel trætte af det britiske overherredømme, og et oprør ulmede. Det blev et fredeligt et af slagsen, personificeret ved den karismatiske Gandhi, der kæmpede med våbnet ’satyagraha’ –passiv modstand. Med de hjemlige europæiske problemer i 2. verdenskrig var briterne klar til at give Indien selvstændighed, men det stod klart, at Nordindiens muslimer og hinduer ikke kunne leve sammen. Det var svært at dele landet, da muslimer var bosat i henholdsvis det nordøstlige og det nordvestlige hjørne. Der blev trukket en grænse (i dag grænsen mellem Indien og Pakistan), og placeringen af den fik over 10 mio. hinduer og muslimer til at bevæge sig mod deres ’nye land’. Det førte til store sammenstød, og over 250.000 mennesker mistede livet i denne ’rokade’. Landet har det næsthøjeste antal indbyggere i verden og er det største demokrati med mere end 1 milliard mennesker og flere end 100 forskellige sprog.

Den indiske økonomi er den fjerdestørste i verden set i forhold til købekraften. Indien har verdens største reserver af jernmalm. Man taler blandt andre punjabi, urdu, hindi, nepali bengali, engelsk, sanskrit, pali, malayalam, gujarati, kannada og tamil. Koen er et helligt dyr i Indien. Indiens nordlige og nordøstlige stater ligger delvist i Himalayabjergene. Resten af det nordlige, centrale og østlige Indien består af den frugtbare Gangesslette. I det vestlige Indien grænsende til det sydøstlige Pakistan ligger Tharørkenen. Den sydlige del af den indiske halvø består næsten udelukkende af Deccanplateauet. Plateauet er flankeret af to bakkedrag Vestlige Ghats og Østlige Ghats. Indien er hjemsted for flere store floder inklusiv Ganges, Brahmaputra, Yamuna, Godavari, Kaveri og Krishna.

Til Indien hører tre små øgrupper: Lakshadweep, ved sydkysten, en vulkansk kæde af øer kaldet Andamanerne og Nicobarerne mod sydøst og Sunderbans i Gangesflodens delta mod øst. Det indiske klima varierer fra tropisk klima mod syd til mere tempereret klima mod nord. Dele af Indien som ligger i Himalaya har tundraklima. Indien får det meste af sin regn via monsunregn.

Geografi

Hovedstad: New Delhi ca. 15 mio. indb. (2004) Areal: 3.287.590 km2 (Danmark 43.000) Indbyggertal: 1,1 mia. (2005) Befolkningsvækst pr. år: 1,6 pct. (2005) Befolkning: 72% indo-ariere, 25% dravider og 3% mongoler og andre Sprog: Der findes 18 officielle sprog, hindi og engelsk er de mest anvendte. Religion: Hinduisme, islam, kristendom, sikhisme, buddhisme, janisme m.fl.

Økonomi:
BNI pr. capita 530 USD (2003) Vækst i BNP pr. capita 4% (gennemsnitlig årlig vækst 1990-2003) Gældssituation (år) Udlandsgæld på 119 mia. USD (2005) Udenlandsk bistand pr. capita 1,4 USD (2002) Dansk projekt/programbistand Ophørt ved udgangen af 2005. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk