Japan - Introduktion

 Japan (VIDEO) er et af verdens tættest befolkede lande, ikke uden grund da kun ca. 18 % af landet er beboeligt. Landskabet består af mange bjergområder med store naturreservater, der findes også stadig aktive vulkaner mest på Kyushu. Det Japanske køkken må ikke glemmes, man finder hurtigt ud af hvor vigtigt madkulturen er i Japan, den udgør også en stor social funktion i samfundet. Der er underholdning for en hver smag når man besøger Japan, i Tokyo er der utrolig mange museer bl.a. indenfor kunst, man kan også tage en tur til Legoland eller Disneyland.

I det nordlige Japan kan man også stå på ski. Pisterne her kan sammenlignes med den europæiske standard. OL blev bl.a. afholdt i Nagano i 1998. Japan er kontrasternes land. Her trives den
supermoderne teknologi side om side med århundredgamle traditioner. Du kan den ene dag færdes i tætbefolkede storbyer - den næste dag tage til bjergområder med vulkaner og varme kilder eller til tætbevoksede skovområder.

Som turist møder du overalt venlighed og hjælpsomhed uden at man dog kommer tæt på befolkningen, lykkedes det, har man derimod venner for livet. Landet er som rejseland noget af det sikreste, og man føler sig aldrig utryg eller chikaneret. På trods af en kulturel perle, at Japan er dyr(svarende til Dansk omkostningsniveau), men for den der ønsker at betale det, det koster, venter der en oplevelse udover det sædvanlige!Arkæologisk forskning viser, at Japan allerede har været beboet af mennesker for mindst 500.000 år siden, under den palæolitiske periode. Under flere af istiderne i løbet af de sidste millioner år var Japan jævnligt forbundet med det asiatiske kontinent via landbroer (Sakhalin i nord, og antagelig Kyushu i syd). Det gjorde det let for mennesker, dyr og planter at sprede sig til den japanske øgruppe fra området, som nu udgør Kina og Korea. Med slutningen af den sidste istid og den generelle opvarming af klimaet opstod Jomon-kulturen ca. 11.000 f.Kr., karakteriseret af en mesolitisk til neolitisk halvbofast jæger-samler-kultur og tilvirkningen af den tidligste kendte keramik i verden.

Man mener, at Jomon-befolkningen var forfædrene til proto-japanerne og dagens Ainu. Starten af Yayoi-perioden ca. 300 f.Kr. markede indførelsen af nye teknologier som risdyrking fra det asiatiske kontinent og en temmelig massiv indvandring fra forskellige dele af Asien som Korea og Kina, specielt fra områder nær Beijing og Shanghai, men også fra syd ad søvejen. Imidlertid har flere nye undersøgelser påpeget at Yayoi-perioden varede 500 til 600 år længere, end man tidligere troede, således at hypotesen om en massiv indvandring er unødvendig som forklaring på befolkningsforøgelsen.

Ifølge traditionel, japansk mytologi blev Japan grundlagt i det 7. århundrede e.Kr. af forfaderen og kejseren Jinmu. I løbet af det 5. og 6. århundede blev det kinesiske skriftsprog og Buddhismen introduceret sammen med andre dele af den kinesiske kultur, først via den koreanske halvø og senere direkte fra Kina. Kejserne var overhoveder af navn, men den faktiske magt lå som regel hos mægtige adelsmænd ved hoffet, regenter, eller shoguner (militære guvernører).

Japans ældre politiske struktur betød, at så snart kampe mellem rivalerne var over, flyttede den sejrende shogun til hovedstaden Heian (hvis fulde navn, Heian-kyoto, betyder fredens hovedstad og senere blev forkortet ned til endelsen Kyoto) for at styre på kejserens nåde. Imidlertid blev general Minamoto no Yoritomo i 1185 den første, der brød denne traditon, da han nægtede at flytte og sad ved magten i Kamakura i Kanagawadistriktet, lige syd for dagens Yokohama. Selv om dette Kamakura-shogunat var delvist stabilt, opstod der snart indbyrdes kæmpende fraktioner, som førte Japan ind i det, som kaldes de kæmpende staters periode, eller Sengoku-perioden.

I år 1600 fik shogun Tokugawa Ieyasu overmagten i Sekigahara-slaget ved enten at nedkæmpe eller slå sig sammen med sine fjender, og han skabte Tokugawa-shogunatet i den lille fiskelandsby Edo (tidligere transkriberet som 'Yeddo'), nu bedre kendt som Tokyo, 'den østlige hovedstad'.

Geografi
Hovedstad Tokyo Areal 377.765 km2 Indbyggertal 127,7 mio. Sprog Japansk Religion Shinto/buddhisme

Økonomi

BNI pr. capita 35.914 USD (2005) 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk