Kyoto - Introduktion

 Kyoto (VIDEO) er en perle, som indbyggerne er stolte af og en kulturel oase, japanske og udenlandske turister strømmer til. Tag en cykeltur gennem de smalle gader med de gamle træhuse, som krigen eller
den moderne udvikling ikke fik bugt med. Eller gå en slentretur langs floden, byens bedste sted for den medbragte sushi-madpakke og sake. Eller nyd en morgentur gennem Daitokuji-templets stier eller en stille stund i Ryoanjis sirligt revne stenhave. Eller spis picnic ved en af de hundredvis af shintohelligdomme,
hvor ofringer til kami-guderne er ligeså naturlige som at trække en cola i de allestedsnærværende drikkeautomater. Se, det er en oplevelse for sjælen.

Og dem kan man få mange af i den japanske kulturs højborg, hvor traditionen lever bedre end andre steder med geisha, zen, karate, te og prangende elegance. Kyoto var så smuk og bevaringsværdig, at amerikanerne skånede den under Anden Verdenskrigs bombardementer. Derfor står de der endnu; templerne, helligdommene, træhusene, monumenterne på den historiske stolthed. Men hvor længe?
Kyoto-boerne vil ikke bo i et levende museum. De vil også med ind i fremtiden.

De seneste 20 år er op til 50.000 gamle huse blevet revet ned, så nye betonklodser kunne komme til. Kyoto Station er et mesterværk, men en moderne kolos, der ligesom de smarte hoteller og den osende industri i den sydlige del af byen giver den et noget mindre flatterende udtryk. Men nu er Kyoto-boerne begyndt at sige stop til den planløse udvikling.De vil bevare og genopdage byen, så de stadig stolt kan vise den frem.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk