Beijing - Introduktion

 Beijing (VIDEO) har været Kina’s hovedstad siden 1272, da den Mongolske hersker Kublai Khan etablerede sin base her. Beijing er i øjeblikket en af de hurtigst voksende moderne byer, med en imponerende skyline af glas og stål. De traditionelle ’hutongbebyggelser’ viger for skyhøje skyskrabere
en masse med store hoteller, indkøbspaladser og stormagasiner. Det oprindelige gadebillede med
myriader af cyklister, som trampede frem med flittig brug af cykelklokken, er blevet afløst af busser, taxaer, personbiler, knallerter og andre transportmidler.

Seværdigheder

 • Den Himmelske Freds Plads Den Himmelske Freds Plads er verdens største plads. Med 880 meter
  i nord-sydgående og 500 meter i øst-vestgående retning er den noget større end ’Den Røde Plads’ i Moskva. Her finder vi også det kæmpemæssige mausoleum, som blev bygget i 1976 til at rumme Maos afsjælede legeme. Langs pladsens vestside ligger ’Folkets Store Hal’, hvor kongressen holder deres årlige møde. Langs østsiden ligger ’Nationalmuseet for kinesisk Historie’. Kineserne selv kalder pladsen for Tianamen, hvilket betyder ’Porten til den Himmelske Fred’. Denne port, som leder ind til Den
  Forbudte By, ligger i den nordlige ende af pladsen.
 • Den Forbudte By Den Forbudte By er det kejserlige palads i Beijing, Byen var sæde for Kinas regering under Ming- og Qing-dynastierne fra 1422. Byggeriet af Den Forbudte By blev påbegyndt i 1407 under Ming-kejseren Yongle, som ønskede at flytte rigets hovedstad til Beijing fra Nanjing. Paladsområdet - Den Forbudte By - blev bygget på en kæmpemæssig slette ca 90 km fra rigets nordlige grænse. Byggeriet varede 14 år og man mener, at omkring 100.000 håndværkere var involveret. Det stod færdigt 1421 og var centrum for magten indtil 1912, hvor den sidste kejser Puyi abdicerede. Kejseren beholdt sin titel og var tvunget til at leve i byen indtil 1924, hvor han blev afsat som kejser. De 800 bygninger med 9.999 rum breder sig over et areal på 720.000m².
 • Den Kinesiske Mur Er selvfølgelig stedet, der skal besøges. Det kan for eksempel være ved Badaling, hvor den er smukt restaureret. Tag dig god tid til at slentre en tur på Muren – men vær opmærksom på, at den mange steder er meget stejl.
 • Ming Gravene Besøg de smukke Ming-grave, hvor kejserne fra 1400-1600 tallet blev begravet.
 • Åndeallen Gå en tur ad åndealleen, hvor tidligere tiders kejsere gik i andagt når de ankom til grav-komplekset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk