Bangkok - Introduktion

 Bangkok (VIDEO) sover aldrig. Der er gang i byen hele tiden.Bangkok er en moderne storby. Men bag
den moderne facade er der overalt et umiskendeligt præg af Thailand. Næsten ligegyldigt hvor man befinder sig er den fugtige tropeluft mættet med fremmede lugte og indtryk. Krydderierne fra det thailandske køkken, grøntsags, frugt, blomster og loppemarkederne, det snavsede vand fra floden og kanalerne - og så naturligvis den mindre fremmedartede bilos.

 Det siges, at Bangkok er en af verdens bedst forsynede byer når det gælder madsteder, så hvis man bliver sulten, er der altid råd for det lige i nærheden. Og der er masser af spændende kulinariske oplevelser at hente hvad enten man er til eksklusive restauranter eller gadekøkkener. Man kan gøre sit
livs indkøb i Bangkok, hvis det drejer sig om at spare penge. Har man f. eks. brug for tøj, lædervarer eller smykker, så kan de næste års forbrug med fordel erhverves her. Og hvis du skulle få lyst til, for én gangs skyld, at få skræddersyet en kvalitetsskjorte eller et helt sæt tøj, så benyt dig af muligheden, mens du er her!Det er stadig væk lige så tidskrævende at køre med taxi og bus i Bangkok som det altid har været.

Men i slutningen af 1999 åbnede den uden tvivl største forbedring af Bangkoks infrastruktur, et velfungerende højbanetog ved navn 'BTS'. På billig og komfortabel vis er det nu muligt at komme rundt i Bangkok med den højteknologiske sølvslange, som snor sig over tagrygge og mellem skyskrabere. Vil man væk fra alle de andre turister og attraktioner, kan man for få bath blive færget over Chao Phrya floden på få minutter, og snart kan man forsvinde i de små gader og stræder.

Vælger man at benytte overfarten ved River City, kommer man over ved det nye Hilton Millenium Hotel. Nær hotellet ligger lokale markeder, og går man mod højre, altså mod nord, og holder sig så tæt langs floden som muligt, kommer man i gennem små landsbyer, der med tiden er vokset sammen til byer. Sæt jer ned og spis med de lokale. Det er en god tur at fortsætte gennem de små gader og stræder, til man når det kendte tempel Wat Arun (morgenrødens tempel).

Seværdigheder

  • Grand palace Der er ikke et decideret centrum i Bangkok, men mange peger på Grand Palace, det gamle kongepalads, som værende det oprindelige centrum. Dog skal man lidt rundt i byen, hvis den 220-årige historie skal udforskes og opleves, med bl.a. seværdigheder som Chinatown, Wat Po, Wat Traimit, Vimanmek Paladset og Marmor Templet for at nævne nogle få.
  • ChinaTown Er måske ikke ligefrem en oase – eller for den sags skyld ukendt, men det er en spændende oplevelse, og vejen derhen kan være rigtig rig på oplevelser. Man starter dagen på pladsen foran
  • River City Som er et forholdsvis dyrt antik-shoppingcenter, der ligger lige ved siden af Royal Orchid Sheraton. Når man står med ryggen til floden, går man til venstre, og snart går turen af små gader og stræder op mod China Town. Er man i tvivl om vejen, så kig efter et stort kort, der viser ruten derhen (man finder det på pladsen ved River City). Tag det roligt, og brug god tid til at undersøge de mange små stræder ned til floden, husk fx. at besøge den gamle katolske kirke
  • Holy Rosary Catholic Church Som ligger lige ned til floden. Kirken er bygget i 1897 og er dermed over 100 år gammel – og det er faktisk meget i en ung hovedstad som Bangkok, der først blev grundlagt som hovedstad i 1782. Før 1782 lå der en lille fiskerby ved navn Bangkok.
  • Wat Po-templet Her findes den berømte Liggende Buddha og her kan man få massage på massageskolen i templet.
  • Lumphini Park Bangkoks største og mest populære park, er opkaldt efter Buddahs fødested i Nepal, og den ligger flot og centralt i Bangkok, lige midt i mellem fire store veje: Ratchadamri, Rama IV, Sarasin og Wireless (Witthayu). Langs med de forskellige indgange til parken finder man boder, der sælger forskellige typer af mad og drikkevarer, prøv fx en frisklavet frugtjuice. I midten af parken finder man en et par store søer, hvor man for nogle få baht kan leje en lille robåd og hygge sig. Måske har man lidt senere, efter at have slappet af på søen, fået lyst til at prøve kræfter med at løfte vægte i et udendørs fitnessområde eller besøge det lille bibliotek i midten af parken. Her finder man også aircondition. Midt i ugen sker der ikke så meget i Lumphini, men når det endelig er weekend, finder store dele af Bangkoks befolkning vej til parken og hygger sig på græsset under de store træer, spiser, griner og slapper af. Det bedste tidspunkt at besøge Lumphini er tidlig morgen. Uanset hvilken ugedag, så jogger folk i parken, inden det for alvor bliver varmt, og man kan opleve store grupper af mennesker der dyrker Tai Chi.
  • Talat ’Pak Klong’ En anden mulighed er at tage afsted tidlig om morgenen til Talat ’Pak Klong’ (Talat betyder marked), som er det store blomster- og grønsagsmarked i Bangkok. Det er altid, når man går ned af de små stræder, at man finder de gode oplevelser. Talat ’Pak Klong’ er nok det mest unikke på en sådan morgen, og det er også det mest velduftende marked i Bangkok. Talat ’Pak Klong’ ligger tæt ved Chao Phrya floden, så enten tager man en flodbåd, eller man tager en taxa derhen. En god ide er at indbygge lidt oplevelser på en sådan morgentur på egen hånd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk