Istanbul - Introduktion

 Istanbul (VIDEO) er Tyrkiets største by med et officielt indbyggertal på 12 millioner. Det menes dog, at byens reelle indbyggertal er 15-17 millioner. Prisniveauet er generelt væsentligt lavere end det danske.
En tur med bus eller sporvogn koster 1,1 lira. En tur med ’havets busser’, de små både, der forbinder
byen (og Europa og Asien) på kryds og tværs mellem Det Gyldne Horn og Bosporusstrædet koster 1 lira. Taxaer er under halv pris af herhjemme.

En menu hos McDonald’s koster 6,90 lira. En kop kaffe på en fortovscafe koster cirka 2,5 lira. En øl fås
for mellem 3 og 6 lira afhængig af serveringsstedets mondænitet og beliggenhed. Spiser man, hvor de lokale gør det, fås et rigeligt måltid for under en dansk 50’er, dog er det sjældent muligt at få servet
alkohol disse steder. For 150-200 kroner pr. person fås en god middag på restaurant med øl eller vin.
Som hovedregel gælder at jo mere internationalt køkken, jo mere betaler man.

Forslag til en spadseretur
Topkapi Saray og Aya Sofia Museum Tag også en gåtur på moskeens område hvor du kan se dele af den gamle bydel. Det tager omkring tre timer. området indeholder mange gode, små cafeer og restauranter. Herfra er der 5 min gang til Yere Batan Saray Katakomberne og den sunkne by tager en halv dag at opleve. Dolmabahce Palads Paladset der ligger ned ved Bosporus, var i sin tid bolig for Atatürk, det moderne Tyrkiets grundlægger. Efter et besøg i museet kan man tage en taxa til Ciragan Kempinski Hotel I den flotte bygning kan man indtage eftermiddagskaffen. Stedet var en gang sommerbolig for den sidste Sultan. Kør videre med taxa til Karaköy og tag en sejltur på Bosporus herfra.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk