Bruxelles - Introduktion

 Bruxelles (Brussel) (VIDEO) kaldes Europas hovedstad bl.a. fordi ca. 1/3 af Bruxelles' indbyggere er udlændinge. Efter at EU har oprettet hovedsæde i byen er priserne i stadigt galop opad. For os, som ikke har skattefrie diæter og tykke tegnebøger i kraft af kødfulde ben i EU administrationen, betyder det desværre, at det er en meget dyr fornøjelse at gæste byen. Bruxelles har rigtigt meget at byde på.
Det er en utrolig smuk by med mange gamle fine pladser og bygninger, og så ikke mindst den dejligt livsbekræftende statue, Manneken Pis, der har tisset siden 1619.
For gourmeter med tegnebogen i orden er Bruxelles et paradis. Michelin har uddelt rigtigt mange stjerner i byen. Så forstår man bedre at EU politikere generelt har tendens til at være overvægtige i forskellige grader. Men også for almindeligt dødelige er der meget godt at finde i byen. Der er restauranter, affodringsteder, cafeer, fastfood af enhver art og prisklasse, men generelt er det meste godt.

Museer i Bruxelles

 • Musée d’Art Modern Med malerier og skulpturer fra 1800 og 1900 tallet. Der er mere end 11.000 kunstværker på udstilling.
 • Kunstmuseet Er berømmet for sin samling af bl.a. Rubens og hans elever. Kunstmuseet er indrettet i det tidligere Charles af Lorraine slot.
 • Victor Horta Museum Er et museum omhandlende en af skaberne af Jugendstil arkitektur.
 • Musée du Roi Er beliggende på Grande Place og det er der ikke så meget at sige til. Hvor skulle man ellers placere bymuseet end der hvor pladsen i sig selv er et museum. På museet kan du bl.a. se en samling af de dragter som man iklæder Manneken Pis ved forskellige særlige lejligheder.
 • Tegneserie Museet Præsenterer nogle af verdens mest kendte tegneseriefigurer der er belgiske. I flæng kan nævnes Tin Tin, Spirillen, Lucky Luke og Smølferne. Du bliver selvfølgelig også præsenteret for ophavsmændene til de kendte figurer.
 • Militærhistorisk Museum Med udstillinger af våben fra 400 til 1700 tallet. Museet viser endvidere Belgisk militærhistorie fra 1700 tallet frem til i dag med malerier, tegninger, uniformer, våben o.s.v.
 • Automobilmuseet Byder på en samling bestående af ca. 450 fantastiske køretøjer og viser bilens udvikling fra 1896 frem til i dag. Denne store samling regnes for at være blandt verdens bedste samlinger af sin art.

Seværdigheder i Bruxelles og nærmeste omegn

 • Manneken Pis Har siden 1619 stået og tisset ca. 100 meter fra rådhuset. Den lille bronzestatue symboliserer indbyggernes mangel på ærbødighed! (gad vide om kunstneren kunne se ind i fremtiden?)
 • Katedralen Opført i 1200 - 1500 tallet. I bygningsværket kan du se mange facetter af den gotiske byggestil.
 • Grande Place Blev totalt ødelagt efter et fransk bombardement i 1695. Den eneste bygning fra før den tid er det smukke rådhus. Men efter en genopbygning skabtes en af de smukkeste pladser i Europa. Prøv at give dig tid til at studere de enkelte huses facader. De er alle forskellige men sammen udgør de et smuk helhed. Rådhuset på Grote Markt er den flotteste bygning i Bruxelles. Rådhuset stod færdigt i 1455. På toppen af rådhustårnet står en statue af Skt. Mikael som er byens skytshelgen.
 • Ommegang Er et historisk festspil der opføres på Grande Place den første torsdag i juli måned. Hvis du vil have siddepladser skal disse bestilles gennem turistkontoret, men man skal være i meget god tid.
 • Parc Bruxelles Er en helt symmetrisk park og samtidig den smukkeste i Bruxelles. I dens nordlige ende ligger parlamentsbygningen, omgivet af ministerielle bygninger. Her ligger også det kongelige palads der oprindeligt er opført i 1700 tallet men senere ombygget.
 • Justitspaladset Er med den 103 meter høje kuppel en imponerende bygning, der står på et højt plateau. Det får bygningen til at virke endnu større end den er. Justitspaladset er nu ellers stort nok i forvejen, faktisk er bygningen større end Peterskirken i Rom.
 • Bruparc Er Bruxelles store forlystelsespark. Af de mere interessante oplevelser i parken kan nævnes 400 bygningsværker fra EU landene i ministørrelse samt Kinepolis, verdens største biograf kompleks med en 600 m2 stor biografskærm. Atomium er Bruxelles kendte vartegn. Den ca 100 meter høje skulptur blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1958. Oceade er et kæmpe vandland med alt til faget hørende af forskellige vandaktiviteter.

Udflugter fra Bruxelles

 • Waterloo Behøver næppe nærmere introduktion. Det var her Napoleon blev besejret af den engelske general Wellington den 18 juni 1815.
 • Botaniske Have Haven ligger i Meise , 14 km nord for Bruxelles hvor du finder kæmpemæssige drivhuse med forskellige planter.
 • Centralafrikansk museum I Tervuren , 13 km øst for Bruxelles , hvor du kan se store samlinger, omhandlende Centralafrikas natur og kunst , selvfølgelig med hovedvægten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk