Athen - Introduktion

 Athen (VIDEO) kan besøges året rundt, men byen kan være barsk i juli og august, hvor det er varmest. Gode tidspunkter at opleve Athens seværdigheder på er forår og efterår, hvor klimaet er behageligt og
ikke for varmt. Athen er en levende by med stor charme og tiltrækning, og en af de prismæssigt mest overkommelige byer i verden. Den gamle bydel (Plaka), under Akropolis, er det bedste sted at starte. Kronjuvelen i den græske hovedstad er uden sammenligning Parthenon på Akropolis.

Tag en tur op på Akropolis for at få det bedste udsyn over alle de største arkæologiske steder. I den ene ende kan du se Athen, der ligger endeløst udstrakt nedenfor, og fra den anden side kan du se øerne og Peloponnes-bjergene. For foden af bjergene ligger oldtidens markedsplads, Agorá, hvor du kan betræde gaderne i oldtidens Athen. Sigøjner-gadehandlere vil her præsentere dig for skønne kniplingsduge og farverige broderiarbejder.Seværdigheder

 • Syntagma Er det moderne Athens centrum. Navnet betyder Forfatningstorvet. Ved torvet ligger det pompøse Hotel Grande Bretagne og parlamentet, som oprindelig var Grækenlands kongelige slot. Den ukendte soldats grav bevogtes af elitesoldater, som, klædt i korte hvide bomuldskilte, hvide sokker, broderede fløjlsjakker og fine snabelsko, udfører en parade med store skridt, som minder om John Cleese i sketchen om Ministeriet for gakkede gangarter. Under torvet ligger en metrostation for to af Athens nye metrolinjer. I området omkring Syntagma ligger også flyselskaber, banker, dyrere caféer, busstoppesteder, postkontor og turistinformation.
 • Omoniapladsen Er et kryds med seks gader og et af Athens største trafikknudepunkter. Her findes både metrostation (linje 1 og 2) og busstoppesteder. Omoniapladsen er dermed mere et nødvendigt onde, end en skøn plads man opsøger kun for at hygge sig. Kvarteret omkring Omonia er også ganske kedeligt. Nord for den trafikerede plads findes flere billige hoteller med prostituerede side om side med mere respektable hoteller, stormagasiner og kæder med fastfood. Ud over de lave priser lokker den tætte beliggenhed til Exarhia og det arkæologiske nationalmuseum. Gå ikke glip af det nyrenoverede Platia Kotzia på Athinas syd for Omonia. Athinasgaden går fra Omonia ned til Monastiraki. Kotzia er et nyrenoveret torv med fontæne i 1800-talsstil. Et andet højdepunkt på Athinas er Central Market, en stor torvehal med især kød.
 • Athens centrum Mellem Omonia og Syntagma går Athens tre parallelle trafikerede boulevarder: Akadimias, Leof Elef Venizelou (som også kaldes Panepistimiou) og Stadiou. Dette er den mest larmende og beskidte del af Athen. Bilerne suser op og ned ad boulevarderne fra morgengry til midnat. Visse restauranter har åbent døgnet rundt, heraf flere steder med fastfood. Men der er også skønne bygninger. På Leof Elef Venizelou ligger Den Athenske Trilogi, som byder på velbevarede eksempler på nyklassicistisk 1800-talsarkitektur. Trilogien består af Universitetet, som blev bygget 1839-50 (hvis joniske søjler er kopier af indgangen til Akropolis, Propylæernes søjler), Videnskabsakademiet som blev bygget 1859–87 (med inspiration fra Erechteion og Parthenon Templet på Akropolis) og Nationalbiblioteket, som blev bygget 1885-91 (hvis doriske søjler er inspireret af Hefaisteiontemplet på Athens antikke agora). Alt dette blev bygget i nyklassicistisk stil i et forsøg på at genskabe storheden og skønheden fra Athens antikke æra. Bygningerne er for øvrigt tegnet af to danske antikinspirerede arkitekter, brødrene Hans Christian Hansen og Theophilus Hansen.
 • Plaka Blev påbegyndt i 1400-tallet under den byzantinske periode i Athen. En teori går på, at navnet er en fordrejning af det albanske ’Pliaka Athina’, som betyder ’Det gamle Athen’. De snoede smågader danner kontrast til det moderne centrums rette vinkler og lige gader. Plakas stræder, hvoraf mange er bilfri, er fulde af taverner, restauranter, barer, natklubber og souvenirbutikker. Dette er Athens mest populære turistområde. De fleste turister færdes på gågaderne omkring Kydhathineon og Adrianou og omkring torvet Platia Filomousou og Platia Agoras. I Plaka findes også små enkle museer, den romerske markedsplads, og Akropolis er altid inden for synsvidde. Ved foden af Akropolis, over for Plaka, ligger
 • Anafiotika Kong Otto, som styrede Grækenland i 1800-tallet, søgte de bedste bygherrer til at bygge sit slot ved dagens Syntagmas. Han fandt dem på øen Anafi og bragte dem til Athen. Men de savnede deres ø så skrækkeligt, at de byggede øvre Plaka om, som altså endnu i dag består af små hvide pittoreske huse i sand bystil à la Anafi. En by midt i storbyen med kunstneratelierer, små boliger i kykladisk stil, katte og urteduftende beplantninger – og med en vidunderlig udsigt over den moderne by og Lycabettus.
 • Monastiraki Er et lille torv med metrostation og et område, som er centrum for syv hektiske basargader. Monastiraki er forfaldne 1800-talsvillaer, traditionelle caféer, en del nye barer, Athens antikke marked (agora) og det mere grimme Platia Avyssinias, som er overlæsset med brugte møbler. Her mødes Europa og Nærorienten og skaber en skøn multikulturel atmosfære. Det virker næsten, som om man befinder sig i Tyrkiet eller Mellemøsten snarere end i Europa. I denne kæmpebasar kan man finde alt. Til duften af ristede majs og lyden af en lirekasse som spiller mens der synges med skrattende stemme, kan man slentre rundt og gøre fund på loppemarkedet. Hvad med gamle telefoner, ure, møbler, smykker, grammofoner, kassettebånd, kopper, ikoner med triste madonnaer, der krammer deres jesusbørn, pyntegenstande, kokosstænger og bananer? Der er mest gang i handlen søndag formiddag, men også andre dage i ugen er der loppemarked. Hvis du vil gå en spændende runde til alle barerne for at se, hvordan Athens unge morer sig, skal du krydse over Ermo fra Platia Monastiraki og gå ind på Miaouli, fortsætte til det lille torv med caféborde og så svinge ind på gågaden Anargyron. Du er nu i hjertet af
 • Psyrri Athens svar på vores Nørrebro, Roms Trastevere og Stockholms Södermalm. Psyrri er en utrendy, travl hverdagsbydel om dagen. Her finder du forretninger, hvis udbud af husgeråd, spader, gulvmopper og andre nødvendige ting står fremme på gaderne.Men om aftenen forvandler Psyrri til et trendy forlystelseskvarter. Så åbner designerbarer med dansegulve, hul-i-væggen-barer med excentrisk tingel-tangel-indretning, jazzklubber og diskoteker. I weekenderne i løbet af sommerhalvåret er gaderne fyldt med bargæster, som ikke får plads inde i den trange hede. De sidder på fortovskanten og snakker og drikker, som om hele kvarteret var et stort udendørsparty.
 • Exarhia Er Athens studenterkvarter og stemningen er intellektuel, kunstnerisk og afslappet. Her findes mange boghandlere og masser af caféer, musikklubber og taverner, hvor studerende og unge atheniensere engagerer sig i diskussioner, drikker ouzo eller lytter til musik. Exarhia har en skøn blanding af trange gader med små butikker og mange kebab- og gyrosspisesteder. Nordøst for området ligger en høj, som hedder Strefi og ved dens fod Polytechnion, det tekniske universitetet. Her ligger også Pefkákia Park, som er en forlængelse af Lycabettus, en hyggelig park med moderne legeplads.
 • Kolonaki Er Athens rigeste kvarter. I denne bydel ser du velklædte atheniensere med æsker fra de fine forretninger. Her ligger også de dyreste og mest chikke cafeer og de mest eksklusive kunstgallerier samt det skønne Lycabettus (Lycavittus) Athens højeste høj, som du når via en gangsti eller med kabelbane (funicular).Kvarterets folkeliv foregår især omkring det tilbagelænede Platia Kolonaki omgivet af caféer og gaden Skoufa, hvor butikkerne med mærkevarer ligger tæt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk