Grækenland - Introduktion

 Grækenland (VIDEO) strækker sig over flere klimazoner. De lavere indre sletter og kystområderne i Grækenland har subtropisk klima. Mens bjergene i det nordlige Grækenland har tempereret klima. I Grækenland fødtes grundlaget for vores vesterlandske civilisation. Den græske charme består i uendeligt mange smukke strande og øer, landets historie og maden.

Det bedste af alt er at der findes så meget at vælge mellem, alt lige fra veletablerede rejsemål til uberørte steder. Man kan ikke besøge Athen uden at besøge Akropolis-klippen med Párthenon templet, byens umiskendelige vartegn. Når man så er i området omkring Akropolis kan det anbefales, at man bruger et
par timer på at gå til Agorá - de gamle athenske marked og Heródion-teatret - hvor der sommeren
igennem opføres koncerter og klassiske tragedier. 10 minutters gåafstand herfra ligger det imponerende Panathenske stadion, et rekonstrueret marmorstadion, hvor de nyere olympiske lege afholdtes første
gang i 1896. Den klassiske tur gennem Athen må inkludere et besøg på nationalmuseet.

Et eksempel på de utallige øer er Mílos er en vulkansk ø formet som en hestesko. Øen er først og
fremmest berømt for marmor-statuen Venus fra Milos, der er fundet her og giver spor af civilisation 5000 år tilbage.Grækenlands historie rækker mere end 4.000 år tilbage. Befolkningen på fastlandet - kaldet hellenerne - foretog mægtige flåde- og militærekspeditioner , hvor de udforskede hele Middelhavet og Det sorte Hav, så langt som til Atlanterhavet og til Kaukasusbjergene. Én af disse ekspeditioner - belejringen af Troja - er beskrevet i det første store litterære værk -Homers Illiaden. Utallige græske kolonier er fundet over hele Middelhavet, i Lilleasien og på Nordafrikas kyster som et resultat af søgen efter nye markeder, handelspartnere og erobringer.

Under den klassiske periode (ca. det 5. århundrede f.kr.) var Grækenland sammensat af en række bystater med Athen som den største, efterfulgt af Sparta og Theben. En stærk uafhængighedstrang og kærlighed til frihed satte de ellers militært underlegne grækere i stand til at besejre perserne i de berømte slag ved Marathon, Thermopylae, Salamina og Plataees.

I den anden halvdel af det 4. århundrede f.Kr. erobrede grækerne - anført af Alexander den Store - det meste af den på den tid kendte verden og søgte at hellinisere den. I 146 f.Kr. faldt Grækenland til romerne. I 330 e.Kr. flyttede kejser Konstantin en del af det romerske rige til Konstantinopel (Istanbul) og etablerede Det østromerske Rige, der senere benævnes Det byzantiske Rige eller kort: Byzantium.

Byzantium cementerede den oldgræske, sproglige arv som udtrylsmiddel for den - på den tid - nye kristne civilisation. Det byzantiske imperium faldt til tyrkerne i 1453, og grækerne forblev undet et hårdt og brutalt ottomansk åg i næsten 400 år. Gennem denne periode forblev grækernes sprog, religion og nationalitetsfølelse stærk. Den 25. marts 1821 gjorde grækerne oprør mod tyrkerne, og i 1828 havde de genvundet deres frihed.

Den nye stat bestod kun af en mindre del af landet, men revolutionen for frihed fortsatte. I 1864 kom de ioniske øer tilbage til Grækenland, og i 1881 fulgte dele af Epiros i Nordgrækenland og Thessalia i Midtgrækenland. Kreta, de østægæiske øer og Makedonien blev tilføjet i 1913 og Vestthraki i 1919. Først efter 2. verdenskrig returnerede Dodekaneserne endeligt til det Grækenland, vi kender i dag.

Geografi

Hovedstad Athen Areal Ca. 132.000 km2 Indbyggertal 10,9 mio., hvoraf halvdelen er koncentreret i Athen-området med Piræus (ca. 4,1 mio.) samt Thessaloniki (ca. 1 mio.) Sprog Græsk Religion Den græsk-ortodokse kirke (ca. 97 pct.)

Økonomi
BNI pr. capita Euro 13.500 (skøn 2005) Vækst i BNP pr. capita 3,5% (2006) Valuta EURO


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk