Amsterdam - Introduktion

 Amsterdam (VIDEO) er en af de smukkeste byer i verden. Med de mange kanaler, verdensberømte museer og historiske mindesmærker er Amsterdam en romantisk by med et væld af kulturtilbud.
Amsterdam er en by med forskelligheder og tolerance. Med sporvognene kommer man let rundt I byen, selv uden en cykel, som ellers er Amsterdammernes foretrukne transportmiddel. Der er ogsaa metro, bus og i nogle bydele kanalbusser.

Amsterdam quick facts
Befolkningstal: 735,000 (Cirka samme størrelse som København, eller en smule større - befolkningstallet afhænger af, om man tæller forstæderne med.)

Coffeeshops

I Hollandske coffeeshops er det lovligt at sælge mindre mængder cannabis. Sælgerne er beskattede og skal holde sig til reglerne. For eksempel maa der ikke sælges til unge under 18 år, og der må ikke sælges mere en 5 gram per kunde. Hårde stoffer er ulovlige.

Amsterdam turist attraktioner og seværdigheder
Amsterdam har et bredt udvalg af kulturelle attraktioner. Man finder alt lige fra gamle fascinerende bygninger som Oude Kerk til mere sjældne seværdigheder såsom Hash Museet. Den mest populære attraktion i Amsterdam må siges at være museerne. Alle kender Rijksmuseum, Van Gogh Museum og Stedelijk Museum men der er meget mere. Der er mere end 50 Amsterdamske museer som tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Blandt de mest besøgte attraktioner hører National Maritim Museum, Museum Amstelkring, Anne Frank House. e følgende attraktioner og monumenter er også interessante og er en essentiel del af en rigtig Amsterdam oplevelse!

 • Oude Kerk Den gamle kirke med dens små huse på siderne er et mindesmærke som står i kontrast til dens omgivelser i Red Light Distrikt. Kirkens bygninger, især det gotiske renaisance tårn, blev tidligere brugt af sejlere til at orientere sig.
 • Dam Plads Denne plads ligger midt i centrum og fungerer som et centralt mødested for amsterdammere og turister. Det er måske ikke den smukkeste plads i byen, men den er værd at se på i et historisk perspektiv. Dam Plads har set mange historiske dramaer udfolde sig gennem tiden og var for eksempel receptionsområde for Napoleon og hans tropper da byen blev indtaget i 1808. Dam Plads' imponerende historie er godt dokumenteret på Amsterdam Historical Museum. Det royale Palads (Koninklijk Paleis) som er den mest dominerende bygning på pladsen, blev oprindeligt brugt som rådhus og dens klassiske facade og fine skulpturer skulle forfine Amsterdam og dens regering. I kontrast til dens turbulente historie er Dam nu et fredfyldt sted som altid er fyldt med hundredvis af duer og turister der hviler deres trætte fødder.
 • Begijnhof En smal gangsti fører til denne charmerende have som er omgivet af små huse. Husene var engang beboet af Beguin nonner og er stadig i dag hjem for enlige kvinder. I midten af haven er der en middelalderkirke og hus nr. 34 er det ældste hus i Amsterdam. www.begijnhofamsterdam.nl
 • Magere Brug Der er cirka 1280 amsterdamske broer. Den mest populære er Magere Brug som betyder ’den tynde bro’. Det er en traditionel, dobbeltsidet, hollandsk bro som forbinder de to sider af floden Amstel. Cirka hvert 20. minut åbner broen for gennemsejlende skibe og både. Den originale bro blev bygget i 1670, men da der med tiden kom mere trafik over broen blev der bygget en bredere bro som afløste den gamle, smalle bro.
 • Artis Zoo
  Lige i hjertet af Amsterdam finder du Hollands ældste zoo. Den består af fire hovedområder: Zoo, planetarium, Botanisk Have og Geologisk og Zoologisk museum. I selve den zoologiske have finder man dyr fra hele verden. Derudover er der et akvarium hvor man kan se hvilke dyr der bebor de amsterdamske kanaler. Planetariet byder på en tur gennem universet, og det er ikke mindst spændende for børn. I de rolige, fredfyldte haver finder man mange gamle træer og statuer af samtidige kunstnere samt et opsigtsvækkende tropisk regnskovs hus. På det geologiske Museum kan man se hvordan planeter har udviklet sig gennem de seneste 4 billioner år! www.artis.nl
 • Red Light District Øl og fest, sex til salg og masser af muligheder for at se på mennesker. Butikkerne er fulde af hardcore videoer, blade og sex legetøj. Redt Light District er noget af en sex forlystelsespark og bliver ofte set på med et smil af de kæmpe grupper turister som valfarter gennem kvarteret hver eneste dag. Måske er det mest overraskende ved dette kvarter at det egentligt er ret smukt. De populære røde vinduer står iøjefaldende mod de gamle kanal huse og selv de små lys langs broerne om natten er røde. Selvom det generelt betragtes som et ufarligt område at færdes i, skal man være opmærksom på sine værdigenstande når man går gennem kvarterets bittesmå gader. Der er en striks ’No photo’ politik i området.
 • Kondom butik ’Het Gulden Vlies’ Denne butik er et lille kondom palads. Her finder man alle formater,, farver, størrelser og smage. Nogle er endda håndmalede og kun til dekoration. Der er også overraskende meget information og bøger om det lille gummi og der er endda et lille kondom museum.
 • Amsterdams Kanaler Der er masser af vand i Amsterdam. De utroligt mange kanaler har givet byen tilnavnet Det nordlige Venedig. Derfor er en Amsterdam ferie ikke komplet uden en bådtur. En kanaltur kan være ligeså fascinerende og afslappende om dagen som den kan være forførende og romantisk om natten når broer og huse er oplyste. De fire hovedkanaler i byen er Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht og Singel. Der er også utallige mindre kanaler. Især Brouersgracht, Bloemgracht og Leliegracht er meget smukke.
 • Jordaan Engang var det et arbejder kvarter, men med tiden er Amsterdams Jordaan blevet et efterspurgt kvarter. De gamle varehuse er især populære og i dag er Jordaan beboet af en farvefuld blanding af studerende, velhavende forretningsfolk og kreative professionelle. Jordaan oser af stemning med de små, smalle gader, billedskønne kanaler, brune cafeer, kunstgallerier og unikke butikker. Man kan sagtens bruge timer på at slendre gennem kvarteret, ad de fortryllende gader som forbinder de tre hovedkanaler.
 • Leidseplein Leidseplein, eller på dansk Leidseplads, er en af Amsterdams mest populære steder for natteliv. Fyldt med restauranter, klubber, coffeeshops og biografer og teatre. På varme sommeraftener er stolene udenfor cafeerne fyldt med turister og lokale som nyder lange drinks med venner. Gademusikanter, jonglører, ildspisere og andre performere giver liv til kvarteret, ofte til tidligt om morgenen.
 • Rembrandtplein Er fyldt med pubber, cafeer, restauranter og hoteller. Pladsen er en turist magnet og et populært område for nattelivet. Det er også her man finder traditionelle hollandske cafeer med ægte hollandsk musik. Om sommeren er cafe terrasserne fyldt med folk som sidder og ser på bylivet. I midten af pladsen er der et stykke græs hvor man kan sidde og slappe af eller se på statuen af den store mester. Rundt omkring i området finder man også forskellige klubber bl.a. gay-cafeer, diamant handlere samt de mindre tiltrækkende souvenir butikker.
 • Vondelpark Ligger i den sydlige del af Amsterdam Centrum, kun 5 minutters gang fra Leidseplein og også i gåafstand fra Rijksmuseum og Van Gogh Museum. Med sine 10 millioner besøgende om året er Vondelpark den mest populære park i Nederland.
 • Albert Cuyp Marked ER et af de mest velkendte og travleste udendørs markeder i Europa. Det tiltrækker tusinder af besøgende hver dag og er især populært på lørdage og søndage. Der er over 300 stande og varerne varierer fra friskt frugt, grønt, fisk og kød til tøj og mærkelige plastikting. Priserne er nogle af de laveste i Amsterdam, og markedet ligger i det hyggelige kvarter de Pijp, et område med masser af cafeer og små butikker.

En Amsterdam ferie er ikke fuldkommen uden at have set en vindmølle. Og tro det eller ej, der er 8 forbløffende vindmøller i hjertet af Amsterdam som venter på at blive beundret. Glem ikke at tage kamera med.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk