Italien - Introduktion

 Ingen bliver nogensinde trætte af at rejse til Italien (VIDEO). Med en historie, der går 3000 år tilbage i tiden, gæstfri befolkning og fantastisk mad er der altid plads til en rejse!

For eksempel Toscana - det rene ferieparadis. En landsdel midt i Italien, fyldt med oplevelser, kunst, kultur, mennesker med glimt i øjet, god mad og ikke mindst de store kunstbyer Firenze, Siena, Pisa og San Gimignano lige i nærheden.

Vendig er Ikke ligefrem en velegnedet by for handicapped, gangbesværede eller barnevogne! På den anden side er den smukkeste by at holde en ferie i med et utal af restauranter steder at se og opleve.Den kendeste bro er Rialto-broen midt på Canal Grande (Den Store Kanal)Rialto blev bygget mellem 1587 og 1592, og et lotteri sponsorerede byggeriet.

Præmierne i lotteriet var retten til at have en forretning på broen, der strategisk forbinder handelsgaderne 'Mercerie' med markederne.

En forholdsvis ny og stadigt mere populær måde at holde ferie på i Italien er den såkaldte Agriturismo (landbrugsturisme) Et ophold på en agriturismo kan spænde fra et simpelt ophold i privat udlejede værelser på en gård til større og mere luksuriøse foretagender med swimmingpooler og professionel opvartning.

Til trods for de mange floder og kanaler i Italien, er ferier med husbåd ikke særlig udbredt i Italien. De fleste udlejere af husbåde koncentrerer sig omkring Po-deltaet og floderne der løber ud i Adriaterhavet i det nordvestlige Italien.
Men storhed står for fald, og i 400-tallet brød Romerriget på grund af sin størrelse og indbyrdes magtkampe sammen. Den tyske kriger og barbar, Odovacar, overtager relativt nemt magten over den vestlige del af riget –kejser Diokletian opdeler i 286 Romerriget i to, da han vurderer, at en enkelt hersker ikke kan kontrollere hele det store rige – da pest, sult og stammekrige har svækket dens position. Herefter følger ’Den mørke middelalder’ på fire århundreder, hvor blandt andre goter, longobarder, frankere og normannere slås om magten, og den blomstrende kultur og rigdom sygner hen. Men i det 8. århundrede træder franske Karl den Store til og får generobret store dele af Vesteuropa, helt op til Jylland, hvor han dog må se sig slået af danerkongen Gudfred.

I år 800 lader han sig krone til kejser, en position, han de næste 14 år forvalter godt ved at fremme religion, retsvæsen og boglig lærdom. Den sydlige del af det tidligere Romerrige er domineret af muslimske araber, der bliver løbet over ende af normannerne. Efterhånden kommer der ro over feltet trods de mange kulturelle og etniske forskelle, og bystater, der efterhånden udvikler sig til rigeste og mest magtfulde i Europa, opstår. Det betyder også, at der er tid og ro til at støtte og dermed udvikle kunsten og kulturen, og det nyder renæssancekunstnere som Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci og Rafael godt af. I det hele taget blomstrer arkitektur, malerkunst, filosofi og digterkunst trods forfærdelige krige mod blandt andre Frankrig og Kong Karl VIII, som italienerne rent faktisk selv inviterer ind i riget i den tro, at franskmændene vil redde landet fra moralsk forfald og den skrantende alliance, som Lorenzo de Medici havde forsøgt at skabe.

Uoverensstemmelserne kulminerer ved Fornovo i 1495, hvor tabet til Frankrig betyder en ødelagt, italiensk kampmoral, og landet bliver kastet ud 300 år med borgerkrige og oprør og invasioner fra lande i nord. Både Spanien og Østrig opnår at have magten over halvøen i de følgende århundreder, indtil Napoleon i 1494 og de følgende fem år underkaster halvøen det republikanske styre. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og de mange udenlandske interventioner betyder, at italienerne nu arbejder mod en samling af landet med Garibaldi, Cavour og Mazzini i spidsen.

I 1861 opstår kongedømmet Italien, men uden Roms deltagelse, da paven modsatte sig. Den vigtige by kommer først med i 1870. Det samlede Italien til trods er der internt stadig store kulturelle og sociale forskelle, der splitter det industrialiserede nord og det fattige syd. Splittelsen betyder, at 1. Verdenskrig kræver enorme tab, både menneskelige, økonomiske og territoriale. Uroen ulmer, og det er et land i krise, som Mussolini og fascisterne – nærmest på Kong Viktor Emanuel III’s opfordring – overtager. Herefter følger år i fascismens tegn, hvor fagforeninger, politiske modstandere og pressefriheden bliver udraderet.

I 1940 går Italien ind i 2. Verdenskrig ved udsigten til en stor del af Hitlers kage, der efterhånden har magten over det meste af Europa. I 1945 er det dog definitivt slut med Mussolinis magt, krigen afsluttes og der følger nu en efterkrigstidsperiode, der er præget af ekstremismen. Den Røde Brigade, Brigate Rosse, hærger og dræber løs; nyfascismen terroriserer landet; økonomien går fra fantastiske højder til sørgelige kriser, og korruption og bestikkelse florerer lystigt, blandt andet takket være mafiaen. Korruptionen lever i dag i bedste velgående.

Det sidste kapitel i et lands urolige historie er ikke skrevet endnu.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk