Rom - Introduktion

 Alle veje fører som bekendt til Rom (VIDEO), og det er ikke svært at forstå hvorfor. En gang var dette verdens hovedstad, og uanset, hvor man går i byen, så emmer den af historie. Monumenter, middelalderkirker, fontæner og renæssancepaladser vidner om forgangne storhedstider, men gør også nutidens Rom til en by, som man bliver nødt til at opleve.

Seværdigheder

 • Vatikanet Er både en egen lille stat, den katolske kirkes centrum og pavens hjem. Her ligger
 • Peterskirken Verdens største kirke og det Sixtinske kapel, med sine smukke loftsmalerier af Michelangelo.
 • Colosseum Er et enormt amfiteater, som blev bygget 80 E.K. Op til 50.000 besøgende kunne sidde her og se teater og blodige gladiatorkampe.
 • Pantheon Var i starten et romersk tempel, som i 600-tallet blev lavet om til en kirke. Her ligger Italiens konger og kunstneren Rafael begravet.
 • Den Spanske Trappe Centrum for Roms shopping. Et perfekt sted at slå sig ned og kigge på de forbipasserende.
 • Fontana di Trevi Det berømte springvand fra filmen ”La Dolce Vita”. Det siges, at hvis man smider en mønt i fontænen, så kan man være sikker på, at man vender tilbage til Rom.
 • Katakomberne Gravet ud af jøder og kristne som begravelsesplads i 100-tallet. De komplicerede labyrintiske gange blev også brugt som tilflugtssted under forfølgelserne.
 • Piazza Navona Hvor man holdt hestevæddløb i antikken. I det er det et smukt, aflangt torv med mange turister, barer og cafeer.
 • Capitoline-højen Var historisk set den vigtigste af Roms syv høje under Romertiden, hvor højen var byens politiske centrum. Højen og kvarteret kaldes også Capitol eller Campidoglio. I Romertiden var byens tre vigtigste templer - for Jupiter, for Minerva og for Juno Moneta - alle bygget på den høj. Der hvor Jupiters tempel lå, ligger i dag kirken Santa Maria in Aracoeli. I dag ligger pladsen som et eksempel på Michelangelos ideer om by-indretning. Pave Paul II re-designede Michelangelo pladsen i 1530´erne. Selv om projektet blev ændret mange gange i løbet af de 100 år, genetableringen tog, så er der stadig meget tilbage fra Michelangelos oprindelige ideer. Pladsen opleves bedst ved at ankomme ad trappen ’Cordonata’, også tegnet af Michelangelo, som går nede fra via del Teatro di Marcello. For enden af trappen står to store statuer af de mytiske tvillinger Castor og Pollux og på pladsen findes Roms rådhus Palazzo Senatorio, fuldført at to andre arkitekter efter Michelangelos tegninger. De andre paladser er til venstre Palazzo Nuovo og Palazzo dei Conservatori, der i dag huser Capitolini museerne. Pladsen er et smukt eksempel på renæssance-arkitekturen. Hestestatuen af kejser Marcus Aurelius (som findes på en af de italienske euro-mønter!) er en computer konstrueret kopi, mens originalen fra det andet århundrede befinder sig i museet i Palazzo Nuovo.
 • San Paolo fuori le Mura Kirken blev grundlagt af Konstantin ovenpå apostlens Paulus´ grav. Den første kirke var meget lille og vendte mod via Ostiense. Denne kirke blev senere udvidet af kejserne Valentiniano den Anden, Teodesio og Arcadio (i 300-tallet), og fik en form med fem kirkeskibe, delt op af 80 søjler og med en en bred firefløjet indgang.Siden da er kirken arkitektoniske set bevaret uændret, selv om der i dag er meget lidt af originalen tilbage. Bygningen var nemlig i 1823 udsat for en brand, hvor kirken led store skader. Efter branden forslog nogle helt at erstatte kirken med en ny. Men de, der ville genskabe den oprindelige kirke, vandt heldigvis diskussionen, og i 1825 begyndte man genopbygningen. Også i dag er det en helt forestilling at se sol-lyset komme ind af vinduerne og ramme marmorgulvet, alabasten, og de hvide og guldbelagte stukarbejder, der er en del af kirkens udsmykning. Det er derfor, den kaldes Guldkirken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk