Litauen - Introduktion

 De færreste ved at Litauen (VIDEO) rent faktisk er Europas geografiske centrum. Det afspejler sig bl.a. i det faktum at alle mulige nationer har været igennem landet og påvirket det. Efter at have været ødelagt under anden verdenskrig er det lykkedes landet at genopbygge alt og en by som Vilnius er som de øvrige Baltiske byer et besøg værd. Litauen er det Baltiske land, der ligger tættest på Rusland og er derfor også mere præget af tiden som Sovjet stat. Landet har arbejdet målrettet på at opbygge en turistindustri, og det er lykkedes.Republikken Litauen er et land i det nordøstlige Europa. Landet er et af de tre baltiske lande langs med Østersøen. Litauen har grænse med Letland i nord, Hviderusland i sydøst, Polen i syd og Ruslands Kaliningrad-provins i sydvest. Litauen var en vigtig nation i middelalderen. Landet blev kristent i det 13. århundrede efter ankomsten af og konflikten med tyske magter. Landet forblev dog et uafhængigt storhertugdømme som havde sin udbredelse over en stor del af det østlige Europa. Landet indgik senere i det 14. århundrede en union med Polen, som bestod indtil 1795 hvor Litauen (ved Polens delinger) blev
en del af Rusland.

Efter 1. verdenskrig blev Litauen selvstændigt. Vilnius blev officiel hovedstad, til trods for at den lå i Polen. Kaunas fungerede derfor som hovedstad indtil landet under 2. verdenskrig kom under Sovjetunionen. I sovjettiden kom Den Litauiske Sovjetrepublik også til at omfatte Vilnius, så efter Sovjetunionens opløsning blev Vilnius igen hovedstad, denne gang også reelt. Større litauiske byer:

  • Vilnius (VIDEO)
  • Kaunas
  • Klaipeda
  • ŠiauliaiGEOGRAFI
Hovedstad: Vilnius Areal 65.200 km2 (Danmark 43.000) Indbyggertal 3,4 mio. Befolkning 84 pct. litauere, 7 pct. polakker, 6 pct. russere, 3 pct. andre Sprog Litauisk Religion: Romersk-katolsk (primært), russisk-ortodoks, protestanter m.fl.

ØKONOMI

BNI pr. capita Euro 6.030 (2005) Vækst i BNP pr. capita 7,5 pct. (2005) 7,5 pct. (skøn 2006) Valuta Litas Valutakurs (1 EURO = 3,45 LTL; bundet til Euro'en)


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk