Oslo - Introduktion

 Oslo (VIDEO) er en by fuld af kontraster. På den ene side er det en storby af internationalt format, men samtidig en by med tilbud som man ikke nødvendigvis forbinder med en hovedstad. Byens beliggenhed, mellem fjord og marker, gør den til en spændende friluftsby, og mange af aktiviteterne er knyttet netop til friluftsliv. Oslo byder på ca. 50 museer og en mængde gallerier. De mest kendte seværdigheder er Vigelandsparken, Vikingskipsmuseet, Kon-Tiki, Frammuseet, Nasjonalgalleriet, Norsk Folkemuseum, Munch-museet og Holmenkollen.

Mange som besøger Oslo for første gang, bliver overrasket over hovedstadens brede udbud afrestauranter og underholdning. Oslo har et hav af restauranter, spisesteder og barer. De fleste af dem kan lokaliseres indenfor et begrænset område, så de stort set ligger inden for gå afstand. Oslo ligger omtrent halvvejs mellem Nordkap og Rom. Geografisk er indbyggerne i Nordnorge tættere på deres
naboer i Sverige, Finland og Rusland, end de er på deres landsmænd i det sydlige Norge. Der er tale om en vis befolkningsvandring fra land til by og fra nord til syd.

De norske myndigheder forsøger at dæmme op for denne udvikling ved at gøre det mere attraktivt at bo i de tyndt befolkede områder. Der graves vejtunneler til små øer med mindre end hundrede beboere, og der er hyppige færgeafgange på tværs af de fleste fjorde. Alligevel vokser forskellene mellem by og land. Den gennemsnitlige norske landmand har færre end 20 køer.

Befolkningstilstrømningen i byerne giver et dynamisk, internationalt miljø. En tur fra det internationale Grønland i Oslo til et typisk norsk landområde tager mindre end en time. Mange gårde er nu begyndt at arrangere bondegårdsferie. Et ophold på en lille norsk gård er en god måde at opleve livet på landet i Norge indefra.

Seværdigheder

  • Holmenkollen Ligger kun en halv time fra centrum ligger Oslos baghave, Nordmarka. Nyd udsigten over byen fra Frogne Seteren eller tag op i Tryvannstårnet og få overblik over hele Oslos opland. Her er en skøn forening af åbne vidder, skov og elv. Holmenkollen er et kapitel for sig, her kan man bl.a. se den berømte hopbakke og skimuseet. Om vinteren kan I stå på ski i Oslos største og flotteste alpine anlæg kun 20 min. fra Oslo centrum. Tryvann Vinterpark, der ligger på toppen af Holmenkollen, har 14 nedfarter og 6 lifter. Længste nedfart er 1.400 m. med en faldhøjde på 381 m.
  • Norsk Søfartsmuseum Ligger i Oslo og er bestemt et besøg værd. Hver dag vises der bla. film på 5 store læreder af 20 minutteres varighed.
  • Kon-tiki museet Er en privat stiftelse, hvor man bl.a. har mulighed for at se en række både og kulturgenstande fra Thor Heyerdahls ekspeditioner. Museet har også en biograf, hvor der bliver vist film nonstop.
  • Fram museet Her kan I se og gå om bord på polarskipet Fram som er verdens stærkeste 'skude'. Det er den som har været længst mod nord og længst mod syd. Her findes effekter og historien om de kendte polarforskere Roald Amundsen, Otto Sverdrup og Fridtjof Nansen. Udstillingen har et udvalg af udstoppede dyr som isbjørne, pingviner og moskusokser. Et spændende museum for både børn og voksne.
  • Karl Johan Er Oslos pulserende handelsstrøg med alle de butikker hjertet kan begære. Her finder du en parisisk stemning med cafeér, restauranter, små anlæg og historiske bygninger som f.eks. Stortinget. Tag en tur med færgen der sejler fra Aker Brygge til Bygdøy i sommermånederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk