Warszawa - Introduktion

Warszawa (VIDEO) har været Polens hovedstad siden 1596, da Sigismund III flyttede hovedstaden fra Kraków. Warszawa ligger ved floden Wisla og har cirka 2 millioner indbyggere. Byen har tidligere været været under preussisk, svensk og tysk kontrol. Polens hovedstad er sæde for den centrale regering og er landets økonomiske, administrative, politiske og kulturelle centrum. Den geografiske beliggenhed midt i landet giver meget gode muligheder for at besøge resten af landet. Warszawas historiske centrum blev kraftigt beskadiget under anden verdenskrig.

Efter krigsafslutningen blev den indre by genopbygget, sådan som den så ud for 700 år siden. Den
enorme indsats blev belønnet med enWarszaw plads på UNESCO’s liste over verdens kultur- og naturarv, World Heritage List, i 1980. De dele af Warszawa, som man 'bør se', er den såkaldte ‘Royal Route’, som løber langs en række berømte seværdigheder. Paladser, som overlevede krigen helt eller delvist, skønne grønne parker, fashionable indkøbsområder, restauranter og barer som byder på noget for enhver smag.

Seværdigheder

  • Stare Miasto Den gamle by. Den smukt restaurerede bydel er i dag et af indbegreberne af Warszawa og et tegn på polakkernes ildhu i forbindelse med genopbygningen af deres smadrede hovedstad.
  • Kulturpaladset Med fare for at blive modsagt nævnes dette under seværdigheder. Det er en af de bygninger man ikke kan undgå at få øje på, selvom mange polakker ville ønske at det var sådan. Det er den højeste bygning i Warszawa og var en gave fra Sovjetunionen til det Polske folk. Kulturpaladset blev opført i årene 1952 - 1955 og bygningen er 234 meter høj med 44 etager. Fra 30 etage er der en flot udsigt ud over Warszawa.
  • Kongeslottet Den første sten til kongeslottet blev lagt i 1200 tallet , men dagens kongeslot er en kopi som blev færdig i 1974. Byggeriet blev betalt af indsamlede midler. Det oprindelige slot blev fuldstændigt ødelagt af tyskerne under 2. verdenskrig.
  • Skt. Johannes domkirken Blev under 2. verdenskrig fuldstændigt ødelagt men stod færdig genopbygget i 1956. Monumentet i højre kirkeskib for Stanislaw Malachowski er udført af Bertel Thorvaldsen. Bymuseet ligger på det gamle torv hvor du kan danne dig et indtryk af de enorme ødelæggelser der ramte Warszawa under 2. verdenskrig.
  • Lazienkiparken Hvor du bl.a. kan se det kendte Chopin monument der blev sprængt i luften af tyskerne under 2. verdenskrig. I 1958 stod monumentet igen på sin gamle plads. Omkring monumentet er der ofte koncerter.
  • Skt Stanislaw Kostka kirken Er også en af de ting som du bør se under et ophold i Polens hovedstad. Jerzy Popieluszko talte kommunisterne så meget imod at han i 1984 blev myrdet af sikkerhedspolitiet. Kirken er et meget søgt sted især på årsdagen for Popieluszko´s død den 19 oktober.
  • Wilanow slottet Er en anden ting som du bør opleve. Det store slot blev i 1677 erhvervet af kong Sobieski III. Efter polens deling og under 2. verdenskrig forfaldt slottet mere og mere indtil det restaureret og i 1965 genåbnet i oprindelig form.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk