Moskva - Introduktion

 Moskva (VIDEO) er Ruslands hovedstad og ikke bare Ruslands, men også en af Europas største byer med over 10 mio. indbyggere. Byen er verdenskendt som centrum for tidligere tiders skiftende regimer, men arbejder hårdt på at blive anerkendt som en vestlig sindet storby med de attraktioner og muligheder, dette indebærer. Vi kender det alle fra tv. Billedet af reporteren der står på Den Røde Plads med Vasilij katedralens farvestrålende løgkupler i baggrunden og udsigten til de høje tårne i Kreml-muren.

Det var bag denne mur, at historiske personer som Ivan den Grusomme og Stalin udstak deres blodige ordrer om henrettelser og deportation. Og det var fra Den Røde Plads at sovjetledere holdt deres store militærparader. I dag er det de ufattelige mængder kunstskatte og katedralernes gyldne kupler, mere end personer, som stjæler opmærksomheden i Moskvas hjerte. Det er nemt at tabe pusten, når man skal fordøje Moskvas mange indtryk.

På hovedstrøget Tverskaja findes mærkevarebutikker med alt indenfor vestlig mode, mens der på markederne stadig sælges russiske skindhuer og filtstøvler. Under jorden findes et af verdens største og mest effektive metrosystemer – ovenfor er trafikken tæt på sammenbruddets rand. De gamle undergrundsstationer fra Stalintiden og Kremls tusindårige kirker udgør hele kunstværker. I byens forstæder forstemmes man over den grå betonslum.

Russiske nyrige kører rundt i store Mercedes’er mens en pensionist sidder på gadehjørnet og tigger. Og sådan kunne man blive ved! Moskva er samlingssted for alle de kontraster man kan finde i Rusland og betegnes derfor også som Ruslands sjæl. Byen huser flere museer i verdensklasse, deriblandt Pusjkin Kunstmuseum, med samlingen af franske impressionister, og Tretjakov-galleriet med et overflødighedshorn af kendte russiske ikoner. Udbuddet af gode spisesteder er overdådigt, og på byens mange musikcafeer og natklubber syder nattelivet mere end nogen sinde. Moskva skal bare opleves!

Den Gyldne Ring Nordøst for Moskva går Den Gyldne Ring igennem historiske russiske byer med en perlerække af gamle kirker og klostre fra middelalderen. De mest seværdige af byerne kan nås på dagsudflugter fra Moskva.

  • Vladimir Blev grundlagt i 1108 af storfyrste Vladimir Monomakh. Her kan man se én af de smukkeste og vigtigste bygninger i russisk arkitektur: Mariæ Himmelfarts-katedralen, som engang husede det berømte ikon Madonnaen fra Vladimir.
  • Suzdal Er en eventyrlig landsby nord for Vladimir med et utal af små kirker og gamle klostre. Rundt omkring findes grønne enge med græssende køer, og på restauranterne serveres blini med hjemmelavet marmelade.
  • Sergiev Posad Er Ruslands gamle religiøse hovedstad med det store Skt. Sergius’ Treenigheds-kloster, landets vigtigste helligdom. Ved sølvkisten i reenigheds-katedralen står troende i kø for at kysse låget med den gamle helgen!
  • Den Røde Plads Ligger lige i centrum af Moskva og for enden ser man den smukke Vasilij Katedral med sine farverige løgformede kupler. Undlad ikke at tage en tur indenfor Kremls mure, hvor smukke katedraler står side om side med Ivan den Stores Klokketårn, Zarens klokke og kongepaladset, der var sæde for den gamle Sovjetregering.

En tur i det verdensberømte Bolsjojteater er en både flot og meget russisk oplevelse. Vi skaffer gerne billeterne på forhånd. Moskva har også flere museer i verdensklasse, heriblandt Tretjakov-galleriet med en overvældende mængde af kunstskatte. Byen har et utal af russiske og etniske restauranter i alle prisklasser. Ønsker man at forstætte turen i byen efter middagen, så er der i modsætning til tidligere masser af natteliv på cafeer, pubber og diskoteker.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk