St. Petersborg - Introduktion

 Sankt Petersborg (VIDEO), ”Nordens Venedig” eller ”Østersøens perle” lever op til sit navn som en af Europas smukkeste byer. Byen er samtidig med sine 4,2 mio. indbyggere Østersøens største. Nyd paladserne, museerne, koncertsalene og teatrene. Kanalerne, havnen, restauranterne og de nye caféer. Nyd stemningen når du spadserer ned ad hovedstrøget Nevskij Prospekt... Og har du tid, så besøg den perlerække af sommerpaladser, der findes i omegnen af Sankt Petersborg.

Hvis du er i Sankt Petersborg i den lyseste sommerperiode, får du tilmed chancen for at opleve Sankt Petersborgs berømte hvide nætter. Ruslands anden hovedstad blev anlagt af italienske arkitekter i 1703. Manden bag byen var Peter den Store. Han interesserede sig lidenskabeligt for skibsfart og havde en
drøm om en by, der skulle sikre Rusland adgang til havet. I løbet af 1700-tallet voksede Sankt Petersborg frem og repræsenterede som Ruslands 'vindue mod Europa' en forfinet arkitektur og kultur.

Byen var et mønstereksempel på velgennemtænkt byplanlægning, men den krævede også sine ofre. Mange bønder omkom i under anlæggelsen af Sankt Petersborg i ufremkommelige sumpe. Men Peter den Store gjorde med sin jernvilje Sankt Petersborg til landets blændende hovedstad, og det vedblev den med at være indtil 1918, hvor Moskva fik sin status tilbage. Sankt Petersborg blev restaureret i 2003, i forbindelse med byens 300 Års jubilæum, og den smukt projekterede by stråler nu igen med fordoms pragt. Selv om sidegaderne er knap så gennemrestaurerede som hovedgaderne, har det givet byen et løft, der er dens fortid værdig.

St. Petersborg har en metro med 4 linier. Der er ikke skiltet på engelsk, så man bør anskaffe sig et kort over metroen (se mere på www.waytorus-sia.net). Prisen for en billet uden tidsbegrænsning er ca. 5 rubler. Busser og sporvogne koster kun ca. 4 rubler.Bedst er nok taxa, hvor man altid bør aftale prisen. Startgebyer er ca. 30 rubler og derefter ca. 10rubler pr. km.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk