Bremen - Introduktion

 Rådhuset i Bremen (VIDEO) med Roland-statuen, der er del af UNESCO-verdenskulturarven, Weserpromenaden Schlachte, bydelen Schnoor – den historiske hansestad lever i kraft af kontraster, for den har nu også i over halvfems år været videnskabscentrum. Skibsbyggeri, flykonstruktion, rumstationer og rakettrin har resulteret i en stor teknisk succes. Byens genkendelige vartegn er rådhuset i den såkaldte ”Weserrenæssance“ stil, Schnoor, Bremens ældste bydel, den usædvanlige arkitektur i den traditionsrige Böttcherstraße, domkirken og den ærværdige Roland-statue på den historiske Marktplatz. Og så er der naturligvis de verdensberømte Bremer Stadsmusikanter fra Brødrene Grimms eventyr.

Seværdigheder

 • Bremens rådhus Den gotiske murstensbygning med den prægtige renæssancefacade og statuen
  af Roland er optaget på listen over UNESCO-verdenskulturarv. Rådhusets betydning gør sig især gældende i lyset af Nordtysklands iøjnefaldende senrenæssance-arkitektur, den såkaldte Weserrenæssance. Roland-statuen er en af de ældste og mest karakteristiske Roland-statuer, der blev opført som symbol på frihed og markedsret. Den Store Sal inde i selve bygningen regnes for at være en af de fornemmeste festsale i Tyskland.
 • St. Petri Dom I domkirken går forskellige arkitektoniske stilelementer op i en højere enhed. Særligt seværdige er døbefonten fra 1220, korstolene fra 1360 og prædikestolen fra 1638. I det tilstødende domkirkemuseum udstilles fund fra 1973, bl.a. gravgaver og biskopklædninger.
 • Mindesmærke over Bremer Stadsmusikanterne På vestsiden af rådhuset står den berømte bronzestatue skabt af Gerhard Marcks, der forestiller Stadsmusikanterne. Baggrunden for Brødrene Grimms eventyr er, at hansestadens kendte 'Stads- og rådsmusici' (Stadt- und Raths-Musici) siden 1339 har blæst fanfarer fra kirketårnet eller spillet op til fester. Disse ”Stadsmusikanter” optog også, ligesom i eventyret, farende musikanter.

Slentre, ose, shoppe - i Bremen bliver det til den rene fornøjelse, for den indre by med de korte afstande giver gode muligheder for byture. Ud over utallige butikker, de store mode- og varehuse, de gastronomiske tilbud og masser af kultur finder man alt det, der gør en bytur til alle tiders oplevelse. Passager med store vinduesfacader, historiske pladser, fantastiske tilbud og masser af lækkerier. Domhof Passage er del af et glasoverdækket vejnet fra hovedindkøbsstrøget, Sögestraße, til torvet Domshof. Her findes forretninger inden for de forskellige brancher i den finere ende - svarende til beliggenheden.

 • Schnorr Er Bremens ældste kvarter. Her kan man købe ind på gallerierne og i kunsthåndværks- og souvenirforretningerne selv om søndagen mellem kl. 11 og 16 (fra 1. 4. til 31. 12.). Her står de små huse fra 1400- og 1500-tallet tæt ved siden af hinanden som perler på en snor.
 • Ostertor/Steintor Er shopping i tjekkede omgivelser. I Ostertor-kvarteret findes der specielt mange fikse butikker og vidt forskellige tilbud inden for gastronomi.
 • Martini-kajen ved Schlachte Er udgangspunkt for store og små sejlture på Weser. En virkelig hyggelig tur får man ved at leje tørveprammen ”Jan von Moor” og tage på en tur med vennerne til kunstnerbyen Worpswede.
 • Worpswede Er kunstnerbyen der ligger i lavningerne langs vandløbet Hamme midt i ”Djævlemosen” (Teufelsmoor). Siden slutningen af 1800-tallet har mosebebyggelsen Worpswede udviklet sig til en kunstnerby. Endnu i dag tiltrækker Worpswede kunstnere og kunsthåndværkere. Her bor og arbejder de og deres værker præsenterer de på udstillinger og i gallerier. Helgoland er Tysklands eneste ø, der ligger i åbent hav, og den byder på flotte naturoplevelser. Helgoländer Düne med de pragtfulde sandstrande, lidt ud for øen den røde sandstensklippe ”Lange Anna” og Lummenfelsen, der er yngleplads for havfugle. Fra april til oktober tilbydes der dagligt mini-krydstogter fra Bremerhaven til Helgoland.
 • Vegesack Man kan tage en afstikker ned ad Weser til den årlige havnefest. Her får man en spektakulær maritim oplevelse i imponerende omgivelser, bl.a. skoleskibet Deutschland, politiskibet Bremen 9 og mange andre skibe og sejlbåde. I august afholdes den såkaldte Festival Maritim, hvor der i Vegesack opføres sømandsviser og shanties af bands!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk