Frankfurt - Introduktion

 Tilnavnet Mainhattan har Frankfurt (VIDEO) fået på grund af sine over 80 banktårne og højhuse, som f.eks. det 256,5 m høje tårn på messeområdet. Ganske få gader derfra kan man se det historiske
Frankfurt med Paulskirche, domkirken Kaiserdom og det gamle rådhus Römer. Traditionelle knejper, hvor der skænkes æblevin, og en spadseretur langs Main forsøder aftenen efter messen. Goethe-Haus,
Johann Wolfgang von Goethes fødested, afspejler det højborgerlige liv i midten af 1700-tallet. Paulskirche er den bygning i byen, hvor man bedst mærker historiens vingesus.

I 1848 var den samlingssted for det første demokratisk valgte parlament i Tyskland. Römerberg og det gamle rådhus, 'Römer', er hjertet i den gamle bydel. Fra bredden af floden Main har man en særlig god udsigt over Tysklands vigtigste finanscentrum med den enestående skyline. Fra Maintower har man i 200 meters højde en god udsigt over byen, floden Main og kan se helt til Taunus (Mittelgebirge). Derudover ligger der restauranter og barer højt oppe over byen.

Seværdigheder

  • Römerberg og Römermed Den historiske bymidte med sine pragtfulde bindingsværkshuse blev genopbygget i 1986 efter de historiske planer. I hjørnehuset 'Großer Engel' blev Frankfurts første bank grundlagt i det 17. århundrede. Tre tidligere patricierhuse fra det 14. århundrede udgør med deres tre gotiske gavle Römers opsigtsvækkende facade – byen Frankfurts vartegn. Det historiske rådhus er stadig hjemsted for overborgmesteren.
  • Paulskirche Oprindelig en romansk bygning opført fra 1789 til 1833, er kirken det vigtigste nationale symbol for frihed og demokrati i Tyskland. Kirken blev i 1848 hjemsted for den første tyske nationalforsamling. Tysklands nuværende grundlov bygger på udkastene fra denne nationalforsamling. Siden genopbygningen efter anden verdenskrig er Paulskirche ikke blevet anvendt til religiøse formål, men koncentrerer sig om rollen som 'det tyske demokratis vugge '. Her finder både prisuddelinger samt politiske og kulturelle arrangementer sted.

I Frankfurt findes der et bredt udbud af butikker lige fra de eksklusive butikker i Goethestraße over de store varehuse på Zeil til de kostbare porcelæns- og husholdningsvarer i Schillerstraße. Det går lidt mere stille for sig i de forskellige bydeles indkøbsgader, hvor der også findes marskandisere med ejendommelige varer. På bredden ved floden Main holdes der hver lørdag formiddag et loppemarked med alt muligt krimskrams, antikviteter og tøj.

  • Zeil Er midtpunktet, når man går på indkøb i Frankfurts indre bydel, med shoppingcentret Zeilgalerie og forskellige varehuse. Især udvalget af tøj er meget omfattende lige fra fornemme mærkevarer til mere enkle produkter. Zeil er den indkøbsgade i Tyskland, der har den største omsætning, og det er ikke kun på lørdage.
  • Goethestraße Her kan man gå på indkøb hos internationale topdesignere. Eksklusive butikker tilbyder det passende publikum de ædleste varer. Selv hvis man nøjes med at kigge på vinduer, er det en oplevelse. Den, der får brug for en forfriskning undervejs, kan bare et par meter længere henne på Freßgass’ gå på opdagelse i gourmeternes verden.
  • Bornheim, Bockenheim eller Sachsenhausen Dem, der godt kan lide at hygge sig, bør gå på indkøb i disse bydele i Frankfurt. På Berger Straße, Leipziger Straße og Schweizer Straße indbyder mange butikker, secondhandbutikker og caféer til at slentre rundt og snuse i multikulturelle miljøer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk