Hamburg - Introduktion

 Hamborg (VIDEO) er Tysklands næststørste metropol. Hamborg har duften af verdensby, takket være købmandspalæerne og pragtpromenaderne, internationale musicals, shoppingpassager og det kendte kvarter St. Pauli. Helt ind mellem pakhusene og på kanalerner kan man mærke en snert af det fjerne. Grønne områder og parkanlæg gør Hamborg til Tysklands grønneste by. Havnen er Europas næststørste container omladningsplads og havnekvarteret Hafencity er Europas største byplanlægningsprojekt. Alster er et vandområde i centrum og Elben er livsåren og dér hvor havnen er beliggende.

Blankenese er en tiltrækkende villaforstad, kirken Skt. Michaelis byens barokke vartegn. Pakhusbyen (Speicherstadt) er verdens største pakhuskompleks og St. Pauli er kendt som ”syndens gade”. Havnen er en af verdens førende omladningshavne for søgods. Den er porten til markederne i Nord-, Mellem- og Østeuropa, broen mellem kontinentet og de oversøiske lande samt den vigtigste havn for oversøisk trafik med udgangspunkt i Skandinavien samt Mellem- og Østeuropa. Den 700 meter lange flydende anløbskaj ved bådebroerne er udgangspunkt for havnerundfarterne. Hamborgs bybillede er præget af de vigtigste kirkes tårne.

Seværdigheder

  • Skt. Michaelis-kirken Det 132 meter høje tårn i folkemunde kaldet 'Michel', er hansestadens vartegn. 453 trin fører op til tårnets platform, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Hamborg og havnen.
  • Speicherstadt Den 100 år gamle Pakhusby ligger mellem Deichtor-hallerne og Baumwall. Her møder der de besøgende en idyl, som de næppe havde ventet sig at finde i en af verdens vigtigste havne. Murstensgotik fra kejser Wilhelms tid, særprægede gavle og små tårne. Bag de tykke mure opbevares masser af gode sager: kaffe, te, kakao, krydderier, tobak og verdens største lager for orientalske tæpper.

De utallige historiske bygninger, gågaderne og de traditionsrige kontorhuse gør Hamborg til et indkøbsparadis med en helt speciel stemning. I passage-kvarteret mellem gaderne Colonnaden og Neuer Wall står de luksuriøse indkøbsgallerier på rad og række, og i de store indkøbsgader kan ethvert ønske opfyldes. De 12 shoppinggallerier, Neuer Wall og Mönckebergstraße byder også på perfekte shoppingmuligheder.

  • Hamburger Börse. Til højre bag rådhuset, på Adolphsplatz, ligger børsen.Derfra fortsætter vejen over broen Adolphsbrücke, og bag den gemmer Neuer Wall sig, Hamborgs designergade, hvor man kan erhverve international mode. Den Ny Vold er sprængfyldt af fornemme mærkevarer fra Armani over Joop til Jil Sander, smykker fra Bulgari, Cartier og meget mere.
  • Hanseatiske Einkaufspassage. Dens Butikker og specialforretninger tilbyder et kæmpeudvalg lige fra boligudstyr til lingerivarer. Restauranter og caféer gør opholdet endnu sødere. Berømte mærkenavne, renommerede filialer. Hanseviertel, Hansekvarteret, er et rent shoppingparadis. Indkøbsoplevelsen kan rundes af med arrangementer som Hamborgs Teaterdag.
  • Jungfernstieg Gaden ved Alster har lang tradition for at være Hamborgs indkøbsstrøg og promenade. I passagen der hører til Hamburger Hof bliver indkøbsturen til en kulturel oplevelse. De store og små forretninger overgår hinanden med eksklusive tilbud. Andre kostbarheder er tilbehør til sko, skind- og lædervarer samt rejseaccessoirer og det kendte varehus Alsterhaus. Her kan man virkelig shoppe af hjertens lyst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk