Vancouver - Introduktion

Vancouver (VIDEO) er en by i provinsen Britisk Columbia i Canada med godt en halv mil. indbyggere.
Det er en af verdens smukkeste byer, omgivet af Georgia Strædet på den ene side og storslåede bjerge på den anden. Her i det vestligste Canada er klimaet behageligt med varme somre og milde vintre. Vancouver er porten til Asien og der er mange emigranter her såvel fra Sydøstasien, især Kina og Hongkong, som fra resten af verden. Byens centrum er koncentreret på en halvø mellem Burrard Inlet
og False Creek.

Vancouver er en af de få byer i Nordamerika, som ikke har motorveje ind til centrum. Sådanne planer
blev taget af bordet i 1960’erne efter massive protester fra befolkningen, da man frygtede, at historiske områder som Gastown og Chinatown ville blive påvirket. SkyTrain, byens offentlig transport, som blev bygget til Expo ’86, er det første fuldstændigt førerløse tog i Nordamerika. Det strækker sig over 30 kilometer og 20 stationer. SkyTrain transporterer ca. 130.000 passagerer hver dag. Vancouvers Chinatown er den næststørste Chinatown i Nordamerika efter den i San Francisco.

I nærheden af Vancouver finder du spændende udflugtsmål som Grouse Mountain, Mount Seymour,
Mount Cypress og Whistler, et fantastisk skisportområde, hvor du kan stå på ski fra november til april.Området skal bruges til Vinter OL 2010. De første kinesiske immigranter slog sig ned her under ’the Fraser Gold Rush’ i 1850’erne. Næste bølge var kinesiske arbejdere, som arbejdede på Trans-Canadian railway. Mange af dem besluttede efterfølgende at slå sig ned i Vancouver. I årene op til at den britiske kronkoloni Hongkong blev givet tilbage til Kina, flyttede mange kinesere til Vancouver. Alene fra Hong Kong kom flere end 125.000 velhavende kinesere til Vancouver. Denne invasion pressede selvfølgelig priserne på fast ejendom i vejret.

Stanley Park Byens største park, er opkaldt efter den canadiske generalguvernør Lord Stanley. Den ligger i den vestlige ende af Vancouver på en halvø og er ét af byens landemærker. Den dækker et område på mere end 1.000 hektar og er således større end Central Park i New York. Den har mange tilbud til de besøgende. Haver, et vandland for børn, et lille landbrug, en tennisbane, Vancouver Aquarium, en miniature jernbane, 3 badestrande og mange gang- og cyklestier. Hele vejen rundt om parken er en næsten 9 km lang sti for spadserende, løbende, cyklister og ikke mindst rulleskøjteløbere. Siden 1938 har der været kørt et særligt fodringsprogram, og tusinder af fugle af forskellige arter bor her.

Prospect Point Herfra er der en pragtfuld udsigt til bjergene og Lions Gate Bridge. Denne berømte bro blev bygget i 1937 af Guinness familien - ja, dem med øllet. Denne 450 meter lange bro var, da den blev bygget, den længste hængebro i verden. Mere end 60.000 biler passerer den 3-sporede bro hver dag.

MOA Det antropologiske Museum rummer verdens fineste eksemplarer af Northwest Coast First Nations art. Museumsbygningen, som selv har vundet en pris, ligger ud til havet med fin udsigt til bjergene på den anden side. Museet har verdens største samling af værker af Haida kunstneren Bill Reid.

Canada Place Er det arkitektoniske symbol for Vancouver. Med sit hvide tag, som ligner gigantiske hvide sejl, var bygningen vært for Expo 86. Skærmen er lige så høj som et fem etagers hus.

Granville Island Er en lille halvø, som nævnt forbundet til downtown Vancouver med Granville Street Bridge. Fra 1920 havde området meget sværindustri, og under anden verdenskrig blev der bygget et skibsværft her. I begyndelsen af 1970’erne begyndte et par foretagsomme forretningsfolk at renovere det nedslidte område. Med støtte fra regeringen omdannede de dette rygende område med savmøller, støberier, slagterhuse og andre industrier til et stad for handel, kultur og underholdning. Renoveringen af bygningerne var afsluttet omkring 1980, og området er en et vigtigt turistområde. Granville Island rummer et hotel, flere teatre, adskillige kunstgallerier, et kæmpestort marked og en masse mindre butikker.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk