Alabama - Introduktion

Du ønsker shopping, natteliv og aktiviteter i en storby! Eller måske foretrækker du det langsommere
tempo i en smuk, lille by. Uanset hvad det ønsker, kan du finde det i Alabama (VIDEO).

Bjergene viser dig det ene tryllebindende landskab efter det andet. De er fyldt med skinnende søer, vandfald, huler og trædækkede bjergtoppe. Nyd et utal af udendørs aktiviteter eller besøge historiske attraktioner i byer som Firenze, Huntsville, Madison og Decatur.

Den Metropolitanske Region er en mangfoldig del. Du kan finde tophastighed på Talladega Superspeedway, storby oplevelse i Greater Birmingham, ferskner som intet andet i Chilton County, brølende vandmasser over Noccalula Falls og M-klasse biler bygget på samlebånd på
Mercedes-fabrikken i Vance. Attraktioner, aktiviteter og begivenheder venter på dig på steder som Birmingham, Tuscaloosa, Anniston og Gadsden.

Historie og skønhed på floden gør dette område af staten til et absolut must for enhver turist.
Højdepunkter omfatter Gaineswood Plantation i Demopolis, borgerlig rettigheder mindesmærker i Selma, statens hovedstad, bygninger i Montgomery, og Auburn University i Auburn-Opelika område. Tilbring en weekend, en uge eller en måned for at udforske alene denne region.

Golf Regionens mest kendte seværdigheder er de sukker-hvide sandstrande på Gulf Shores og Orange Beach. Ud over disse i verdensklasse strande, finder du Old Courthouse Museum i Monroeville, Dauphin Island historiske Fort Gaines og Fort Morgan og USS Alabama i Mobile.

Alabama, som betyder 'stammekrig by' på Creek indianske sprog, er en blanding af bjerge, søer, huler, rige skove, fejer landbrugsjord og strande på den sydlige kyst. Landdistrikter og mindre byer hygge sig blandt rullende bakker, stedet for Bed & Breakfast, museer og antikviteter.

Montgomery var det første hovedsted i Sydstaterne, og de første Hvide Hus i Sydstaterne blev hjem til Jefferson Davis, den første formand for den midlertidige regering.

Alabama spillede en nøglerolle i den amerikanske borgerrettigheds bevægelse i 1950'erne og 1960'erne. Dr. Martin Luther King Jr første prædike på Dexter Avenue King Memorial Baptist Church i Montgomery, er nu et National Historic Landmark, og fødestedet, hvor hele landets kamp kan findes.

Mobile er en stor havneby. Byen er berømt for sine mangfoldige arkitektur som stammer fra engelsk, fransk og spansk oprindelse, især i Church Street Historic District. Alabama blev hårdt ramt af orkanen Katrina i 2005, men en stor del af infrastrukturen og seværdighederne er blevet repareret og åben for besøgende.

Nyd adrenalinen accelerere på Talladega Superspeedway, den lokale del af Nascar med stor hastighed og konkurrence. Den Internationale Motorsports Hall of Fame og Museum grænser op til banen.

Fordyb dig i udforskning af rummet på Huntsville's amerikanske Space og Rocket Center. Tilmeld børnene til Space Camp, og så skal du besøge Imax teateret, eller besøge museet med fremvisning af raketter og rumfart fra det amerikanske rum program.

Udforsk Birmingham, Alabama største by, beliggende ved foden af Appalachian Mountains. Seværdigheder omfatter Alabama Adventure temapark; McWane Science Center og Imax teater; Birmingham Museum of Art, og Alabama Sports Hall of Fame.

Følg med i de historiske spor fra borgerrettighedsforkæmperne, der startede i Alabama med Dr. Martin Luther King Jr.. Besøg de faktiske lokaliteter i Birmingham, Montgomery, Selma og Tuskegee.

Besøg Montgomery, Alabama's hovedstad og det første Hvide Hus i Sydstaterne. Hank Williams Memorial i Oakwood Kirkegård er et Mekka for country musik fans. Deltage i den sjette største Shakespeare Festival i verden som afholdes året rundt på Carolyn Blount Teater.

Kør syd på til Mobile, en stor havneby, og oplev levende militær historie på USS Alabama Battleship Park. Dette omfatter slagskib, ubåde og fly fra alle krige siden Anden Verdenskrig, selv Lockheed A-12 Blackbird.

Deltag i Mardi Gras i Mobile, fødestedet for Golfstaterne i USA Coast Mardi Gras i 1703.

Spil golf på Robert Trent Golf bane i Mobile, mens børnene er underholdt på Gulf Coast Exploreum Science Center.

Gå langs de hvide sandstrande i Gulf Shores eller nyde nogle alvorlige beach resort hvile og rekreation.


De oprindelige amerikanere, som har beboet området er bl.a. Alabama, Cherokee, Chickasaw, Choctaw, Creek, Koasati og Mobile. Handel med folk fra nordøst via Ohiofloden fandt tidligt sted og fortsatte indtil europæernes kolonisering af Amerika.

Frankrig grundlagde den første europæiske bosættelse i staten, Mobile, i 1702. Det sydlige Alabama var fransk fra 1702 til 1763, en del af Britisk West Florida fra 1763 til 1780, og en del af Spansk West Florida fra 1780 til 1814. De nordlige og mellemste dele af Alabama var en del af Britisk Georgia fra 1763 til 1783 og en del af det amerikanske Mississippi-territorium herefter. Optagelsen som delstat i USA blev forsinket af mangelen på en kystlinje, men dette blev der rettet op på, da Andrew Jackson indtog den byen Mobile, der var under spansk kontrol, i 1814.
Alabama blev herefter den 22. delstat i USA i 1819.

Økonomien i Black Belt (opkaldt sådan efter den frugtbare, mørke jord) [5] var baseret på bomuldsplantager, hvor ejerne byggede deres formuer ved afroamerikanske slavers arbejdskraft. Andre steder levede fattige hvide af subsistenslandbrug. I følge folketællingen i 1860 udgjorde afroamerikanske slaver 45% af delstatens befolkning på 964.201 personer. Der var kun 2.690 frie, farvede personer.

Alabama brød ud af Unionen i 1861 og sluttede sig til Amerikas Konfødererede Stater. Efter den Amerikanske borgerkrig genindtrådte Alabama i Unionen i 1868. Selv om der ikke blev kæmpet mange krigsslag i Alabama under borgerkrigen bidrog Alabama med 120.000 soldater til krigen. Alle slaver blev frigivet ved udgangen af 1865.

Efter genopbygningsperioden var delstaten stadig fortrinsvis landbrugsorienteret og bundet til bomuldsproduktion. Plantageejerne modsatte sig at arbejde med fri arbejdskraft og forsøgte at genvinde kontrollen med afroamerikanerne. De anvendte raceadskillelseslove for dermed at genetablere egen dominans. [5] Fortsat racediskrimination, nedgang i landbruget og misvækst af bomuld grundet bomuldsbiller førte til at tusindevis af afroamerikanere drog mod mulighederne i de nordligere byer. De forlod Alabama i det tidlige 20. århundrede som en del af flugten fra Sydstaterne til fordel for industrijobs og en bedre fremtid i nordlige industribyer som Chicago, Detroit, Cleveland, Philidelphia og New York. Den ellers kraftige befolkningstilvækst i Alabama blev halveret fra 1910 til 1920 grundet afroamerikaners migration bort fra staten.

På samme tid som den sorte befolkningsgruppes migration fandt sted oplevede Birmingham en så stærk vækst, at den fik tilnavnet Magic City. I 1920’erne blev Birmingham den 19. største by i USA og var blevet hjemsted for mere end 30% af Alabamas befolkning.

KLIMA

Alabamas klima er tempereret med en årlig gennemsnitlig temperatur på 18 °C. Temperaturerne er normalt varmere i den sydlige del af staten, grundet beliggenheden tæt på den Mexicanske Golf, mens de nordlige dele af Alabama er køligere, især i Appalacherne. Generelt har Alabama meget varme somre og milde vintre med rigelig nedbør. Alabama får gennemsnitligt 1.400 mm regn om året og har en lang vækstsæson på op til 300 dage i den sydlige del.

Somrene i Alabama er blandt de varmeste i USA med højeste temperaturer gennemsnitligt over 32°C i hele staten. Alabama er også udsat for tropiske storme og orkaner. Områder, der ligger væk fra havet rammes også af meget store regnmængder fra stormene. Vinterne er generelt milde i Alabama som de er det i det meste af det sydøstlige USA. I januar er den laveste temperatur gennemsnitligt 4°C i Mobile og 0°C i Birmingham. Snefald er sjældent i hele Alabama. Lettere snefald finder sted enkelte gange om vinteren nord for Montgomery og moderat til kraftigt snefald opleves enkelte år. Langs Golf-kysten kan der gå år mellem snefald.

Økonomi

Helen Keller er på Alabamas quarter-mønt.
I følge United States Bureau of Economic Analysis var Alabamas bruttodelstatsprodukt i 2006 160 mia. USA, eller 29.697 per indbygger - nr. 44 ud af USA’s 50 delstater. Alabamas BNP steg 3,1%, og den største stigning var inden for fremstilling af varige forbrugsgoder.
Alabamas landbrugsprodukter omfatter fjerkræ, æg, kvægavl, hortikultur, jordnødder, bomuld, kornsorter som majs og durra, grøntsager, mælk, sojabønner og ferskner. Selv om Alabama er kendt som Bomuldstaten er delstaten kun mellem den ottende og tiendestørste producent af bomuld blandt USA’s delstater - Texas, Georgia og Mississippi er de tre største. Alabamas industriprodukter omfatter bl.a. jern og stål, papir, tømmer og træprodukter, kul og plastikvarer.
Alabama er også hjemsted for den hurtigstvoksende industrikorridor i USA, som også omfatter nabostaterne Tennessee, Mississippi, Florida og Georgia. Meget af væksten skyldes Alabamas hurtigtvoksende bilindustri, som siden 1993 har skabt 67.800 nye jobs. Alabama er i dag den andenstørste bilproducent i USA efter Detroit, men det forventes, at Alabama vil overhale Detroit i 2007 og dermed blive den største producent af biler i Nordamerika.
Byen Mobile, Alabamas eneste saltvandshavn, er en travl havn ved den Mexicanske Golf og har adgang til vandløb inde i landet.

Demografi

Befolkningskoncentrationen i Alabama
I 2005 havde Alabama et anslået befolkningstal på 4.557.808, hvilket var en stigning på 2,5% siden 2000. 2,4% af befolkningen var født i udlandet, og heraf blev det anslået, at 22,2% var illegale indvandrere.

De etniske største tilhørsforhold er: Amerikanere (17,0%), engelsk-amerikanere (7,8%), irsk-amerikanere (7,7%), tysk-amerikanere (5,7%) og skotsk-amerikanere (2,0%).


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk