Arkansas - Introduktion

Arkansas (VIDEO) tiltrækker årligt besøgende både fra hele landet og udlandet. Mange er draget til de rigelige muligheder for udendørs eventyr og til den naturlige skønhed, som ses i statens vandfald, huler
og vilde klatre oplevelser, skovrige bjergområder, stier og naturskønne veje. Nogle kommer for at grave efter diamanter og kvarts krystaller.

Arkansas's varierede geografi og dets placering i USA midte har bidraget til at gøre statens historie en fascinerende del af USA's historie. Arkansas historie er museer, borgerkrig slagmarker, National Park Service og særlige udstillinger.

I den østlige del af Arkansas, har Mississippi River formet et landskab, hvor Delta blues musik trivedes. Traditionelle Ozark Mountain folkemusik, dans og håndværk holdes i live i det nordlige centrale Arkansas.

Statens vinland viser sit bedste i Arkansas River Valley, som også er hjem til Fort Smith, 'Wild West' by, omgivet af indiansk territorium indtil 1907. Et olie-boom, der begyndte i 1921 bragte velstand og forbrydere til byer som El Dorado i det sydlige Arkansas. Clinton Presidential Library viser arven fra Bill Clinton, der tjente som USA's præsident fra 1993-2001. Clintons drenge hjem er åbne for ture i byen Hope.

Bekvemmeligheder såsom kunstgallerier, levende teater, professionelle sportsbegivenheder, uimodståeligt restauranter, microbreweries og en række indgivelse kan blive fundet i de større Arkansas byer. I mellemtiden, kan Arkansas prale af charmerende små byer, der lokker rejsende, der søger en afslappende pause fra det forhastede tempo i det moderne liv.

Levende underholdning kan findes på mange musikfestivaler og i klubber, bistros og teatre. Arkansas SPA'er omfatter termisk farvande i Hot Springs National Park. Over hele staten findes dejlige butikker, specialkemikalier butikker, antikke butikker og quilt butikker med muligheder for at finde souvenirs og skatte. For der er interesseret i en runde golf, omfatter natur-statens tilbud verdensklasse, naturskønne baner. , Og i Arkansas, 'en eftermiddag på væddeløbsbanen' kan have flere betydninger: fuldblods hestevæddeløb, Greyhound hundevæddeløb, drag racing. Besøg Little Rock , et blomstrende sted fyldt med museer, kunstudstillinger og parker. Seværdigheder omfatter Dekorative Kunst Museum; River Market District; guvernør's Mansion; Historisk Arkansas Museum; Arkansas Arts Center, Museum of Discovery og William J Clinton Presidential Center.

Nyd den smukke natur i Ozark Mountains, som strækker sig fra det sydlige Missouri gennem det nordlige Arkansas. Landsbyen Mountain View er et musikalsk Mekka, hjem til Ozark Folk Center og begivenheder såsom Arkansas Folkemusik Festival i april og Arkansas stat Old-Time violin Championships i september.

Tag på fisketur på White River, kano på Buffalo National-floden eller tage en tur til Blanchard Springs hulerne på den sydlige grænse af Ozark National Forest, som også er hjem til Mount Magazine.

Tag til Eureka Springs, som tiltrækker millioner af turister til sin store Passion Play udendørs drama. Kristus af Ozarks statue står 1.8m (6ft) høj og blev færdiggjort i 1966. Victorias landsby Eureka Springs var et spa Resort i slutningen af 1800-tallet, og i dag en kunst og kulturel destination.

Fjern dine bekymringer på Hot Springs National Park, hvor besøgende kan slappe af i et valg af badehuse, juble på fuldblodsheste eller fiske og svømme på tre store søer.

Undersøg Museum til regional historie i Texarkana, der ligger på grænsen til Texas. Der er en udstilling viet til Scott Joplin (de afrikansk-amerikanske Ragtime pianist og komponist), en berømt kunstner tidligere bosiddende i byen.

Andre statslige seværdigheder omfatter Crater of Diamond State Park, hvor de besøgende kan grave for diamanter, Fort Smith National Historic Site og forhistoriske American Indian Mounds på Toltec Mounds Arkæologiske stat Park.Arkansas er en delstat i USA. Statens hovedstad og største by er Little Rock. Staten havde i 2006 2,8 millioner indbyggere.
Arkansas blev optaget som USA’s 25. stat den 15. juni 1836.

Historie

Den første europæer, der ankom til Arkansas, var spanieren Hernando de Soto, som foretog opdagelsesrejser i slutningen af det 16. århundrede. De tidlige spanske eller franske opdagelsesrejsende gav delstaten dens navn, som sandsynligvis er et ord fra sproget Illinois for folkeslaget Quapaw [1]. Blandt de oprindelige amerikanere, der boede i Arkansas-området, før de drog vestover, var stammerne Caddo og Osage. Før Arkansas blev en delstat, blev området kaldt Arkansas-territoriet, og i perioden som territorium beboede de fem civiliserede stammer området på deres vej mod vest. Arkansas er en de syv nuværende delstater, der er blevet dannet af arealet købt af USA fra Napoleon 1. af Frankrig ved Louisiana-købet i 1803. I 1839 blev Arkansas den 25. delstat i USA som slavestat.

I forbindelse med den amerikanske borgerkrig nægtede Arkansas at blive en del af Amerikas Konfødererede Stater, indtil Abraham Lincoln tilkaldte tropper for at kunne besvare de konfødereredes angreb på Fort Sumter i South Carolina, og Arkansas brød ud af Unionen den 6. maj 1861. I Arkansas fandt der mange forholdsvis ukendte krigsslag sted, og vigtige personer fra Arkansas under borgerkrigen var bl.a de konfødereredes generalmajor Patrick Cleburne samt generalmajoren Thomas C. Hindman, som styrede de konfødererede tropper ved slaget ved Cane Hill og slaget ved Prairie Grove i Arkansas.

Under USA’s genopbygning efter borgerkrigen blev Arkansas genoptaget som delstat i USA i juni 1868. I 1874 blev delstaten rystet af et guvernørkup, som endte i militær konflikt, og som først sluttede efter ordre fra USA’s præsident Ulysses S. Grant. I 1881 blev Arkansas efter stridigheder om udtalen af delstatens navn den første og hidtil eneste stat i USA, der vedtog en lov, der definerede udtalen.

I 1954 afgjorde USA’s højesteret, at det var ulovligt at raceopdele alle skoler, og gymnasiet Little Rock High besluttede at følge Højesterets beslutning og tillod dermed studerende med afro-amerikansk baggrund. Arkansas kom i de nationale nyheder, da den datidige guvernør, Orval Faubus, indsatte delstatens nationalgarde for at hjælpe støtterne af fortsat raceopdeling med at forhindre ni afro-amerikanske studerende i at blive optaget på gymnasiet i Little Rock. Præsident Dwight D. Eisenhower indsatte herefter nationale tropper den 25. september 1957 med henblik på at eskortere de ni studerende. Begivenheden førte til, at Little Rock’s gymnasier blev lukket resten af skoleåret. Inden udgangen af 1959 var alle gymnasier dog åbne for alle uanset race.

Politik

Den nuværende guvernør i Arkansas er demokraten Mike Beebe, som blev valgt den 7. november 2006. Begge Arkansas’ senatorer er demokrater, og de fire pladser i Repræsentanternes Hus besiddes af 3 demokrater og 1 republikaner. Det demokratiske parti har flertallet i Arkansas’ lovgivende forsamling, og et flertal af lokale politikere er også demokrater. I moderne tid er dette sjældent blandt de sydlige delstater i USA, hvor folkevalgte embeder typisk er besat af republikanere.

I 1992 var Arkansas den eneste delstat i USA, som gav én af præsidentkandidaterne - den lokale Bill Clinton - absolut flertal. I 2004 vandt George W. Bush delstaten med 10 procentpoint, hvilket førte til spekulationer om, hvorvidt staten var ved at skifte til republikanerne. I 2006 vandt demokraterne dog en overbevisende sejr, der bl.a. indbefattede, at partiet genvandt guvernørposten.
Republikanernes styrke ligger især i det nordvestlige Arkansas, mens resten af delstaten er stærkt orienteret mod demokraterne. Arkansas har ikke sendt en republikansk senator til Washington D.C. siden genopbygningstiden efter den amerikanske borgerkrig, og parlamentet i Arkansas, som regnes for at være den fjerdestærkeste demokratiske forsamling efter Massachusetts’, Hawaiis og Connecticuts parlamenter, har i lige så lang tid ikke været kontrolleret af republikanerne.

Arkansas er også den eneste blandt de tidligere konfødererede delstater, som sender 2 demokrater til USA’s Senat, og en overvejende andel af vælgerne i Arkansas er registreret som demokratiske vælgere. Delstaten er dog konservativ i sociale spørgsmål, dens vælgere vedtog f.eks. et forbud mod homoseksuelle ægteskaber med 74% af stemmerne.

Geografi

Det meste af Arkansas’ østlige grænse udgøres af Mississippi-floden undtagen i et mindre område, hvor St. Francis River danner grænsen. Arkansas har grænse mod syd til Louisiana, mod nord til Missouri, mod øst til Tennessee og Mississippi, samt mod vest til Texas og Oklahoma. Arkansas har et landskab med bjerge og dale, dybe skove og frugbare sletter. Det nordvestlige af delstaten er en del af Ozark-plateauet og omfatter bjergene Boston Mountains, mod syd ligger Ouachita Mountains og disse to områder deles af Arkansas-floden.

De sydlige og østlige dele af Arkansas kaldes the Lowlands, og landet i dette område langs Mississippi-floden kaldes også for Arkansas’ delta, grundet de rige jorder, som er opstået fra flodens oversvømmelser. Området har rige landbrugsområder og er hjemsted for meget af agerbruget i delstaten.
Arkansas har mange huler, og Trail of Tears løber gennem staten.

Klima

Arkansas har generelt et subtropisk klima, som grænser til fastlandsklima i visse nordlige, højtliggende områder. Selv om Arkansas ikke grænser til den Mexicanske Golf, er delstaten stadig tæt nok på denne store, varme vandmasse til, at den har den vigtigste vejrpåvirkende effekt i staten.

Overordnet har Arkansas meget varme og fugtige somre og milde, lidt tørre vintre. I Little Rock er de gennemsnitlige temperaturer omkring 32°C om sommeren og ca. 10°C om vinteren. Den årlige nedbørsmængde i delstaten varierer mellem 1.000 og 1.250 mm og er generelt højere i den vestlige del. Snefald er ikke sjældent, men har ikke været normalt i de senere år, hvor den gennemsnitlige snemængde har været 13 cm.

Selv om Arkansas har et subtropisk klima, er staten kendt for sit til tider ekstreme vejr. Med sin beliggenhed mellem de store stepper og staterne langs den Mexicanske Golf har delstaten 60 dage om året med tordenvejr. Tornadoer er ikke unormale i Arkansas, og et antal af de mest ødelæggende tornadoer i USA har ramt staten, ligesom efterdønningerne af tropiske cykloner også ofte rammer

Økonomi

Arkansas’ bruttodelstatsprodukt var i 2005 87 mia. USD, og den gennemsnitlige personlige indkomst 26.641 USD, den fjerdelaveste i USA.
Statens landbrugsproduktion omfatter fjerkræ, æg, sojabønner, durra, kvæg, uld, ris, svin og mælk. Industriprodukterne er bl.a. forarbejdede fødevarer, elektrisk udstyr, metalprodukter, maskiner, papirprodukter, brom og vanadium. I de senere har er der åbnet fabrikker, der fremstiller reservedele til biler i den østlige del af Arkansas. Turisme er også en vigtig sektor.

Demografi

I 2005 havde Arkansas en anslået befolkning på 2.779.154, hvilket var en stigning på 4,0% siden 2000. 1. juli 2007 skønnede Census Bureau, at indbyggertallet var 2.834.797.
De fem største folkegrupper i staten er amerikanere (15,9%), afro-amerikanere (15,7%), irsk-amerikanere (9,5%), tysk-amerikanere (9,3%) og engelsk-amerikanere (7,9%). Der er mange personer med europæisk ophav i den centrale og nordvestlige del af delstaten. Afro-amerikanerne bor især i de frugtbare sydlige og østlige dele, og folk med britisk og tysk oprindelse findes især i den nordvestlige del nær grænsen til Missouri.

Religion

Arkansas er som de fleste andre sydstater en del af bibelbæltet i USA og er overvejende protestantisk. Indbyggernes religiøse tilhørsforhold er:
Kristne – 86%, Protestanter – 78%, Baptister – 39%, Metodister – 9%, Pinsebevægelsen – 6%, Andre protestanter – 24%, Katolikker – 7%, Ortodokse kristne – 1%, Andre kristne – 1%, Andre religioner – 1%, Ikke-religiøse – 14%


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk