Californien - Introduktion

Californien (VIDEO) får sin styrke fra dens mangfoldighed, og fejrer det. Her er 39% af befolkningen taler et andet sprog end engelsk, hvilket betyder, Californien har flere fremmedsprog end nogen anden stat i landet. På byen gader, fra San Francisco til Los Angeles, vil du høre, spansk, kinesisk (Mandarin og kantonesisk), Tagalog, russisk, italiensk og meget mere.

New Age spiritualitet, liberal politik, ikke-vestlige helbredende praksis, og økologi blomststre her som
ingen andre steder i Amerika. Du kan finde økologiske produkter og vegetar retter på menuen på restauranter og caféer. Uafhængige boghandlere sælger stadig værker af Beats, plus andet bredt orienteret litteratur. Tag en tur til reclusive Bolinas i Marin County, og du vil føle det alternative Vibe.

Californien har en række unikke geologiske karakteristika, som strækker sig nord til syd langs næsten
hele længden af staten. De skaber en bred vifte af natur og klima, der medvirker til at gøre Californien et fantastisk sted at besøge.

Kystlinje Californien strækker sig fra de bløde tropiske strande i San Diego nær den mexicanske grænse til de barske nordlige kyster nær Oregon. I den sydlige del af staten, varmer Stillehavet farvandene og den berømte Californien surf tiltrækker mange turister til sine strande. Når du går længere mod nord, bliver kystlinjen mere scenisk, men farvandene er køligere og sandstrande er knappe. I det nordlige Californien, vandrer du langs klipper og besøger ugenerede strande for at se sæler, havoddere eller hvaler.

De kystnære bjergstrækninger findes langs den vestlige del af staten. Disse lave vulkanske toppe danner en beskyttende barriere og afskærmer de indvendige landområder fra Stillehavet vejr. Et hul i bjergene i nærheden af San Francisco gør det muligt for Stillehav at flyde ind i en stor beskyttet bugt bag det kystnære område.

Kør rundt i USA i en 17 eller 19-fods camper komplet med camping kit, køreplaner, og KOA campingpladsen guide. Disse velholdte og fuldt udstyret campingbiler sove op til fire personer og har magt styretøj, automatisk transmission, klimaanlæg, AM / FM radio med kassette, mikroovn, vask, køleskab, toilet, varmt vand, brusebad og senge. Du får også fuldstændig camping udstyr, herunder soveposer, puder, sengetøj, potter og pander, fade og sølvtøj.

Central Valley, Sierra Nevada-bjergene og ørkenen!
En bred flad dal løber ned midt i staten øst for Coastal Mountains og vest for de højere Sierra Nevada bjerge. Kendt som Central Valley, er denne en gang tørre ørken nu nogle af de rigeste landbrudsområder i USA takket være den liberale brug af kunstvanding. Central Valley er 50 til 100 miles lang (90 - 150 km) og er dækket med gårde, frugtplantager og vinmarker.

Sierra Nevada bjergkæden danner en 400-mile lange nord-syd mur af snedækkede toppe omkring 100 miles øst for Stillehavet langs kystlinjen. Meget af det bjergrige område er bevaret som naturlig vildmark med få veje og begrænset adgang. Fra Bakersfield, lige øst for Los Angeles, til Yosemite, næsten 200 miles nord, er der ingen veje, der strækker sig fra øst til vest. Nærmer du dig bjergene fra vest, tager rejsen dig gennem 50 miles af eskalerende bakker og skovklædte skråninger, før du når sneen. Fra øst, ser du snedækkede toppe stige næsten direkte fra gulvet i ørkenen til at danne en spektakulær mur af granit fra horisont til horisont.

En smal strimmel af Californien ligger øst for Sierra Nevada bjergkæde og er begyndelsen af det golde Basin og Range Land, som strækker sig gennem staten Nevada. Det omfatter Wasteland af Mojave-ørkenen og den barske skønhed i Death Valley.

Den største by i Californien er multietnisk metropol Los Angeles, hjem til Hollywood-film stjerner, business moguls, Californiske surfere og fire millioner indbyggere. Det er faktisk et konglomerat af flere dusin samfund, der har fundet sammen i den største by på vestkysten af USA. Fra sine tropiske strande og kosmopolitisk indkøbscentre, er det kun et par timer til de gigantiske Redwood skove af Sierra Nevada ørkenen eller til spille golf under den endeløse blå himmel i Palm Springs ørkenen.

San Francisco, den anden store by, ligger næsten 400 miles (600 km) mod nord. Denne smukke by ligger på skråningerne af en kuperet halvø på kysten af en stor blå bugt omgivet af de kystnære bjerge. Det er et mindre storbyområde end Los Angeles og mangler de varme sandstrande, men er langt mere malerisk. Yosemite National Park med sine spektakulære skove er kun fire timers kørsel mod øst. California Wine Country i Sonoma og Napa Valley er mindre end en time mod nord.

Mellem disse to store byer, ligger mange smukke kystbyer som Monterey og Santa Barbara plus den spektakulære naturskønne kystlinje Big Sur. Skove af gigantiske redwoods, og snedækkede bjergtoppe, er lettilgængelige og Sierra Nevada kun et par timer mod øst. Mojave ørkenen og byen Palm Springs er ikke langt fra Los Angeles. Californien byder på mange fantastiske seværdigheder i en sådan nærhed, at du aldrig er mere end en kort køretur fra en anden seværdighed i et andet landskab og et andet klima.


Tag en insider's studie tur, der tilbydes af store navne herunder Warner Bros, Paramount og Universal Studios i Hollywood.

Udforsk West Hollywood, hvor flere Oscar bor end i nogen anden by. Over 70% af alle film i West Hollywood er på Sunset Strip. West Hollywood er bedst kendt for sin avancerede shopping og spændende og varieret natteliv.

Shop i Beverly Hills, verdens mest berømte shopping-distrikt, og se ud til Hollywood-berømtheder.

Gå på Santa Monica Pier, West Coast ældste fornøjelse, bygget i 1908, og nu en underholdnings park med rulleleje kystfartøjer og gigantiske pariserhjul.

Oplev magien i Disneyland og bliv et barn igen i et fortryllet kongerige af oplevelser og fantasi.

Besøg Little Saigon, den største vietnamesiske business-distriktet i USA. Området er udstyret med en asiatisk Have og en lang række franske, vietnamesiske og asiatiske butikker og restauranter.

Tee off på en af De Grønne Baner på Pebble Beach, der er hjemsted for det AT & T National Pro-Am Golf Tournament og en verdensklasse område med fire golfbaner.

Udforsk den verdensberømte San Diego Zoo, der huser 800 forskellige arter. Hele haven er udformet som en 40-ha (100 acres) tropisk have, og tilbyder mange uddannelsesprogrammer, herunder om overnatninger og lejre mellem vilde dyr.

Kør til Laguna Beach, 'Riviera af West Coast' og juvel blandt det sydlige Californiens Strand byer. Denne charmerende badeby er fyldt med bistros, butikker og kunstgallerier, herunder den berømte Laguna Art Museum.

Udforsk Lake Tahoe, der er beliggende 1800m (6000ft) over havets overflade. Nyd klar blå himmel, snedækkede bjerge, og rig kultur og historie. Ski på Squaw Valley og Alpine Meadows eller tage et krydstogt på tværs af søen.

Hæng ud på en af Los Angeles' berømte strande. Nyd det maleriske Malibu, eller beundre de flokke af Sejlbåde du finder på Marina del Rey. Venice Beach er en udsøgte blanding af rulleskøjteløbere, udøvende kunstnere og summende skarer.

Fisk efter bas på Clear Lake, som er den største naturlige ferskvands sø i Californien, kendt som 'bas hovedstaden i verden'. Deltage i en lokal festival, eller tag på vandski, fiskeri, svømning, sejlsport, cykling, fugle safari eller rock indsamling.

Kør ad den smukke Big Sur kystnære motorvej syd for San Francisco. Besøg smukke historiske kystnære byer i Carmel og Monterey, og spise frisk fisk og skaldyr i Waterfront restauranterne.

Smag fantastiske Californiske vine i Napa og Sonoma Valleys, nord for San Francisco.

Se dey betagende naturlige vidunder Shasta Lake, og de dramatiske, snedækkede Mount Shasta, en af nationens højeste bjerge på 4248m ( 14162ft).

Spil golf i ørkenen ved Palm Springs, flyv på tværs af dalen i en varmluft ballon, tag en luftfotos sporvognstur fra havets overflade til toppen af 3300m (10800ft) Mt San Jacinto, eller udforske indianske landskaber.

Californien er en stat i USA; den kaldes også for Appelsinstaten og har desuden kælenavnet The Golden State (den gyldne stat), som stammer fra Californiens 'guldfeber'. På engelsk hedder staten California, den danske form af navnet blev fastslået omkring 1850, da de store guldfund vakte international opsigt. Californien er den eneste amerikanske delstat der har et 'dansk' navn.
Californien blev optaget som USA’s 31. stat 9. september 1850.

Indbyggertallet var 36.553.215 i 2007, hvilket svarer til 12 procent af USA’s befolkning. Staten er den folkerigeste stat i USA. Hovedstaden eller state capital er Sacramento. De største byer er Los Angeles, San Francisco, San Diego, San Jose, Inland Empire (Riverside–San Bernardino–Ontario), Bakersfield, Fresno og Palmdale. Andre kendte byer/forstæder er Berkeley, Hollywood og Orange County. Der er meget imponerende natur i Californien, blandt andet Yosemite National Park, Big Sur, Death Valley National Park, the Sierra Nevadas.

Staten er kendt for sin produktion af vin, avocadoer, og mange af de rosiner, vi spiser i blandt andet Danmark, kommer fra Californien. Staten har verdens ottendestørste økonomi med et årligt BNP på 1,5 billion dollars. Blandt de mere kendte industrier er filmindustrien i Los Angeles og IT-industrien i Silicon Valley omkring San Francisco.

Politik

Californien er en af de mere venstreorienterede amerikanske stater og ved præsidentvalg stemmer staten oftest på demokratiske kandidater. Ved præsidentvalget i 2004 fik demokraternes kandidat John Kerry 54,3 % mod George W. Bush’s 44,4 %.

Den forhenværende filmskuespiller og republikanske politiker Arnold Schwarzenegger blev ved et omdiskuteret omvalg den 7. oktober 2003 valgt som statens guvernør. Han afløste demokratiske guvernør Gray Davis efter af vælgerne ved en folkeafstemning havde fyret Davis. Ved valget om at afløse Davis slog Schwarzenegger viceguvernør Cruz Bustamonte og 133 andre kandidater.
Californiens to senatorer er demokraterne Dianne Feinstein og Barbara Boxer. Californien har 53 medlemmer af Repræsentanternes Hus, 33 demokrater og 20 republikanere. Det californiske kongresmedlem Nancy Pelosi er leder af den demokratiske gruppe, og blev formand for Repræsentanternes Hus efter at demokraterne vandt flertal i 2006. Hun er dermed den første kvinde på denne betydningsfulde post.

Californien var også staten, som gav den tidligere skuespiller og senere præsident Ronald Reagan hans første politiske post, da han blev guvernør i 1967. Richard Nixon var også kongresmedlem og senator fra staten inden han i 1952 blev valgt til vicepræsident.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk