Colorado - Introduktion

 Lad os få en snak om Colorado (VIDEO) . Lad os få en snak om noget uforglemmeligt. Lad os få en
snak sjovt og ballade.  Uanset om du ønsker at stå på ski og snowboard, erfare den betagende naturlige skønhed eller udforsk fortiden, vil du finde dit perfekte eventyr i Colorado. Fra utrolige golfbaner og
rafting på udendørs eventyr, byder Colorado på utallige seværdigheder, fra det ekstreme til yderst afslappende. Du vil også finde autentiske historiske seværdigheder, stor kunst og underholdning, plus prisbelønnede spisesteder; alt hvad du behøver for at skabe en perfekt ferie eller weekend udflugt.

Med 300 dages solskin, verdensberømte Rocky Mountains, betagende snefald og store ferie værdier, er der altid et perfekt tidspunkt til at besøge Colorado.

Opdag Colorado’s unikke og naturlige landskab. Fra de højeste sand klitter i Nordamerika til 54
bjergtoppe på over 14.000 fod, har Colorado et af de mest unikke og varierede naturlige landskaber i
hele nationen. Når du rejser gennem staten, kan du se smaragd grønne skove, marker af levende vilde blomster så langt som øjet rækker, maleriske bjergsøer, rigelige græsland og rige røde klippeformationer. Der er fire nationalparker, fem nationale monumenter og 41 statslige parker som venter på at blive udforsket. Hvis du leder efter en smuk vej, er Colorado også hjem til 25 naturskønne og historiske ruter, som bemærkes for deres særlige kvaliteter. De omfatter spøgelses byer, antikke ruiner, alpine tundra, nogle af de ældste tog i Vesten og meget mere.

Der er ingen begrænsning af ting at se og gøre i Colorado. Den brede vifte af seværdigheder omfatter alt fra sportsbegivenheder til kurbade, historiske steder til kasinoer - og alt der imellem. Tag din familie til en forlystelsespark eller leve som en virkeligt cowboy med en arbejdsgruppe ”dude” Ranch. Udforsk den jord, hvor dinosaurerne gang gik på eller spøgelses byer, som guld minearbejdere en gang kaldt hjem. Hvad enten det er en tur til en landbrug’s marked eller en dukkert i den lindrende vand fra vores mange naturlige varme kilder, en scenisk togtur eller en eftermiddag i zoologisk have; hvis du kan drømme det, kan du finde den i Colorado.

Fra spændende Denver til smukke byer som Leadville og Durango, tilbyder Colorado’s byer store oplevelser. Nyd en aften i byen i Fort Collins, en romantisk middag i Grand Junction eller en dag på skråningerne af Aspen eller Vail. Fra lokale håndværkere til verdensberømt samlinger, store shopping distrikter til eksklusive butikker, kan du finde det hele i Colorado.

Cheer amerikansk fodbold hold, Denver Broncos til sejr på Invesco Field, Mile High Stadium.

Undersøg 16. Street Mall, en promenade i hjertet af byen, beliggende mellem downtown Denver og Union Station. Populær hos kunderne, er det altid i liv med fodgængere, caféer, udøvende kunstnere og springvand.

Tag en rejse på Manitou & Pikes Peak Cog Railway som tilbyder visninger af Continental Divide fra 4300m (14110ft) top i Pikes Peak.

Stå på ski i Rocky Mountains , kendt verden over for uovertrufne skiløb, smukke bjerg byer i verdensklasse indkvartering og spektakulære kulisser. Aspen er USA’s mest sofistikerede skisportssted, der tilbyder en komplet vifte af vinter og sommer aktiviteter og utallige restauranter og butikker.

Stå på ski eller snowboard i Summit County, hjem til de populære skisportssteder af Keystone (med den længste ski sæson i staten), Arapahoe Basin , Copper Mountain og Breckenridge.

Kør på den naturskønne Royal Gorge Railway i Canon City , og derefter opleve spændingen ved Whitewater rafting ned Arkansas River.

Følg vejen for tidligt handlende langs Santa Fe Trail, der nu er udpeget en National Historic Trail, som er spækket med historisk handel steder.

Nedkøling i verdens største naturlige varme kilder pulje på Glenwood Springs, omgivet af skyhøje bjergtoppe.

Gå et skridt tilbage i tiden og udforsk St. Elmo's, Colorado's bedst bevarede spøgelsesby bygget op omkring en minedrift lejr i Kridt Creek Canyon.

Prøv dine evner på flyve fiskeri, flyve over Vistas i en varmlufts ballon, eller sejl på Yampa River i det populære vestligt byen Steamboat Springs. Om vinteren hit skiløjperne for uforglemmelig champagne pulver sneColorado er en amerikansk stat, der grænser til Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Arizona, Utah og Wyoming. Den er kendt for bjergkæden Rocky Mountains, hvis højeste punkt ligger i staten. Statens hovedstad og største by er Denver. Statens indbyggertal var i 2007 4,8 millioner.
Colorado blev optaget som USA’s 38. delstat den 1. august 1876.

Historie

Staten er opkaldt efter efter floden Colorado River, som er navngivet efter det spanske ord colorado, som betyder rødfarvet - det hentyder til flodens rødbrune kulør.
Det område, som udgør det nuværende Colorado, blev en del af USA i 1803 som følge af Louisiana-købet. Der var en del opdagelsesrejsende, som drog til området fra og med 1830’erne, men det var opdagelsen af guld, som fik gang i den store tilflytning. I 1859 begyndte det store guldrush til Colorado, som dog allerede sluttede i begyndelsen af 1860’erne, hvorefter mange af byerne blev forladt. Colorado blev et amerikansk territorium i 1861 og en delstat i 1876, hundrede år efter USA’s afhængighed. Delstaten har derfor også tilnavnet Centennial State (hundredeårsstaten). Kvindelig stemmeret blev indført i 1893.

Politik

Parlamentet i Denver
Politisk regnes Colorado som en svingstat, som sender både demokrater og republikanere til kongressen. Ved præsidentvalget i 2004 gik staten til George W. Bush. Colorado har en demokrat og en republikaner i Senatet, mens statens delegation i Repræsentanternes Hus fra januar 2007 har fire demokrater og tre republikanere (i forrige periode var styrkeforholdet omvendt). Begge kamre i delstatsforsamlingen har et flertal af demokrater, i senatet er fordelingen 20-15, i andetkammeret 39-26. Demokraten Bill Ritter erobrede guvernørembedet ved valget i 2006.

Geografi

Colorado er som Wyoming formet som et rektangel, og er en af de tre af USA’s delstater, som har helt rette breddegrads- og længdegradslinjer, som grænser (de øvrige er Wyoming og Utah). Delstaten strækker sig fra 37°N til 41°N, og 102°V til 109°V. Monumentet Four Corners Monument i Colorados sydvestlige hjørne ligger præcis i punktet 37°N og 109°V. Staten grænser mod Utah i vest, Wyoming i nord, Nebraska i nordvest, Kansas i øst og New Mexico og Oklahoma i syd. Staten deler også et hjørne med Arizona i sydvest.

Monarch Pass
Colorado er mest kendt som en bjergstat, og den vestlige halvdel af delstaten domineres af bjergkæden Rocky Mountains. Den østre del af staten er domineret af højsletter. Colorado er den eneste delstat i USA, hvor hele arealet ligger over 1.000 m.o.h.
Øst for Front Range i Rocky Mountains ligger Colorados del af Great Plains med højder på mellem 1.000 og 2.000 meter over havet. Sletterne er sparsomt befolkede; de fleste bor langs med floderne South Platte og Arkansas. Nedbøren er begænset, normalt falder der kun 370 millimeter regn om året. Der findes kunstvandet landbrug, men det meste af jorden anvendes til græsning eller tørlandbrug. Vinterhvede er en vanlig afgrøde.
I Front Range findes bjergtoppe som Longs Peak, Mount Evans, Pikes Peak og Spanish Peaks nær Walsenburg i syd. Området afvandes mod øst, er skovdækket og delvis urbaniseret.
Vest for Front Range ligger Continental Divide, og vest for denne ligger Western Slope. Vandet vest for Continental Divide løber ud i Stillehavet gennem Coloradofloden.

Trappers Lake
I Rocky Mountains findes mange store parker og afvandingsarealer. I nord, på den østlige side af Continental Divide, ligger North Park, som afvandes via floden North Platte, som flyder nordud ind i Wyoming. I syd på den vestlige side af Continental Divide ligger Middle Park, som afvander til Coloradofloden. South Park er South Platte-flodens udspring. I syd ligger San Luis-dalen, udspringsområdet til Rio Grande, som løber ind i New Mexico.
Rocky Mountains har inden for Colorado 54 bjergtoppe, som er over 4.270 meter høje. Bjergene er skovklædte op til trægrænsen ved 4.000 højde i det sydlige Colorado og er op til ca. 3.200 meters højde i det nordlige Colorado. Rocky Mountains er kun sneklædte om vinteren, og det meste af sneen er smeltet i august måned.
I Colorado ligger også skisportsstederne Aspen, Vail, Crested Butte og Steamboat Springs.
Der er fire nationalparker i delstaten: Black Canyon of the Gunnison National Park, Great Sand Dunes National Park, Mesa Verde National Park og Rocky Mountain National Park.

Colorado er inddelt i 64 amter, det nyeste, Broomfield County, blev dannet i 2001.
Større byer: Denver - ca 557.000 - (2003), Colorado Springs - 370.000, Aurora - 290.000, Lakewood - 142.000, Fort Collins - 126.000

Økonomi

De vigtigste landbrugsaktiviteter i Colorado er produktion af kvæg og korn. Føderale myndigheder har flere vigtige institutioner i Colorado, blandt andet er både luftforsvarsakademiet og luftforsvarskommandoen, NORAD, placeret i Colorado Springs-området. Turisme er også vigtig for Colorados økonomi med skicentre i byer som Aspen. Denver er et vigtigt centrum for transport og finans.

Demografi

Majsproduktion i Colorado
Befolkningen er for det meste koncentreret omkring de store byer Denver og Colorado Springs midt i staten, på østsiden af bjergene. Delstatens hovedstad og største by Denver har med forstæder 2,5 mio. indbyggere og er hjemsted for halvdelen af Colorados befolkning. I 2007 havde delstaten en anslået befolkning på 4.861.515, hvilket var en stigning på 13,02% i forhold til 2000. I 2004 udgjorde andelen af personer født i udlandet 9,7%, inkl 3,1% illegale indvandrere. Det anslås, at Colorados befolkning vil vokse til 7,15 mio. i 2030, og især i Denver-området vil befolkningstallet stige.
Colorado har en af de højeste andele af indbyggere med spansk/latinamerikansk baggrund blandt USA’s delstater. Denver og andre områder har betydelige mexicanske befolkningsgrupper, mens det sydlige af delstaten har et stort antal indbyggere, der nedstammer fra de oprindelige spanske kolonister i New Mexico.
I 2000 var de største ophavsgrupper tysk-amerikanere (22%), irsk-amerikanere (12,2%) og engelsk-amerikanere (12%).

Religion

Colorado og især byen Colorado Springs er en højborg for mange forskellige kristne grupper, hvoraf flertallet er protestantiske. Med indvandringen fra Latinamerika bliver den romersk-katolske kirke mere og mere udbredt, men præcis som mange andre vestlige delstater i USA har staten dog også en stor andel ikke-troende.

Rocky Mountains
Kristendom – 75%, Protestanter – 48%, Baptister – 9%, Metodister – 5%, Lutheranere – 5%,Anglikanere – 3%, Presbytianere – 3%, Andre protestantiske kirker – 23%, Katolikker – 24%, Mormoner – 2%, Øvrige kristne – 1%, Jøder – 2%, Andre religioner – 1%,Ikke-religiøse – 22%


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk