Delaware - Introduktion

Besøg Delaware (VIDEO) og se solen stige over havet ved Great Dune nær Lewes og en stor blå hejre som flyver fra sumpområder i Bombay Hook Wildlife. Spore historien langs Nanticoke og Creek floder med kaptajn John Smith Reenactment Voyage.

Hovedstaden Dover er hjemsted for en af de mest smukt konserveret Capitol komplekser i nationalstaten, opført i den første stat Heritage Park. Old New Castle er en charmerende by at besøge med dens oprindelige brosten gader, koloniale hjem og guidede historiske ture. Og glem ikke de kystnære byen Lewes, som fortæller historien om Delaware’s søfarende, som går tilbage til 1600-tallet.

Nyd den bedste opera, dans, drama og musik eller få inspiration fra et udstillingsvindue af gallerier som byder på fineste kunstnere. Shop skattefri i Delaware’s varemærke butikker og antikke butikker.

Du inviteres til at opleve den mangfoldighed den første stat har at byde på. Delaware, det er godt at være først.

Vi er kendt for vores skattefri shopping og verdensklasse underholdning valgmuligheder, men du vil også finde romantiske steder, naturskønne veje og sjove steder for hele familien til at nyde.

Eller måske du bare vil glide tilbage i America’s stolte fortid: Gå på brostens gaderne i New Castle ... besøge pladsen i Dover, hvor Delawareans mobiliserede omkring den amerikanske forfatning ... nyde festivaler fejrer forskellige etniske grupper.

Hvorfor ikke gøre det hele?

Rejs rundt i Delaware’s tre regioner er let, på kort tid kan du gå fra den fængende Brandywine Valley op nordpå, gennem behagelige Central Delaware byer, og derefter mod syd langs varme, fortryllende vandveje til Ocean’s kant.

Som du går, vil du opdage en fristende vifte af seværdigheder der passer din enhver interesse.

Delaware er en fire-sæson destination - kommer her et hvilket som helst tidspunkt af året for at nyde et andet perspektiv på 'First stat'.

I den nordlige del af Delaware (New Castle County), bringer forår og efterår nye dimensioner af farve og bevares som en triumf for både fysisk og arkitektonisk pragt. Spis middag i elegante omgivelser, og derefter fordyb dig i Wilmington natteliv, med sine klubber, teater og dans trupper.

Centrale Delaware (Kent County) inviterer dig til bruge en sommer eftermiddag til at gå gennem hovedstaden Dover. Så er der det sydlige Delaware (Sussex County), som trækker besøgende gennem små, Pastorale byer i retning af sand, surf og grænseløs familie sjov. Hele året, kan du se frem til en afslappende ferie fyldt med seværdigheder, golf, udflugter til spa og masser af indkøbs jagt på skattefri butikker og antikviteter butikker.

På opdagelse på museer, gallerier og havnen i Wilmington, derefter tage et damptog gennem Red Clay Valley.

Besøg Delaware’s første permanente løsning, Fort Christina Historic Park, der oprindeligt blev kaldt New Sverige.

Se den permanente samling af 19.-og 20. århundrede amerikansk kunst og Pre-Raphaelite Dansk kunst fra det 19. århundrede på Delaware Kunstmuseum, herunder værker af Edward Hopper, Howard Pyle og Andrew Wyeth .

Tag ud til nærliggende Brandywine Valley, hjem til Du Pont mansions og Hagley Museum, som forklarer, hvordan denne magtfulde familiens formue blev skabt. Undersøg hovedstaden, Dover, hjemsted for mange museer, herunder Air Mobility Command Museum, med en fascinerende samling af fly og militære artikler. Besøgende opfordres til at afprøve deres flyve færdigheder i en Flight Simulator.

Slap af på strandene i den historiske Kyst by Lewes, og lære af Delaware’s søfarende, som går tilbage til 1600-tallet. East of Lewes gå vandreture og cykling i Cape Henlopen stat Park, Delaware’s største stat park.

Nyd en familie dag på Rehoboth Beach, en badeby populær for sin forlystelsespark, 1.6km-(1-mile-) langt fortov , Gourmet restauranter og butik butikker. SOMMER jægere vil blive lokket af salgsstedets shopping, der er til rådighed.

Gå køller i Dewey Beach, en livlig ferie stedet med masser af barer og klubber til at holde ungdommelige feriegæster glæde, samt muligheder for vandsport.

Gå på sightseeing i historiske New Castle. Der er nogle vidunderligt konserverede bygninger, såsom 1732 Old Court House, der fungerede som den første hovedsted, og den koloniale stil i George Read II House. Nyd guidede historiske ture langs oprindelige brosten gader.Delaware er en amerikansk delstat. Den er kendt som 'den første stat', da det var den første af de 13 kolonier til at ratificere den amerikanske forfatning. Det skete den 7. december 1787.
Staten har blot 864.000 indbyggere og er med sit areal på bare 6.452 km² USA’s næstmindste. Til sammenligning er Danmarks areal på 43.094 km². Statens hovedstad hedder Dover, mens den største by er Wilmington.

Historie

Før Delaware blev bosat af europæiske kolonister var området hjemstedet for stammen lenape. Hollænderne var de første som bosatte sig og grundlagde en handelsstation i 1631. I 1638 blev en svensk handelsstation og koloni grundlagt af hollænderen Peter Minuit. 13 år efter grundlagde hollænderne under ledelse af Peter Stuyvesant et nyt fort, og i 1655 overtog de hele den svenske koloni. Ni år senere, i 1664, blev hollænderne fordrevet, og området blev overgivet til William Penn i 1682.
Efter USA’s uafhængighedskrig var statsmænd fra Delaware blandt de stærkeste tilhængere af en stærk og central regering i USA, men med lige repræsentation for hver delstat. Da man enedes om at danne Repræsentanternes Hus og Senatet blev Delaware den første delstat, der ratificerede USA’s grundslov, og blev derved den første delstat i USA.
Mange tilflyttere fra kolonierne Maryland og Virginia var vant til en økonomi baseret på tobaksproduktion og var i stigende grad afhængig af slavers arbejdskraft. Forsøg på at afskaffe slaveriet i Delaware mislykkedes, men i 1860 var der kun 1.800 slaver ud af en befolkning på 90.000, inkl. 20.000 frigivne slaver.
Under den amerikanske borgerkrig var Delaware en slavestat, som forblev i Unionen, idet man stemte for ikke at bryde ud den 3. januar 1861.

Politik

Parlamentet i Dover består af et Repræsentanternes Hus med 41 medlemmer, som vælges for to år, og et Senat med 21 medlemmer, som vælges for fire år.
Den udøvende magt ledes af Delawares guvernør. Den nuværende guvernør er Demokraten Ruth Ann Minner, som blev valgt som statens første kvindelige guvernør i 2000. Delawares to senatorer i USA’s senat er de to Demokrater Joseph R. Biden, Jr. og Thomas R. Carper. Delawares ene repræsentant i Repræsentanternes Hus er Republikaneren Michael N. Castle.
Flertallet af de registrerede vælgere i Delaware er fra det Demokratiske Parti. Indtil præsidentvalget i 2000 plejede vælgerne ved præsidentvalg at stemme på den kandidat, der senere blev præsident. I 2000 og 2004 har et flertal af Delawares vælgere dog støttet den Demokratiske kandidat - i 2000 Al Gore og i 2004 John Kerry.
Demokraterne har vundet de seneste fire guvernørvalg, og henter de fleste stemmer i det højtudviklede New Castle County, hvorimod de mindrebefolkede amter Kent og Sussex stemmer Republikansk.

Geografi

Delaware har grænser til New Jersey, Pennsylvania og Maryland. Delaware er 161 km lang og mellem 9 og 48 km bred, og er med et totalt areal på 6.452 km² den næstmindste delstat i USA efter Rhode Island.
Delaware er inddelt i 3 amter: fra nord til syd, New Castle County, Kent County og Sussex County.
Delaware er et fladt område, delstatens højeste punkt nær Wilmington ligger 137 m.o.h. Den nordlige del af staten er karakteriseret ved bakker og mod syd er der flade, sandede, og i nogle områder moseagtige arealer.

Klima

Eftersom næsten hele Delaware er en del af den atlantiske kyststeppe bliver klimaet modereret af havet. Delstaten er en overgangszone mellem fugtigt subtropisk klima og fastlandsklima. På trods af delstatens lille størrelse er der en betragtelig variation i gennemsnitstemperaturen og mængden af snefald mellem syd og nord. Den sydlige del af staten har et relativt mildere klima og en længere vækstsæson end den nordligere del. Alle dele af Delaware har relativt varme og fugtige somre. Amterne Kent og Sussex er i den subtropiske klimazone, men der er uenighed om hvorvidt New Castle County har et subtropisk klima eller et varmt fastlandsklima.

Økonomi

Delawares bruttodelstatsprodukt var i 2003 49 mia. USD, og den gennemsnitlige personlige indkomst 34.199 USD - den niendehøjeste i USA.
Delawares landbrugsproduktion omfatter fjerkræ, hortikultur, sojabønner, mælkeprodukter og majs. Industriprodukterne omfatter kemiske produkter, forarbejdede fødevarer, papirvarer samt gummi- og plastikvarer. Delawares økonomi klarer sig generelt bedre end USA’s nationale økonomi.
Dover Air Force Base, som ligger i hovedstaden Dover, er en af de største flyvestationer i USA, og en stor arbejdsplads.

Demografi

De fem største ophavsgrupper i Delaware er: Afroamerikanere (19,2%), irsk-amerikanere (16,6%), tysk-amerikanere (14,3%), britisk-amerikanere (12,1%) og italiensk-amerikanere (9,3%). Delaware har den højeste andel af afroamerikanere nord for Maryland, og havde den største befolkning, der var frie sorte (17%) før borgerkrigen.
I 2000 talte 90,5% af indbyggerne engelsk som eneste sprog. 4,7% talte spansk. I 2006 blev det foreslået at gøre engelsk til officielt sprog.

Religion

De religiøse tilhørsforhold blandt befolkningen i Delaware er:
Metodister – 20%, Baptister – 19%, Katolikker – 9%, Lutheranere – 4%, Presbyterianere – 3%, Pinsekirken – 3%, Anglikanere - 2%, Syvende Dags Adventistkirken - 2%, Churches of Christ - 1%,Andre kristne – 3%,Muslimer - 2%,Jøder - 1%,Andre – 5%,Ikke-religiøse – 17%, Uoplyst - 9%


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk