Florida - Introduktion

Florida (VIDEO) er et af de mest populære turistmål i verden med besøgende fra hele verden til 'Sunshine staten' i søgning af sjov, sol og spænding. Walt Disney World, Magic Kingdom Park og Busch Gardens er blot nogle få af de ikke-naturbestemte seværdigheder, som staten er berømt for. Orlando Floridas ansigt som de fleste mennesker kender, med sit enorme antal af temaparker, film studier, vand parker og underholdnings faciliteter.

Men der er mere til Florida end Mickey Mouse og forlystelser. Snoede vandveje, ferskvandssøer, bjerge, skove, spændende byer, 13560km (8426 miles) kyststrækning, utallige bugter, fjorde og øer, og et legendarisk klima gøre dette en af de mest populære stater i USA. Enkelte steder har en alvorlig påstand om at være det ultimative feriemål. De kriterier, starter med de åbenlyse ting - solskin, ekstraordinære strande, fantastisk shopping og verdensklasse seværdigheder, som sætter nye standarder, når det gælder innovation.

Et tropisk klima, sofistikerede hoteller, eksotiske steder, venlige mennesker, fantastisk køkken og en chance for at udleve din fantasi, hvis du vil prøve verdens bedste fiskeri og dykning eller ekstravagance af en luksus spa resort.

Florida har alle disse ting, fra sine magiske forlystelsesparker til sin miles af uberørt sand, fra sine pulserende storbyer til sin mange nationalparker. I Sunshine stat, kan du altid finde det landskab, der passer dig.

Florida er inddelt i otte geografiske regioner. Miami og Miami Beach har længe været et tilholdssted for de rige og berømte. Palm Beach scorer lige så meget i glamour undersøgelser. Fort Lauderdale er et populært sted for familier og tilbyder et bredt sortiment af sports-og fritidsaktiviteter. Mod syd, tilbyder Florida Keys et tropisk klima, smukke strande og klare blå vand.

Hovedstaden i Florida, Tallahassee, er geografisk tættere på Atlanta end Miami og er strengt "Southern" i tonen.

Tampa og Sankt Petersborg er de vigtigste byer i det centrale og vestlige region. Sarasota er den kulturelle hovedstad i regionen, tak til John Ringling og hans kone, der samlede en imponerende kunstsamling, der vises i deres restaurerede gård. Den sydvestlige region er hjemsted for Naples, en populær badeby.

I det nordøstlige hjørne af Florida findes Jacksonville, opkaldt efter general Andrew Jackson. Nærliggende St Augustine er kendt som "America’s ældste City". Amelia Island, ofte kaldet "Isle of Eight Flag", er det eneste sted i landet som har været styret af otte forskellige lande i løbet af sin historie

Kast din line til "Verdens heldigste Fishing Village", Destin's East Pass, som har det bedste udvalg af havfiskeri udflugter på den nordlige Golf Coast.

Begiv dig til Busch Gardens, en stor forlystelsespark i Tampa Bay som byder på afrikanske dyreliv. Giraffer, zebraer og antilope strejfer frit gennem parkens 24-hektar (60 acres) plain, ved siden af spændende forlystelser såsom Kumba.

Lær om de forfærdelige angreb af en stor hvid haj på Jaws Ride på Universal Studios, Orlando.

Tag familien til Walt Disney World Resort, den største forlystelsespark i verden. Besøg Magic Kingdom; udforske videnskab på Epcot Center; tage en safari eventyr gennem dyreriget; se en verden af film på Disney-MGM Studios.

Mød Shamu og hans flok af spækhuggere på SeaWorld Orlando, sydvest for Orlando (tidsforbrug - 20 minutter) en af landets største marine parker som byder på hvaler, delfiner, søløver, sæler og oddere.

Svøm i New Smyrna Beach, som er 'Verdens Sikreste badestrand' og 'Bedste strand i Florida'. Nyd fiskeri, friske fisk og skaldyr, historiske monumenter og museer, og lange perioder af solskin.

Tag ud til Fort Myers Beach, ideel til familie ferie med sin sikre, blidt skrånende kystlinje og mange aktiviteter.

Tee off på en af Southwest Florida's smukke golfbaner, hvor der er flere golfhuller per indbygger end nogen anden destination i USA.

Slap af i Naples, en charmerende by af undervurderet elegance, hyggelige strand Hytter og 5-stjernede resorts. Naples er også kendt for sine uberørte kyststrækninger og rigelige dyreliv.

Dyk ned i og lær om de forskellige vandsports typer som tilbydes på Miami Beach, herunder kajaksejlads, windsurfing, Boogie-bording og scuba-dykning.

Slut dig til sportfishermen og lystfiskere i The Keys for nogle af det bedste fiskeri ud for Amerikas kyst. Konkurrere med verdensrekorder for fangster af sejlfisk, marlin, trommefisk, snapper, barracuda og havaborre.

Svøm med delfiner i Key Largo eller tegn på Dolphin Camp og lære om disse fantastiske pattedyr fra en marine biolog og undervisere.Florida er en stat i USA. Den kaldes også Solskinsstaten og er et yndet tilbagetrækningsmål for amerikanske pensionister. Floridas sandstrande strækker sig næsten 1200 km. Grunden til at staten kaldes ¨The Sunshine State¨ er fordi her næsten altid er varmt. Gennemsnitstemperaturen ligger på 23 grader.

Levevilkår

En husstand i Florida har en gennemsnitsindkomst på 280.000 DKK. Dette er lidt mindre end det amerikanske gennemsnit. Men pengene rækker alligevel langt fordi der ikke er nogen indkomstskat og momsen kun er på 6%. Velfærden er til gengæld ikke den bedste og den sociale ulighed er enorm. Mange af strandene beboes af millionæer i store villaer men 14% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Ledigheden er kun på 3,6% men Florida har ikke nok vellønnede jobs til folk med en god uddannelse. Ca. hver femte er beskæftiget med turisme, f.eks. national og forlystelstelsesparker og hoteller, der traditionel er lavlønnede jobs.

Erhverv

Florida får årligt 55 mio. turister og turisme har længe været den største og vigtigste indkomstkilde. Men Florida er også et stort landbrugsland og producere blandt andet tre fjerdedele af hele USAs appelsiner og citrusfrugter. Produktionen af majs, jordbær, kartofler, bønner og sukkerør spiller også en væsentlig rolle for økonomien ligesom de store flokke af kvæg på det store græsland mellem Kissimme og Lake Okeechobee. De seneste årtier er der for alvor kommet gang i den industrielle udvikling. Ikke mindst i high tech sektorerne der nyder godt af den nære tilknytning til Kennedy Space Center. Til sidst er også finans og service sektoren i meget stærk vækst. Den illegale handel med kokain og andet narkotika er selvfølgelig ikke med i statistikkerne, men pumper store summer ind i den sorte økonomi, især i Miami.

Politik

Florida blev i 1845 optaget som den 27. stat i United States of America. Florida er en af de stater der har dødsstraf for alvorlige forbrydelser. Det demokratiske parti dominerede i mange år den politiske scene i Florida, men i 1987 blev republikaneren, Bob Martinez, valgt som guvernør. Han var i øvrigt også landet første guvernør med en latinamerikans baggrund. Idag er Floridas guvernør republikaneren, Charlie Christ.

Historie

For ca. 3000 år siden kom USAs oprindelige befolkning, indianerne, til landet. Floridas indianere, Timuca og Apalachee stammen, var sammenlignet med deres naboer et højt udviklet folk.
Men da spanieren, Juan Ponce de Leon, som den første hvide mand satte foden på Floridas kyst, påskemorgen 1513, var det begyndelsen til enden for indianerne. Slaveri, krig, kopper, syfilis og andre sygdomme reducerede på 50 år befolkingstallet på 25.000 til under en fjerdedel og op igennem 1700-tallet var den oprindelige befolkning forsvundet. Igennem de næste 200 år var Florida skueplads for krige mellem englændere, franskmænd og spaniere der alle var interesseret i Florida. I 1763 overtog englænderne magten i Florida og det førte til 20 begivenhedsrige år. Englændere indvandrede i stort tal og medbragte sorte slaver til at arbejde i de nyetablerede indigo og citrus plantager. Efter afslutningen på den amerikanske uafhængihedskrig i 1783 som Florida ikke deltog i mistede englænderne interessen og gav den tilbage til spanierne i bytte for Bahamas øerne. I 1821 tog Spanien imod et tilbud fra USA om at slå en streg over en gæld på 5 mio. $ hvis de fik Florida tilbage. Nogle år senere blev tilknytningen officiel da Florida blev USAs 27. stat.

Kunst og Kultur

Alle størrere byer i Florida har teatre, koncertsale, operaer og symfoniorkestre. Der er mange kunst museer i Florida såsom Museuom of Art i Fort Lauderdale, Lowe Art Museum i Miami, Norton Museum of Art i Palm Beach, Salvador Dali Museum i Tampa og Ringling Museums i Sarasota.
Men først og fremmest er det popkulturen, Florida er kendt for. Fra de latinamerikanse rytmer i Miami Beach til tegneserieheltene i Orlando (Anders And og co.)

Litteratur

Ernest Hemingway boede ti år i Key West fra 1931 og skrev blandt andet, At have og ikke have, hvis handling foregår i byen og skildrer et samfund som er voldsom forrået af 1930’ernes depression. Også Tennessee Williams har boet i Key West, hvor han skrev flere bøger skuespil. ¨Den tatoverede rose¨ er filmatiseret i byen med Burt Lancaster i hovedrollen.

Geografi

Florida er den sydligste stat på det amerikanske fastland. Fra Key West er der kun 150 km til Cuba og mod nord grænser Florida op til sydstaterne Georgia og Alabama.
Florida deles traditionelt ind i 2 områder. Den nordlige, bakkede og skovbeklædte del og den sydlige, mere våde, sumpede og flade del, hvor landskabet sjældent hæver sig mange meter over havets overflade.
Der er ikke færre end 7800 søer, hvoraf man finder en tredjedel i det centrale Florida. Lake Okeechobee er USAs næststørste ferskvandsø.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk