Georgia - Introduktion

 Besøgende i Georgia (VIDEO) kan rejse gennem bjerge og skovklædte bjergskråninger med huler i nord, gårde og plantager i syd, den mystiske, lavtliggende Okefenokee Swamp i sydøst, og en Atlanterhavskyst af tidevands moser.

Georgia er fyldt med farverig historie som opstod med Creek og Cherokee indianske nationer og til begyndelsen af det berygtede Trail of Tears, de rige dage af bomuld plantager baseret af slavearbejde og blodig borgerkrig kampe som afsluttes med Union General Sherman's ødelæggende "March to Sea" og afbrænding af Atlanta.

Staten er stadig hjemsted for gæstfrihed, elskværdige hjem og en rig historie og kulturm som stolt bevares. Den blomstrende by Atlanta - kendt som "Byen i en Skov" - udtrykker overgangen fra det det gamle syd til det nye. Magnolia træer omgiver stadig smukke georgisk-stil hjem, men kun blokke væk finder du blændende moderne bygninger tilføjet til Atlanta's stadigt voksende skyline.

Georgias klima varierer fra den lave luftfugtighed af Blue Ridge Mountains til den subtropiske sydlige kystområde.

Regionerne

Den nordøstlige Georgia bjergregion tilbyder en udendørs oplevelse, med sine dale og bjerge der tjener som adgang til Appalachian Mountains og Chattahoochee River. Chattahoochee National Forest giver en stor beskyttet, naturskønn og rekreativ legeplads med omkringliggende hytter og sommerhuse for besøgende.

Dynamisk og travl har Atlanta Byområdet seværdigheder så forskellige som de fire millioner mennesker, der kalder sine mange samfund hjem. Opdag antikke skatte eller gå Mall hopping; besøg i verdensklasse, museer eller fine kunstgallerier; nyde store udendørs eller forlystelsesparker; spadsereture til historiske lokaliteter.

Nyd rigtig sydlige gæstfrihed i Georgias historiske midte, lige syd og øst for Atlanta. Fra charmerende byer og autentiske antikviteter til smukke, små butikker langs naturskønne sideveje, giver den historiske midte varme til den gamle stil. Hovedlandet strækker sig fra syd for Macon op til Athen, hjemmet til University of Georgia Bulldogs.

Den klassiske sydlige region er beliggende i den østlige del af centrale Georgia, lidt over to timer fra Atlanta. Det er her er de blide bakker skabt af Georgiens Piemonte møder begyndelsen af det kystnære og skaber en baggrund af naturlige skønhed, der accentuerer regionens historie og kulturarv.

Georgias Presidential Pathways distrikt, er 19-amts-området i det vestlige centrale Georgia, der er dybt rodfæstet i den amerikanske historie. Besøgende i dag opsuger refleksioner fra antebellum æra, borgerkrig år, stolt arv af to amerikanske præsidenter og fødslen af det moderne Syd.

Smag en langsommere, mere enkel livsstil langs vejene i Georgia med et besøg på Magnolia Midlands i det sydøstlige Georgia. Regionen giver en baggrund af smukke kulisser for ethvert eventyr du kan søge, fra udendørs sport til lokale festivaler, fra stor mad til et rigt landbrugs historie.

Landdistrikternes sydvestlige region i Georgia er fuld af historier i hver af sin fascinerende småby, sine skove og floder. Besøg plantager og historiske landbrug og genopliv Georgiens historiske fortid.

Georgias kyst strækker sig cirka 100 miles mellem Savannah og St. Marys Rivers. I denne region kan du vandre på isolerede strande, rolig moser og brostens gader. Prøve delikatesser som blødskjoldede krabber og Brunswick ragout, eller dans til sjælfuld beat af en Gullah-Geechee sang.

Spil en omgang golf på en af over 400 golfbaner i staten. Georgia er et paradis for udendørs entusiaster på grund af sin tempereret klima.

Shop i Underground Atlanta, en restaureret kvadratiske blok med shopping og underholdning, som ligger i nærheden af business center i Atlanta og er hjem til Zero Mile Post, der markerer byens vugge.

Se de vilde dyr i Atlanta Zoo Grant Park. Samtidig med at besøge parken, besøg Sydstaternes Fort Walker, og Cyclorama, en verdensberømt 123m-(406ft) maleri af Slaget ved Atlanta.

Tag kabelvogn til toppen af Stone Mountain, hvor gigantiske repræsentationer af tre medskyldige helte (formand Jefferson Davis og Generaler Robert E Lee og Thomas 'Stonewall' Jackson) er blevet udhugget i en Cliff-face.

grav efter guld i Dahlonega, en gammel mine by.

Sejl med White River Rapids på Ocoee (site af 1996 olympiske begivenheder) eller Chattahoochee Rivers.

Brug dagen på Tybee Island som byder på sand, fiskeri og et maritimt center for naturvidenskab. Byen er også hjemsted for den berømte Savannah Jazz Festival i september.

Udsigt over 100.000 fisk og hav skabninger på Atlanta's Georgia Aquarium, som er det største akvarium i verden.

Udforsk Jekyll Island's uspolerede naturområder og spændende historie. Det er en ideel destination for fugl amatørornitologer, golfspillere og historie entusiaster, og var engang vinteren fristed for nogle af USA’s mest velhavende erhvervsfolk, såsom William Rockefeller og Richard Crane.

Paddel en kano gennem Okefenokee Swamp holder øje ud for de lokale alligatorer.

Georgia er en stat i USA. Georgia blev den 4. stat i USA den 2. januar 1788. Delstatshovedstaden i Georgia er Atlanta.

Historie

Den spanske opdagelsesrejsende Hernando de Soto rejste i området i 1540, og undersøgte området inde i landet. Konflikten mellem Spanien og Kongeriget England om kontrollen over Georgia begyndte omkring 1670, da englænderne grundlagde kolonien Carolina i hvad der i dag er South Carolina. Den britiske interesse i at etablere en koloni syd for South Carolina havde forskellige årsager; Spansk Florida var et fristed for flygtede slaver og Frankrig byggede i 1720’erne et fort nær ved nutidens Montgomery i Alabama, og strategiske interesser gjorde den britiske regering interesseret i at etablere en ny koloni i grænselandet, der hidtil havde været åbent for spansk og fransk indtrængen. I 1733 ankom 113 bosættere fra England til hvad der skulle blive til byen Savannah.

Provinsen Georgia var en af de 13 oprindelige kolonier, der gjorde oprør mod det britiske styre under USA’s uafhængighedskrig og underskrev USA’s uafhængighedserklæring i 1776 på trods af at en stor andel af befolkningen var tro mod tronen. Under krigen flygtede en tredjedel af slaverne og opnåede frihed ved at knytte sig til de britiske styrker. Efter krigen blev Georgia USA’s fjerde delstat. I 1861 blev Georgia en del af Amerikas Konfødererede Stater og området blev en krigsskueplads under den Amerikanske borgerkrig. I december 1864 blev store dele af staten fra Atlanta til Savannah ødelagt under general William Tecumseh Shermans march til havet. Denne begivenhed dannede den historiske baggrund for romanen Borte med blæsten fra 1936 og filmen fra 1939 af samme navn. Den 15. juli 1870 blev Georgia den sidste konfødererede stat, der genindtrådte i Unionen.

Politik

Indtil for nylig havde Georgias delstatsregering rekorden i etparti-dominans i USA. I over 130 år - fra 1872 til 2003 - valgte Georgia kun guvernører fra det Demokratiske Parti, og Demokraterne havde flertal i parlamentet. Gennem 1960’erne og 1970’erne gjorde Georgia betydelige fremskridt inden for borgerrettigheder og regeringsførsel, og økonomisk vækst fandt sted. Udviklingen blev gjort endnu mere solid ved valget af Georgias tidligere guvernør Jimmy Carter til USA’s præsident i 1976.
Demokraternes politiske dominans sluttede i 2003 da den demokratiske guvernør tabte valget til Georgias nuværende guvernør, Republikaneren Sonny Perdue, i øjeblikket kontrollerer Republikanerne parlamentet, og George W. Bush vandt staten ved præsidentvalget i 2004. Georgia har 13 pladser i Repræsentanternes Hus, af hvilke p.t. 7 er Republikanere og 6 Demokrater.

Geografi

Okefenokee National Wildlife Refuge
Georgia grænser til Florida mod syd, til Atlanterhavet og South Carolina mod øst, til Alabama mod vest samt til Tennessee og North Carolina mod nord. Den nordlige del af staten udgøres af en del af Blue Ridge Mountains, en del af bjergkæden Appalacherne. Den sydlige del af staten er kyststepper. Det højeste punkt i Georgia er 1.458 m.o.h., det laveste 0.
Med et areal på 153.951 km² er Georgia nr. 24. i størrelse blandt USA’s 50 delstater, og den største øst for Mississippifloden.

Klima

Størstedelen af Georgia har et fugtigt subtropisk klima. Somrene er typisk hede og fugtige, undtagen i højereliggende områder. Hele staten modtager en moderat til kraftig nedbørsmængde, mellem 1.143 mm i det mellemste Georgia til ca. 1.905 mm i den nordøstlige del. Det subtropiske klima er afhængigt af ikke bare breddegraden men også af afstanden til Atlanterhavet og af højden. Områderne nær grænsen til Florida har det mest subtropiske klima, og minder om Floridas klima med hede og fugtige somre, ofte med tordenvejr om eftermiddagen, og om vinteren er der mildt og mere tørt. Det er også det område i Georgia, hvor man mest sjældent oplever snefald. I bjergene mod nord er klimaet køligere, og det er dér, hvor der oftest falder sne om vinteren, dog ikke så ofte som i andre dele af Appalacherne.

Selv om Georgia har et moderat klima sammenlignet med andre af USA’s delstater er der en gang i mellem ekstreme vejrforhold. Varmerekorden er 44,4°C, og den koldeste temperatur -27.2 °C.  Georgia har en af de højeste antal tornadoer i USA. Områderne tættest på Florida modtager mindre tornadoer, men det er unormalt at tornadoerne bliver alvorlige. Georgia er også sårbar over for orkaner, selv om det er sjældent, at orkaner rammer Georgia direkte - mere normalt er det, at orkanerne først rammer Florida og dernæst når Georgia i svækket form som tropiske storme.

Byer

Downtown Atlanta
Georgia har haft fem officielle hovedstæder: Savannah, Augusta, Louisville, Milledgeville og siden 1868 Atlanta.
De fem største byer i delstaten er: Atlanta - 498.109, Augusta - 195.182, Columbus - 188.660, Savannah - 128.500,Athens - 111.580

Økonomi

I 2006 var Georgias bruttodelstatsprodukt 380 mia. USD [5], og den gennemsnitlige indkomst i 2005 40.155 USD, den 10. højeste blandt USA’s delstater. Hvis Georgia var et selvstændigt land, ville dens økonomi være den 18. største i verden. Store virksomheder, der har deres hovedkvarterer i Georgia er bl.a. UPS, Coca-Cola, Delta Air Lines og CNN.
Georgias landbrugsproduktion omfatter bl.a. fjerkræ og æg, pecannødder, ferskner, jordnødder, rug, kvæg, svin, mælkeprodukter, og grønsager. Der laves industriprodukter som tekstiler, transportudstyr, forarbejdede fødevarer, papirvarer, kemiske produkter, og elektrisk udstyr. Turisme er også en vigtig indtægtskilde.

Demografi

I 2006 havde Georgia et anslået befolkningstal på 9.363.941, hvilket var en stigning på 1.177.125 siden 2000. I 2006 var Georgia befolkningsmæssigt den niendestørste delstat i USA. Delstatens befolkningstal er vokset med 44,5 % siden 1990, hvilket gør Georgia til en af de hurtigstvoksende stater i USA. Georgia overhalede i begyndelsen af 1990’erne Florida og blev den hurtigstvoksende stat i syden. Mere end halvdelen af befolkningen bor i Atlantas metropolområde.

Etnisk tilhørsforhold

De fem største etniske tilhørsforhold i delstaten er afro-amerikansk, amerikansk, engelsk-amerikansk, tysk-amerikansk og irsk-amerikansk.
Oprindeligt var ca. halvdelen af Georgias befolkning afro-amerikanere, som før den Amerikanske borgerkrig næsten alle var slaver.
Flugten fra Sydstaterne, hvor hundredetusindevis af sorte flyttede fra det landlige syd til det industrielle nord i perioden 1914-1970, formindskede den afro-amerikanske andel af befolkningen. Andelen er siden forøget igen grundet tilbagevenden blandt visse afro-amerikanere. I dag er afro-amerikanere den største befolkningsgruppe i mange amter i det centrale, øst-centrale og sydvestlige Georgia så vel som i Atlanta. I følge befolkningsestimater er Georgia den delstat i USA, der har den fjerdestørste andel af befolkningen, der er af afro-amerikansk herkomst.

Religion

Georgias parlament i Atlanta
Som mange andre sydstater i USA er Georgia overvejende protestantisk. De religiøse tilhørsforhold blandt indbyggerne i Georgia er:
Kristne – 85%, Protestanter – 76%, Baptister – 39%, Metodister – 12%,Presbyterianere – 3%, Pinsekirken – 3%,Andre protestanter – 19%, Katolikker – 8%,Andre kristne – 1%, Andre religioner – 2%, Ikke-religiøse – 13%
Georgia deler sin protestantiske arv med mange af de sydøstlige delstater i USA. Antallet af katolikker er dog voksende grundet tilflytning fra det nordøstlige USA og latinamerikansk indvandring.
Georgias jødiske samfund stammer oprindeligt fra 42 sefardiske portugisiske jøders bosættelse i Savannah i 1733. Atlanta har også et stort og gammelt jødisk samfund.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk