Iowa - Introduktion

Iowa`s (VIDEO) grænser er skabt af de 2 største floder på kontinentet, Missouri og Mississippi, vil Iowa’s rullende landskab præsentere dig for de ægte skatte af 'America.' Smukke highways passerer gennem landsbyer, hvor Old World påvirkninger forbliver kraftig, fejret med farverige festivaler, museer og konservative etniske traditioner. I Iowa’s storbyområder, kan du finde uovertrufne kulturelle faciliteter - teater, symfoni, ballet, museer og forskelligartede kulinariske lækkerier.

Iowa rige historie bevares for besøgende på statens 24 nationale historiske Lokaliteter. Gå tilbage i tiden og opdage Iowa’s oprindelse, samt den rolle, staten spiller i historien for USA. De fleste lokaliteter er åbne for offentligheden og let tilgængelig via større statslige og mellemstatslige motorveje.

Amana kolonier

En af Iowa mest berømte rejsemål er disse syv autentiske tyske landsbyer blev grundlagt som en religiøs kommune for 150 år siden. Amana kolonier bevarer deres håndværk og kultur og tilbyder samtidig en vifte af oplevelser.

Brems for Amish buggies. Iowa Scenic Veje mod floddale, dyrelivs tilflugtssteder, og landskabs kroer. Langs disse afslappet veje, er de eneste som overtræder hastighedsgrænserne white-tailed hjorte; de eneste honking er de lokale gæs.


Udforsk statens hovedstad Des Moines og se den 23 Karat guld-blade kuppel af Capitol Building. Børn vil nyde Science Center i Iowa, med sit store udvalg af underholdning, imponerende laser shows og simuleret rumfærgen flyvninger.

Lyt til daglig jazz-koncerter i Des Moines i juli, eller flyv ud af byen til National ballon Museum i Indianola. Se himlen fyldes med farverige varm luft bobler under National balloon Classic i august.

Besøg Iowa City, er domineret af University of Iowa campus. Gå gennem den smukke gamle Capitol bygningen blandt klynger af historiske bygninger kaldes Pentacrest. Museer omfatter Naturhistoriske Museum og Medicinsk Museum i University of Iowa sygehuse og klinikker.

Rejs gennem Amana kolonier, en klynge af syv landsbyer i den tidlige tyske pietist indvandrere langs Iowa River. Smag tyske retter i lokale restauranter og turistbureauer museer, håndværk og træbearbejdning butikker, vin butikker og endda et microbrewery.

Udforsk huler og stier på Maquoketa Caves stat Park, Iowa’s mest unikke state park. Early Indianer artefakter er blevet fundet i huler. Camping og picnicking faciliteter er til rådighed.

Slut dig til landbrugs-entusiaster på en rundtur på John Deer Traktor-fabrikken i Waterloo, derefter cool ud på den nærliggende Ice House Museum, hvor isen engang blev skåret, opbevaret og distribueret.

Kør til de overdækkede broer i Madison County, gjort berømt af bogen af samme navn. Hyld Duke mens du besøger John Wayne’s fødested i Winterset, Madison County.

Følg Iowa’s to nationale naturskønne Highway: den Loose Hills Scenic sidevej langs Missouri-floden i det vestlige Iowa, og Great River Road langs Mississippi-floden om Iowa’s østlige grænse
Iowa er en delstat i USA. Den er en af staterne i Midtvesten og grænser til Minnesota i nord, Wisconsin i nordøst, Illinois i øst, Missouri i syd og til Nebraska og South Dakota i vest. Statens største by og hovedstad er Des Moines. Befolkningstallet i Iowa var i 2005 på ca. 3 millioner. Iowa blev optaget som USA’s 29. stat den 28. december 1846.

Historie

Før europæere kom til Iowa, var området befolket af flere indianerstammer, hvoraf Sauk og Mesquaki var de mest dominerende. De oprindelige indbyggerne var i stor grad nomader, som rejste omkring efter jagtdyr. De første europæere, som kom til Iowa, var franske Louis Joliet og Jacques Marquette, som satte fod i Iowa efter at have sejlet nedad Mississippi-floden i 1673. De rapporterede om, at Iowa var meget frugtbar og egnet til landbrug. I 1829 beordrede de føderale myndigheder indianerne i Illinois over til Iowa, og da de gjorde modstand, opstod Black Hawk-krigen. Som straf for modstanden gjorde myndighederne krav på en ca. 80 km bred stribe af det østlige Iowa.

De første hvide bosættelser opstod i 1833. Oprindelig var Mississippi-floden den vigtigste transportvej, men i 1867 nåede jernbanen Council Bluffs. Fem store jernbaner blev bygget gennem Iowa, hvilket muliggjorde industrialisering væk fra floden. Iowa blev officielt en delstat den 28. december 1846 som den 29. i rækken. Kort tid efter brød den amerikanske borgerkrig ud. Ingen slag blev udkæmpet i Iowa, men 13.001 soldater fra Iowa omkom i tjeneste for unionsstyrkerne. Folketallet fortsatte med at vokse i årene efter krigen. Ud over landbrug blev kulproduktion en vigtig industri omkring 1900. Især italienere og sorte tilflyttere fra sydstaterne blev ansat i kulmineindustrien. Landbrugssubsidier under 1. verdenskrig gjorde, at landbruget blomstrede, men dette blev efterfulgt af hårdere tider i 1930’erne. Varieret industri blev etableret i Iowa i tiden efter 2. verdenskrig.

Politik

Iowa har to pladser i Senatet, fem pladser i Repræsentanternes Hus, og dermed syv valgmænd i præsidentvalg. I føderal politik er Iowa en svingstat, som kan gå både til republikanerne eller demokraterne. Iowa var en af de kun tre stater, som skiftede parti mellem præsidentvalgene i 2000 (da staten gik til demokratiske Al Gore), og 2004 (da staten gik til republikanske George W. Bush). Begge partier har hver én plads i senatet, mens republikanerne har fire af de fem pladser i kongressen. I delstatspolitikken har Iowa et eget senat med 50 medlemmer og et hus med 100 medlemmer. I huset har republikanerne et snævert flertal (51-49) mens senatet er splittet 25-25. Guvernøren frem til 2007 er demokraten Tom Vilsack, som regnes som en mulig præsidentkandidat i 2008.

Geografi

Området består i stor grad af sletter med små bakker ved delstatens vestlige grænse. Iowa ligger mellem floderne Mississippi og Missouri og er USA’s rigeste landbrugsstat.
Iowa er inddelt i 99 amter. Større byer: Des Moines - ca. 196.000 indb., Cedar Rapids - ca. 123.000 indb., Davenport - ca. 98.000 indb., Sioux City – ca. 84.000 indb., Ames - ca. 50.000 indb. Hjemsted for Iowa State University

Økonomi

Landbrug er fortsat et vigtigt erhverv i Iowa. De vigtigste landbrugsvarer er sojabønner, havre, kvæg, mælk og svin. Iowa har også betydelig industriel forarbejdning af fødevarer, og der er også en del maskin- og elektronikindustri. Iowa har også USA’s største ætanolproduktion.

Demografi

Folketallet på 2.966.334 gør Iowa til USA’s 30. mest folkerige stat. En forholdsvis stor andel, 38,9%, boede i 2000 i områder, som folketællingen betegner som rurale, men folketallet i disse områder har været faldende. En del vækst i byerne gør dog, at Iowa samlet set har befolkningstilvækst.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk