Kentucky - Introduktion

Kentucky’s (VIDEO) Utæmmede ånd' gør hver aktivitet et eventyr.

De ni forskellige regioner tilbyder den besøgende en mængde af seværdigheder, kulisser og aktiviteter at vælge mellem. Kentucky’s geografiske mangfoldighed omfatter bjergene i det østlige Appalachians, søerne og floderne i den vestlige del af staten og de rullende bakker i den centrale Kentucky Bluegrass. De er kendt for bourbon og fuldblodsheste, men vi er også kendt for vores smukke statsparker, hvor hver solopgang og solnedgang er en ny erfaring, de unikke festivaler, der fejrer alt fra bluegrass musik til grill, og vores historiske lokaliteter, hvor Daniel Boone, George Rogers Clark, Henry Clay, Abraham Lincoln og andre, der hjalp med at skabe Kentucky, hyldes.

Mennesker af forskellige racer, nationaliteter og religioner bruger deres traditioner, kunstformer og erfaringer til at fortælle om en selvstændig stat. Sæt disse historier inden for rammerne af særlige steder
og historiske begivenheder, og hvad du ender op med er en kulturarv. Kentucky har mere end 200 års historie, tradition, kunst og musik, og dets folk fortsætter med at udvikle deres historie.

Kentuckys kulturelle tæppe er vævet af tråde fra Indianere, amerikanerne, afrikansk-amerikanere, opdagelsesrejsende og pionerer. Det kommer fra Cumberland Gap og ankommer til Falls i Ohio River. Det er vævet i lige store dele af blod (de modstridende loyaliteter som følge af sin grænse state status under borgerkrigen), sved (arbejdet af disse hårdføre pionerer, der kom på tværs af Appalachians for starte et nyt liv for sig selv i ørkenen) og tårer ( af statens indianere samt de som blev gjort til slaver, African American populationer.)

Sammenknyttede i disse tråde er George Rogers Clark, grundlæggeren af Louisville, Adam, den afrikansk-amerikanske slave, der ledsagede Daniel Boone, når han først ankom til Kentucky i 1769; White stien og Fly Smith, Cherokee Chiefs, der døde i Kentucky efter tvangsmæssig flytning fra Carolina til indiansk territorium i Oklahoma, og er begravet i Trail of Tears Commemorative Park i Hopkinsville, og Abraham Lincoln og Jefferson Davis, begge født på Kentucky jord, og der blev bitre fjender i vores nation blodigste konflikt.

Det er ofte sagt, at fortiden er et vindue til fremtiden, og Kentuckys rige kulturelle rødder fortsætte med at blomstre i væksten af statens multikulturisme. Fra Louisvilles jødiske Heritage Festival og Asian Institute til Festival Latino i Lexington; fra traditionel skotsk og engelsk folkemusik ballader der stadig synges i Appalachia til Mantle Rock Native American Uddannelse og Kultur Center i Marion, tager Kentuckians deres multikulturelle arv til sig.

Med et væld af udendørs aktiviteter, er Kentucky din legeplads for Utæmmet Adventure. Det forskelligartede landskab, mange vandveje og stort dyreliv ud for en utroligt mulighed ingen udendørs entusiast kan modstå.

Fra at besøge huler, vandre og padle til klippe klatring, er Kentucky et eventyr der venter på at ske. Mens en stor del af landets landdistrikter bliver overtaget af forstædernes vækst, er det forfriskende at finde en så stor del af Kentucky stadig i sin naturlige tilstand.

Tag familien til Lexington Børnenes Museum (website: www.explorium.com). Mange spændende udstillinger kan blive berørt og udforsket af børn, herunder en Bubble Factory og Videnskab Station X.

Sejle på nationens ældste dampskib, Belle i Louisville (website: www.belleoflouisville.org), som stadig sejler langs Ohio River.

Nyd et hestevæddeløb og ånden i Louisville i løbet af to uger under Derby festlighederne, der kulminerer med de vigtigste dato, Louisville kalender - den berømte Kentucky Derby (website: www.kentuckyderby.com), der bliver afholdt den første lørdag i maj på Churchill Downs .

Vandre i Cumberland Gap National Park (website: www.nps.gov / cugo) med sin betagende udsigt over Appalachian Mountains. Cumberland Falls, kendt som 'Niagara i Syd', er en af de få steder i verden, hvor du kan se en ’moonbow «(Lunar regnbueørred). Kano og rafting ture er populære.

Gå ned i undergrunden i Mammoth Cave (website: www.nps.gov / Maca), det største kendte netværk af naturlige huler og underjordiske gange i verden, med mere end 560km (350 miles) af udforskede gange. Ture variere fra 30 minutter til seks timer. Over jorden, tilbyder parken miles af vandrestier.

Vandre eller gå med rygsæk på de to store stier gennem naturskønne skovklædte højland i det østlige Kentucky - Sheltowee Trace De nationale Forlystelser Trail (website: www.sheltoweetrace.com) og Jenny Wiley De nationale Forlystelser Trail.

Tag med kano, kajak eller redningsflåde på en af Kentucky’s 14 store flodsystemer. Rockcastle er en af de mest populære White Water kano kører i USA.

• Eventyrlyst til seværdigheder og lyde på Kentucky Speedway (website: www.kentuckyspeedway.com), et racerløb kredsløb beliggende 18km (30 miles) syd for Cincinnati / Northern Kentucky international lufthavn.

• Tour de Jim Beam destilleri (website: www.jimbeam.com) og prøve nogle af Kentucky’s berømte Bourbon whiskey.
Kentucky er en amerikansk delstat. Statens hovedstad er Frankfort, mens Louisville er den største by. I 2006 havde staten 4,2 mio. indbyggere. Kentucky har tilnavnet The Bluegrass State efter en art af planten rapgræs (på engelsk bluegrass), som via dette tilnavn gav betegnelse til musikgenren bluegrass. Kentucky blev optaget som USA’s 15. stat den 1. juni 1792.

Historie

Selv om området havde været beboet af oprindelige amerikanere i forhistorisk tid, så var der ingen permanente indianerbosættelser i området, da opdagelsesrejsende og nybyggere begyndte at strømme til Kentucky i midten af 1700-tallet.[1] I stedet blev landområdet brugt som jagtmarker af blandt andre cherokee- og irokeserindianere. Pioneren Daniel Boone, som anses for en af delstatens grundlæggere,[2] udforskede området fra 1767 og i 1769 åbnede han en en rute ind i Kentucky. Dette resulterede i en strøm af nybyggere på vej vestover. Store dele af det, som i dag er Kentucky, blev købt af indianerne i aftaler fra Fort Stanwix i 1768 og Sycamore Shoals i 1775.[3] Derefter voksede befolkningen i Kentucky hurtigt, da de første bosættelser blev grundlagt vest for Appalacherne, især med tilflyttere fra Virginia, North Carolina og Pennsylvania.

Stammen shawnee, som boede nord for Ohiofloden var ikke fornøjede med fordelingen af Kentucky, og allierede sig med briterne under USA’s uafhængighedskrig.[4] Kentucky var en slagmark under krigen, og en af de sidste store slag i krigen, slaget ved Blue Licks, blev udkæmpet i Kentucky.[5] Efter den amerikanske revolution blev de amter i Virginia, som lå bag Appalacherne kendt som Kentucky County[6], og disse områder valgte at blive adskilt fra delstaten Virginia, således at Kentucky i 1792 blev USA’s femtende delstat. Der blev importeret et betydeligt antal sorte slaver, og delstatregeringen modsatte sig afskaffelsen af slaveriet. Men Kentucky sluttede sig ikke til sydstaterne. Under den amerikanske borgerkrig kæmpede flertallet af delstatens soldater på nordstaternes side.

Politik

Kentucky har over tid været en kampplads for de to store politiske partier i USA, men delstaten har historisk hældet lidt mere mod demokraterne end republikanerne, uden dog at demokraterne har kunnet regne med staten som sikkert territorium. I 2006 var 57,05% af vælgerne registreret som værende demokrater og 36,55% som republikanere.
Kentucky har derimod stemt for en republikansk kandidat ved 5 ud af de seneste 7 præsidentvalg, men har dog støttet de demokratiske kandidater fra det sydlige USA. Delstaten stemte for demokraterne Jimmy Carter i 1976 og Bill Clinton i 1992 og 1996, men for republikaneren George W. Bush i 2000 og 2004. Bush vandt sikkert Kentuckys 8 valgmandsstemmer med 59,6% af stemmerne i 2004. Guvernøren er demokraten Steve Beshear, som blev valgt i 2007. De to senatorer i USA’s Senat er også republikanere. Kentucky har 4 republikanske og 2 demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus.

Geografi

Kentucky grænser til både til delstater i Midtvesten og til delstater i det sydøstlige USA. West Virginia ligger mod øst, Virginia mod sydøst, Tennessee mod syd, Missouri mod vest, Illinois og Indiana mod nordvest og Ohio mod nord og nordøst. Kentuckys nordlige grænse dannes af Ohiofloden, dens vestlige grænse af Mississippi-floden. Delstaten har 120 amter, det tredjehøjeste antal i USA efter Texas’ 254 og Georgias 159.[9] Den oprindelige mening med at have så mange amter var at sikre, at beboerne i tiden med dårlige veje og hestetransport kunne nå fra deres hjem til amtsbyen og hjem igen på en enkelt dag.[10] I 1891 blev der strammet op på reglerne for dannelse af nye amter, og siden da er kun ét nyt amt, McCreary County, blevet dannet.
Det meste af Kentucky ligger i grænseområdet mellem subtropisk og kontinentalklima, og klimaet i de højtbeliggende dele af Kentucky er kontinentalt. De gennemsnitlige månedlige temperaturer i staten varierer mellem 30,9 °C til -4,9 °C, og der falder i gennemsnit 117 cm nedbør årligt.
Kentucky har i alt over 140.000 km vandløb og selv om delstaten kun har tre naturlige søer har delstaten mange kunstige søer.
Der er én nationalpark i Kentucky: Mammoth Cave National Park med verdens største system af huler.

Større byer

Den største by i Kentucky er Louisville med 556.429 indbyggere (2005) (med forstæder 1.342.918 indbyggere). Den næststørste by er Lexington med 268.080 indbyggere (med forstæder 635.547 indbyggere).

Økonomi

I 2005 var bruttodelstatsproduktet 140,4 mia. USD, nr. 27 i USA. Den gennemsnitlige indkomst var 28.513 USD, den 43. højeste.[15] Kentuckys landbrugsproduktion består bl.a. af heste, kvæg, tobak, mælkeprodukter, svin, sojabønner og majs. Industrien omfatter transportudstyr, kemiske produkter, elektrisk udstyr, maskiner, fødevareforarbejdning, tobaksprodukter, kul og turisme.
Kentucky er den fjerdestørste fremstiller af biler og lastbiler i USA. Chevrolet Corvette bliver samlet i delstaten, og også Ford og Toyota har bilfabrikker her.
I modsætning til mange af de tilgrænsende delstater, som har udviklet en diversificeret industriel økonomi, har meget af det rurale Kentucky fastholdt en landbrugsbaseret økonomi med kvæg, korn og sojabønner som den vigtigste avl.
Området uden for Lexington er grundet jordens høje kalk-indhold også en førende region inden for avl af hesten engelsk fuldblod. Selv om Kentucky kun er nr. 37 blandt USA’s delstater hvad angår areal har delstaten det femte højeste antal gårde, med flere gårde pr. kvadratkilometer end i nogen anden delstat.
På nationalt plan er Kentucky nr. 5 inden for gedeavl, nr. 8 i kvægproduktion, og nr. 14 i majsproduktion.

Demografi

Den 1. juli 2005 havde Kentucky en anslået befolkning på 4.206.074, hvilket var en stigning på 4,1% siden 2000. I 2004 var 2,3% af befolkningen født i udlandet. Siden 1900 har de landlige amter i Kentucky haft en netto-afgang i befolkningen på mere end 1 mio. personer, mens byområderne har haft en netto-tilgang.

Ophav

De største ophavsgrupper er amerikansk (20,9%), tysk-amerikansk (12,7%), irsk-amerikansk (10,5%), britisk-amerikansk (9,7%) og afro-amerikansk (7,3%).


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk