Michigan - Introduktion

Staten Michigan (VIDEO) er velsignet med rigdomme af uberørt natur: verdens længste ferskvand
kystlinje, søer, der har lyst til at blive verdenshave, glitrende strande, miles og miles af kirsebær frugtplantager, strålende solopgange og solnedgange, dagtimernes himmel af det dybeste blå, om natten en himmel spredt med stjerner. Hjem til mere end 100 offentlige strande, nogle af de højeste ferskvand sand klitter i verden, oplev multi-farvede sandstens klipper, to nationale Lakeshores og det eneste nationale marine reservat i De Store Søer - Thunder Bay National Marine fristed i Lake Huron. Mere end 100 fyrtårne, mange maritime museer, ti dykning steder med skibbrud og historiske militære bjergtoppe på Michigan?s Great Lakes langs kystlinjen. Søer, lejrpladser, dyrelivet tilflugtssteder og 99 Michigan State parker og rekreative områder skaber en bred vifte af rekreative forfølgelser. Floder for vandsport, og tusindvis af miles for vandreture, cykling, på tværs af statsgrænser skiløb og snowmobiling stier væver deres mønster blandt omkring 100 arter af træer.

Lange dage, afslappende vejr og mere end 800 uberørt Michigan greens udgør den perfekte tee tid. Fordi man kan spille hele dagen er det kaldt Pure Michigan.


Hundredvis af øer er spredt over Michigans farvande. Isle Royale National Park er en vildmark i Lake Superior, hvor ulve og elge strejfer frit omkring. Mackinac Island, som ligger i strædet Mackinac, er et frodig 19. århundrede samfund lagt fast i den victorianske æra, en bilfri ø domineret af en 18.-århundrede Fort og mere end et århundrede gamle Grand Hotel, USA?s største sommer hotel.
Upper Peninsula, hvilket er 90 procent skovklædt, bevarer sin aura af tilgængelig vildmark. Langt til de vilde dyr og planter samt vandfugle tilflugtssteder, 150 vandfald, jern og kobber miner, de Soo Locks (hvor oceangående fragtskibe gør de 21-fods hop fra Lake Superior til Lake Huron) er i en elevator drevet af en anden.

Staten Michigan tilbyder en næsten uendelig række af øjeblikke der vil leve evigt i hukommelsen.

Velkommen til Michigan's Harbor Land, hvor fem stjernede middage kan nydes med flip-flops og dagens orden kan ændre på med et indfald. Når det hurtige liv bremser og giver den dovne luksusforbrug af solnedgange over Lake Michigan, planke fortove og cafeer. Af kunst og antikviteter og lange eftermiddage hvirvlet væk i smagsfulde værelser i verdensklasse vingårde.


Grand Rapids kan prale med høj energi, gågader i downtown med mere end 75 restauranter, natklubber, underholdning og museer. Bare et par miles væk, opdages Frederik Meijer Haver & Sculpture Park, en 125 acres botanisk have og verdensklasse skulptur park, eller tage en runde golf på en af flere mesterskabet kurser. Grand Rapids er også den gateway by til Michigan?s West Coast, en region i enestående natur vidundere domineret af det krystalklare vand i Lake Michigan
Michigan er en delstat i USA. Den ligger i midtvesten og har grænse mod Ohio og Indiana i syd, Illinois i sydvest, Wisconsin i vest og mod Canada i nord og øst. Navnet kommer fra Lake Michigan, som via fransk er afledt af anishinaabe-ordet misshikama, som betyder 'stor sø'. Den største by i Michigan er Detroit, og delstatshovedstaden er Lansing. Med ti millioner indbyggere er Michigan USA's ottendemest folkerige stat. Michigan blev optaget som USA's 26. stat den 26. januar 1837.

Historie

Michigan var beboet af flere indfødte folkegrupper før europæernes ankomst. De første europæere, som bosatte sig i Michigan, var franskmændene, som grundlagde Detroit i 1701. Fra 1763 kom Michigan under britisk kontrol. Michigans status var omstridt efter USA's uafhængighedskrig, og de sidste britiske styrker trak sig ikke ud af Michigan før 1847. Michigan fik sin første regering i 1836, men blev ikke en stat i Unionen før 1837 på grund af en grænsetvist med Ohio. Ved starten af 1900-tallet oplevede økonomien i Michigan et opsving. Henry Ford gjorde Detroit til centrum for USA's bilindustri, hvilket byen fortsat er. Fra og med 1970'erne er det gået ned ad bakke med Michigans bilindustri på grund af udenlandsk konkurrence og outsourcing af arbejdspladser til udlandet. Dette har ført til arbejdsløshed og har gjort Michigan til en del af det såkaldte rustbælte.

Politik

Lansing er Michigans hovedstad, og byen hvor guvernøren, delstatskongressen og delstatshøjesteret holder til. Den øverste leder i Michigan er guvernøren, Jennifer Granholm (D). Michigans kongres består af to kamre, repræsentanternes hus og senatet. Michigans højesteret består af syv dommere. Michigan var i 1846 den første delstat i USA, som afskaffede dødsstraf.

Republikanerne dominerede politisk i Michigan frem til Depressionen. I nationale valg har Michigan de senere år stort set stemt for demokraterne, især den østlige del af staten. Vest-Michigan og til dels nord domineres af republikanerne, dominansen er særlig stærk i rurale områder. Staten som helhed er alligevel demokratisk, da Detroit-området med sine 50% af indbyggerne i delstaten er stærkt orienteret mod det demokratiske parti.

Geografi

Michigan ligger på to halvøer mellem fire af de store søer: Lake Erie, Lake Huron, Lake Michigan og Lake Superior. I nord findes store uberørte skovområder og i syd vidstrakte og meget frugtbare landbrugsarealer. Halvøerne skilles af Mackinacstrædet, og forbindes af Mackinacbroen.

Større byer

De største byer i Michigan er ifølge folketællingen i 2000:

Detroit, 951.270 indbyggere (kendt som 'Motorbyen', Motown) Grand Rapids, 197.800 indbyggere ('Møbelbyen') Warren, 138.247 indbyggere Flint, 124.943 (General Motors hjemby) Sterling Heights, 124.471 indbyggere Lansing 119.128 indbyggere (delstatshovedstad) Ann Arbor 114.024 indbyggere, (kendt for University of Michigan) Livonia, 100.545 indbyggere Dearborn, 98.000 indbyggere (Ford Motor Companys hovedkvarter; Henry Fords fødested)

Demografi

Michigan har 10.120.860 indbyggere (2005). 82% af indbyggerene er hvide, omtrent 15% er sorte. Michigan har et relativt højt antal indbyggere født i udlandet, 688.413.

Michigan har USA's største arabiske samfund. Ca. 20% af statens indbyggere har tysk-etnisk oprindelse. I Michigans vestlige dele findes USA's største koncentration af folk af hollandsk oprindelse.

82% af statens indbyggere er kristne. Tre fjerdedele af disse er protestanter, resten er katolikker. Michigan har USAs største koncentration af muslimer, disse bor hovedsagelig i Detroitområdet.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk