Missouri - Introduktion

Som "Gateway" til Vesten, er Missouri (VIDEO) fyldt med parker, haver og bakker. Delmar Loop underholdnings-distriktet i St. Louis er et trendy tilholdssted på varme sommerdage måneder, og de hundredvis af biografer og restauranter i Branson er en populær destination året rundt. Kendt som en af de bedste sports byer i verden, findes der også et væld af sportsbegivenheder til at deltage i. St. Louis giver et fantastisk første visuelt indtryk. Det har et udseende, som er sit eget, i røde mursten og brosten gader, terra cotta og farvede glas. Mississippi River, afspejlet i den mægtige flod er imponerende kontorbygninger, elegante shopping centre, hoteller og lejligheds komplekser, alle velholdte, der markerer synlige tegn på byens succes. Alt dette gør St. Louis en af USA’s største ferie destinationer.

Omgivet af uberørte søer og indrammet af majestætiske bjerge, er den smukke skovklædte region i
Ozarks kendt som Branson, Missouri, som tilbyder fiskeri, svømning, golf og sejlads langs med stor familie underholdning. Branson tiltrækker millioner af besøgende hvert år, primært familier og pensionister, og er blevet en stadig mere populær destination for ferierende fra hele verden. Ikke alene er det hjem til nogle
af de bedste navne i underholdning, som Dolly Partons Dixie Stampede, Showboat Belle og Scenic Railroad; det også prale unikke seværdigheder såsom en varm luft ballon flyvning over byen.

Kendt på grund af byens springvand, er Kansas City en by delt mellem to stater, Kansas og Missouri. Den tidligere koby praler af en udvidelse telekommunikationsindustrien samt vækst i turisme-, bank-, finans-og servicesektorer. Byen har et dejligt mix af historiske monumenter, kulturelle museer og behagelige offentlige rum. Lige nord for Kansas City er Fort Leavenworth. I drift siden 1827, er det den længste opererer Fort vest for Mississippi-floden.

Besøgende i Springfield nyder en verden af store seværdigheder, komfortabel indkvartering og en vifte af gode spisesteder. Området byder på spektakulær underholdning, events og kulturelle oplevelser. Som en velafrundet by, støtter Springfield et blomstrende kunst samfund, der byder på en symfoni og ballet, opera, kunstmuseum og meget mere. Der er så mange seværdigheder at se og ting at gøre, at det er vanskeligt at passe det hele ind i en tur. Det er en af de mange grunde besøgende kommer tilbage igen og igen til denne indbydende Missouri by.

Bliv lagt i blød i orkanen Harbor Waterpark, eller oplev spænding på Cape Crusader looping super-coaster, blandt de mange forlystelser og attraktioner på Six Flags St Louis temapark (website: www.sixflags.com).

Undersøge St Louis Zoo (website: www.stlzoo.org), hjem til over 5000 dyr fra 700 arter. Udstillingsgenstande inkluderet er Insectarium, Sea Lion Show og 3-D-film.

Tag familien til Worlds af Fun (website: www.worldsoffun.com) underholdning kompleks i Kansas City. Det har mere end 120 forlystelser, Rutchebaner og levende underholdning.

Shop i Country Club Plaza (website: www.countryclubplaza.com) Kansas City, nationens ældste indkøbscenter etableret i 1922. Dækker en 15-block-distriktet, Plaza har over 150 butikker og snesevis af restauranter.

Nyd den uberørte skønhed i Lake af Ozarks (website: www.lakelinks.com) i det centrale Missouri. Søen er 148km (92 miles) i længde, har mere end 1850km (1150 miles), i skovområderne langs kystlinjen, og tilbyder vandsport, kano, golf, tennis, grotter, udstillinger og museer, samt Timber Falls Indoor Water Park ( website: www.timberridgeresort.com).

Oplev Branson (website: www.explorebranson.com). En levende underholdning hovedstad som tilbyder pop, swing, rock and roll, country og evangeliske musikforestillinger på omkring 52 teatre, der tiltrækker store kunstnere og underholdnings legender. Også berømt er de tre maleriske søer, Lake Taneycomo, tabel Rock Lake og Bull Shoals Lake, perfekt til fiskeri og vand aktiviteter.

Brug dagen på Branson’s mest kendte attraktion, Silver Dollar City (website: www.silverdollarcity.com). Udforsk den turn-of-the-århundrede håndværks landsby med daglig musik shows og forlystelser ligesom Thunderation RollerCoaster, brand-in-the-Hole og Powderkeg.
Missouri er en delstat i USA. Statens hovedstad er Jefferson City, mens Kansas City er den største by. Delstaten havde i 2006 5,8 millioner indbyggere. Staten er navngivet efter indianerstammen siouans ord ouemessourita (wimihsoorita),[1] som betyder 'dem, der har udhulede kanoer'. Missouri blev optaget som USA’s 24. stat den 10. august 1821.

Historie

Oprindelig var Missouri-området en del af Louisiana-territoriet og dermed en del af den franske koloni Ny Frankrig. Ved Louisiana-købet i 1803 erhvervede USA området, og i 1821 blev Missouri en delstat i USA som en del af Missourikompromiset. Missouri blev kaldt 'Gateway to the West' (indgangsporten til vesten), fordi delstaten ofte var et afgangssted for nybyggere på vej vestpå. Det var også start- og slutpunktet for Lewis og Clark-ekspeditionen. Mange af de tidligere tilflyttere til det vestlige Missouri kom fra sydstaterne, og med dem slaveriet. Mormonske tilflyttere ankom i de tidlige 1830’ere og ikke længe efter opstod der konflikter mellem de 'gamle' tilflyttere fra sydstaterne og mormonerne. Mormon-krigen brød ud og i 1839 var mormonerne blevet fordrevet fra Missouri. I 1838-1839 opstod der grænsestidigheder med Iowa om området Honey Lands, og begge stater opstillede militære styrker langs grænsen. Under den amerikanske borgerkrig brød Missouri, som var en slavestat, ikke ud af unionen, men Missouri oplevede som grænsestat en del kampe mellem nord- og sydstaterne på eget territorium.
OL i 1904 blev afholdt i St. Louis Især St. Louis, på et tidspunkt USA’s fjerdestørste by, oplevede stor befolkningstilvækst og var i 1904 værtsby for både Verdensudstillingen og de Olympiske lege.

Politik

Missouris nuværende forfatning, delstatens fjerde, blev vedtaget i 1945 og opererer med en tredeling af magten. Den lovgivende magt består af to forsamlinger, Repræsentanternes Hus og Senatet. Disse forsamlinger danner sammen Missouris parlament. Repræsentanternes Hus har 163 medlemmer, og Senatet har 34. Selv om intet parti traditionelt har domineret i Missouri, har republikanerne vundet styrke i de senere år. Missouri støtter typisk altid den vindende kandidat ved præsidentvalg og har valgt vinderen ved hvert præsidentvalg siden 1904 med undtagelse af valget i 1956. I 2004 vandt George W. Bush delstatens 11 valgmænd med 53,3% af stemmerne, 7% flere end John Kerry, som kun vandt 4 ud af Missouris 115 amter. Missouri blev tidligere anset som en demokratisk stat, og dens mest prominente demokrat var Harry S. Truman. Siden slutningen af 1970’erne har delstaten dog hældt mod republikanerne. Demokraterne står typisk stærkest i de større byer, mens republikanerne har mest støtte i de sydvestlige og sydøstlige dele af staten samt landområderne generelt. Missouris guvernør, republikaneren Matt Blunt, blev valgt i 2004. I USA’s Senat har Missouri 1 demokratisk og 1 republikansk senator.

Geografi

Missouri er den stat, der (sammen med Tennessee) grænser til flest andre delstater i USA. Missouri grænser mod nord til Iowa, på den anden side af Mississippi-floden mod øst til Illinois, Kentucky og Tennessee, mod syd til Arkansas og mod øst til Oklahoma, Kansas samt på den anden side af Missouri-floden til Nebraska. De to største floder i Missouri er Mississippi-floden, som danner delstatens østlige grænse og Missourifloden, der flyder fra vest mod øst gennem staten og forbinder dens to største byer, Kansas City og St. Louis. Nord for Missouri-floden ligger de nordlige stepper, som fortsætter ind i Iowa, Nebraska og Kansas. Terrænet består her af bakker, dannet af en gletsjer, som gik nordfra helt til Missouri-floden.

Klima

Missouri har generelt et fugtigt kontinentalklima med kølige til kolde vintre og lange hede somre. I den sydlige del af staten ligger grænsen til subtropisk klima. Grundet delstatens beliggenhed i det indre USA oplever Missouri ofte ekstreme temperaturer. Da der ikke er hverken bjerge eller have i nærheden, der kunne moderere klimaet, er klimaet mest påvirket af vinde fra arktis i nord og den Mexicanske Golf i syd. Den gennemsnitlige temperatur om sommeren er ca. 24 °C, men højere temperaturer er normale i perioder, og temperaturen om vinteren ligger typisk omkring frysepunktet uden meget sne.

Større byer

De fire største byer i Missouri er Kansas City, St. Louis, Springfield og Columbia. St. Louis er med forstæder det største byområde i delstaten og omfatter også 5 amter i delstaten Illinois. I 2004 var Stor-St. Louis det 18. største byområde i USA.

Økonomi

I 2003 anslog Bureau of Economic Analysis Missouris bruttodelstatsprodukt til 195 mia. USD. Den gennemsnitlige personlige indkomst var 29.464 USD i 2000, den 27. højeste i USA. Større erhverv i delstaten er rum- og flyindustri, transportudstyr, fødevareforarbejdning, kemikalier, trykkerivirksomhed, elektrisk udstyr og bryggerier.
Landbrugets produktion er oksekød, sojabønner, svin, mælkeprodukter, hø, majs, fjerkræ og æg. Missouri har i USA den sjettestørste produktion af svin og den syvendestørste produktion af kvæg. Staten er også blandt de største producenter af sojabønner. I 2001 var der 108.000 gårde, det største antal i USA efter Texas. Missouri har også en voksende vinindustri.
Missouri har store mængder kalksten. Andre resurser er bly, kul, cement og kværnede sten. Missouri er den stat, der fremstiller mest bly i USA med de fleste miner beliggende i den centrale østlige del. Missouri er også en del af de største producenter af kalk i USA.
Turisme, servicesektoren og handel følger fremstillingsindustrien i vigtighed.

Demografi

I 2006 havde Missouri en anslået befolkning på 5.842.713, hvilket var en stigning på 4,4% siden 2000. I 2004 var 3,4% af befolkningen født i udlandet.
De største ophavsgrupper i Missouri er tysk-amerikanere (23,5%), irsk-amerikanere (12,7%), amerikanere (10,5%), britisk-amerikanere (9,5%) og fransk-amerikanere (3,5%).
Personer med tysk ophav findes i det meste af Missouri, og i den sydlige del af staten har de fleste britisk baggrund. Afro-amerikanere findes især i St. Louis og Kansas City samt i den sydøstlige del af staten, hvor plantagedrift tidligere var udbredt. Kreoler af fransk oprindelse er koncentreret i Mississippi-dalen syd for St. Louis.

Religion

Af de indbyggere i Missouri, som bekender sig til en religion, er 3 ud af 5 protestanter. Der er også et betydelige katolske befolkningsgrupper i visse dele af staten, især i Kansas City og St. Louis.
De religiøse tilhørsforhold i Missouri var i 2001:
Kristne – 76% Protestanter – 50% Baptister – 22% Methodister – 7% Lutheranere – 4% Anglikanere – 4% Mormoner – 1% Andre protestanter – 13% Katolikker – 19% Andre kristne – 7% Andre religioner – 2% Ikke-religiøse – 15% Uoplyst – 6%


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk