Ohio - Introduktion

Ohio (VIDEO), fødested for otte amerikanske præsidenter, er beliggende i hjertet af Midtvesten. De sandede kyster Lake Erie udgør statens nordlige grænse og den lange og snoede Ohio River markerer den sydlige grænse. Statens store og frugtbare landbrugsjord er punkteret med industrielle centre, men også omfatter rullende bakker med udsigt til Scioto River Valley i nord. Landskabet bliver vildere og
stejlere som den nærmer sig foden af Appalachian bjergkæde, og de tykke skove fyldt med vandfald og sandsten klipper i syd.

Cuyahoga Valley National rekreative område i det nordøstlige nær Cleveland har ujævnt terræn med floddale og stejle, skovklædte bakker. Staten har også 40869km (25543 miles) vandveje, herunder Mohican og Tuscarawas floder. Columbus er Ohio’s hovedstad og er den største by i både areal og befolkning - det er den 15. største by i USA

Om efteråret ændres landskabet og bliver til en palet af røde, appelsin og gule farver og efterhånden som de varme dage viger for sprød frost er vejret perfekt til afslappende tid med familie og venner. Vores
utroligt udflugts steder tilbyder alt fra fyrtårne til vingårde og hjemsøgte kroer!

Uanset om din ideelle oplevelse betyder at du nyder stor bys glamour, udforske Ohio rige kulturarv, der tilbyder en bred vifte af sports-og fritidsaktiviteter eller genskabe kontakten med familie, så har Ohio virkelig noget for enhver smag!

Der er en sjælfuld rytme, der pulser gennem Ohio, og som laver et soundtrack til millioner af feriesøgende. Det er den levende lyd af The O’Jays’ klassiske hit, 'Livin for en weekend' - og den energiske tekst af sangen afspejler den entusiastiske ånd i vores stat. ”Living for en weekend” i Ohio!

Ohio bringer dig en weekend med oplevelser, der er lige så sjove og forskellige som vores rejsende. For musikelskere, den berømte Rock og Roll Hall of Fame og Museum i Cleveland (hjem til Rock og Soul Festival i juni) er et must-se, efterfulgt af to dage af R & B syltetøj på Cincinnati’s Macy’s Music Festival i juli.

Par med romantik i tankerne gør sydøst Ohio, hvor Logan’s Inn i Cedar Falls tilbyder luksuriøse hytter og en opskaleret spa - velkommst faciliteter efter en action-pakket dagen brugt udforske Hocking Hills. Og veninder, der har brug for en stress-fri udflugt med ”shop till you drop” i Columbus’ travle Short North Arts District, derefter dans indtil bitte timer på områdets Sugar Bar og Axis Night Club.

Den kendte O’Jays beat blot ekkoer den sjove-kærlige stemning af Buckeye stat, der tilskynder dig til at glemme dine bekymringer og start 'Livin ’for en weekend i Ohio.'
Ohio er en stat i USA, der grænser til delstaterne Pennsylvania mod øst, Michigan mod nordvest, Indiana mod vest, Kentucky mod syd og West Virginia mod sydøst. Columbus er statens hovedstad og folkerigeste by, mens andre vigtige byer er Cleveland, Toledo og Cincinnati. Ohio blev optaget som USA’s 17. stat den 1. marts 1803.

Historie

Som det meste af det som i dag er USA, var Ohio først befolket af indianere. Irokeserføderationen førte krig mod flere andre grupper og vandt Ohio-området som sine jagtmarker. I det 18. århundrede opbyggede Frankrig et system af handelsposter i området for at kunne kontrollere handelen mellem europæerne og indianerne. I 1754 brød den franske og indianske Krig mellem Storbritannien og Frankrig ud, og som et resultat af pariserfreden overgav Frankrig i 1763 kontrollen over det nutidige Ohio til Storbritannien. I 1783 opgav Storbritannien kravene over området, som herefter overgik til USA som en del af USA’s Nordvest-territorium, der blev opdelt i enkeltdelstater i begyndelsen af 1800-tallet. Den 1. marts 1803 blev Ohio USA’s 17. delstat. I 1835 førte Ohio Toledo-krigen mod Michigan-territoriet om kontrollen over byen Toledo. Efter Kongressens indgriben overgik den såkaldte Toledo-stribe til Ohio.

Politik

På føderalt plan repræsenteres Ohio af 2 senatorer og 18 repræsentanter. Den statlige lovgivende forsamling består af et senat med 33 medlemmer, og et hus med 99 medlemmer.
I delstatspolitikken har Ohio siden tidligt i 1990’erne været kontrolleret af republikanerne. Demokraten Ted Strickland erobrede imidlertid guvernørembedet ved valget i 2006. Republikanerne har fortsat flertal i begge kamrene i delstatsforsamlingen; i senatet er styrkeforholdet 21-12, i huset 53-46.
På føderalt niveau bliver Ohio regnet som en svingstat, men republikanerne ligger noget foran her også. Demokraterne og republikanerne har en senator hver, mens 11 af de 18 pladser i repræsentantenes hus besiddes af republikanere. Demokraterne har støtte i nordlige dele af Ohio, mens republikanerne står stærkest i syd.

Geografi

Ohio regnes som den østligste af midtveststaterne. Ohio’s sydlige grænse går langs Ohiofloden og en stor del af den nordlige grænse langs Lake Erie. Der er også grænser mod Pennsylvania, Michigan, Indiana, Kentucky og West Virginia.
En stor del af delstaten udgøres af gletsjerskabte sletter, og især den nordvestlige del er særlig flad mens der er mere kuperet i sydøst. De vigtigste vandløb er udover Ohiofloden Cuyahoga River, Great Miami River, Maumee River, Muskingum River og Scioto River. De nordlige floder har afløb til Lake Erie og dermed Saint Lawrence-floden og Atlanterhavet, mens de sydlige floder når den Mexicanske Golf via Ohio-floden og Mississippi-floden.
Delstaten har et fugtigt kontinentalklima, men i de sydlige amter er der et fugtigt subtropisk klima. Den højeste temperatur, der er registreret, er 45°C, som blev målt i 1934[1], den laveste var -39°C, målt i 1899.
Staten har 88 amter.

Større byer

Columbus – ca. 728.000 (2003) Cleveland – 461.000 Cincinnati – 317.000 Toledo – 309.000 Akron – 212.000 Dayton – 162.000

Økonomi

Ohio regnes som en traditionel industristat. Der er meget stålproduktion, samt maskin-, kemikalie-, og fødevareproduktion. Nedgang i produktionen i sværindustrien har gjort, at dele af Ohio omkring byer som Cleveland i nord regnes som en del af rustbæltet, og disse områder har haft en nedgang i befolkningen eftersom folk er flyttet syd- eller vestpå.
Meget af Ohio er frugtbart, og landbrug spiller også en rolle. Her er produktionen varieret og Ohio har kvæg-, fjerkræ-, svine-, korn-, soja- og tomatproduktion.
Ohio har en stort universitetssystem. Det er 13 statsuniversiteter, deriblandt er Ohio State University, det 3. største universitet i USA, samt bl.a. Ohio Wesleyan University.

Demografi

I 2006 havde Ohio et anslået befolkningstal på 11.478.006,[3] hvilket var en stigning på 124.861 siden 2000. Ohio har oplevet en forøgelse i den laotisk-amerikanske, thai-amerikanske, asiatisk-amerikanske og latinamerikanske befolkning. I 2004 var der 390.000 personer, der var født i udlandet, hvilket svarede til 3,4% af befolkningen.
De største ophavsgrupper i Ohio er tysk-amerikanere (25,2%), irsk-amerikanere (12,7%), britisk-amerikanere (9,2%), afroamerikanere (8,5%) og italiensk-amerikanere (6,0%).
Tysk ophav er det største i de fleste af Ohios amter, især i nordvest. Amerikansk og britisk ophav er også udbredt i staten, især i den sydligt centrale del af staten. Byerne Cleveland, Cincinnati og Dayton har store sorte befolkningsgrupper. Cincinnati og Toledo har betagtelige latinamerikanske befolkningsgrupper, mens Cleveland og Columbus har de største asiatiske befolkninger. Cleveland har et større jødisk samfund, og andre byer i Ohio, så som Cincinnati, har også betydelige jødiske befolkningsgrupper.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk