Utah - Introduktion

Utah's (VIDEO) attraktioner omfatter kløfterne, farverige byer og betagende nationalparker. Salt Lake City er verdens centrum for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Utah, omgivet af ”Wasatch Mountains”, kan prale af historiske bygninger, kirker, museer, udstillinger, videnskab og kunstfestivaler.

Andre af statens attraktioner omfatter Zion National Park ved Virgin River Canyon, med dens tempel-lignende klippeformationer; Canyonlands, Arches og Capitol Reef nationalparkerne; Timpanogos Cave,
og Dinosaur National Monument nær Vernal. Utah har fem nationalparker.

Besøg det amerikanske West Heritage Center (website: www.americanwestcenter.org), ved foden af Wellsville Mountains, som omfatter et Brød Museum og Ronald V Jensen ”Live History Farm”, en
autentisk Mormon Pioneer gård. Daglige aktiviteter er her udført nøjagtigt som de ville have været i 1917. Centret udgør øjeblikket 65 ha (160 acres) og har til hensigt at tilføje endnu en 71 ha (175 acres).

Besøg Salt Lake Temple (website: www.ldschurchtemples.com). Templet indtager en hel byblok i Salt Lake City. Det huser Mormon Tabernaklet, Assembly Hall, forskellige statuer, monumenter og to besøgs centre.

Udforsk Salt Lake City (website: www.visitsaltlake.com). Byen er en blomstrende moderne by, hvis nærhed til bjerge og søer gør det til et populært udgangspunkt for udendørs entusiaster. Byen er også det åndelige centrum af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og hjem for Mormon Tabernaklet Choir (website: www.mormontabernaclechoir.org).

Kør året rundt med ”Snowbird Tramp” (website: www.snowbird.com), der stiger 2854ft til toppen af den 3300m (10827ft) ”Hidden Peak”, derfra har du 360 graders udsyn til Utah’s bjergkæder og dale.

Kør ad “Alpe Loop Scenic” vejen (website: www.utah.com / byways / alpine_loop.htm). Det er en af Utah’s mest populære sommer udflugts destinationer.

Oplev ”The Flaming Gorge National” rekreative område (website: www.utah.com / nationalsites / flaming_gorge.htm), som strækker sig fra Ashley National Forest (website: www.fs.fed.us/r4/ashley) mod syd til Wyomings ørken. Rekreative aktiviteter omfatter fiskeri, sejlads og vandreture.

Rejs til Glen Canyon National rekreative område (website: www.nps.gov / glca). Nogle af de udendørs aktiviteter til rådighed er skibsfart, fiskeri, svømning, vandre områder og 4Wheel køreture..

Besøg en af landets ældste nationalparker, Zion National Park (website: www.nps.gov / Zion), der tilbyder kilometervis af stier. Parken har over 593 kvm (229 m² miles) med kløfter og tårnhøje klipper. Det er et sted af med masser af plante – og dyreliv.

Start din udflugt i Moab (website: www.discovermoab.com), en stor hjemmebase til at udforske Utah’s sydøst. Byen kan prale af ”Hole ’n Rock” (hjemmeside: www.moab-utah.com/holeintherock), et 14-værelse hus hugget ud af en sandsten; Dan O’Laurie Museum (website: www.moab-Utah. dk / danolaurie / museum.html), og Pale Creek Ranch, der tilbyder rideture i La Sal Mountains (website: www.go-utah.com/la_sal_mountains).

Stå på ski på fra et af de utallige skiresorts i Utah. Staten har 14 skisportssteder, hvoraf syv er mindre end en times kørsel fra Salt Lake City. Disse omfatter Alta Ski Resort (website: www.alta.com), Beaver Mountain (website: www.skithebeav.com), Snowbird Ski og Summer Resort (website: www.snowbird.com), Park City Mountain Resort (hjemmeside: www . parkcitymountain.com), The Canyons (website: www.thecanyons.com), og Deer Valley Resort (website: www.deervalley.com). Syv af komplekserne er placeret ved stier og veje farbare for snescootere på tværs af staten, der forbinder hundredvis af miles af stisystemer.

Utah er en delstat i det vestlige USA, hvis hovedstad er Salt Lake City. Utah grænser til delstaterne Arizona, Colorado, Idaho, Nevada, New Mexico og Wyoming. Den 4. januar 1896 blev Utah den 45. delstat, der blev en del af Unionen. Navnet Utah stammer fra det ute-indianske sprog og betyder folkene fra bjergene. Ca. 60 procent af statens indbyggere er mormoner.

Historie

Oprindelige amerikanere har boet i hvad der i dag er Utah i flere tusinde år. De fleste arkæologiske fund daterer de ældste bosættelser til at være 10 - 12.000 år gamle. Francisco Vásquez de Coronado bevægede sig muligvis ind i det sydlige Utah i 1550 i sin søgning efter den mytiske by Cíbola. En gruppe anført af to romersk-katolske præster nåede til Utah Lake i 1776. Den første større tilflytning af nybyggere skete i 1847, da de første mormoner, anført af Brigham Young, ankom. Mormonerne opfordrede aktivt deres nye medlemmer rundt om i verden til at emigrere til Utah. I perioden fra 1850 til 1926 rejste således 26.389 medlemmer af mormon-kirken fra Danmark til USA. Man anslår at der fra 1847 til 1868 ankom omkring 68.000 mormoner fra forskellige egne af verden.

I 1847, da de første pionerer ankom, var Utah stadig et mexicansk territorium, men som et resultat af den mexicansk-amerikanske krig og indgåelsen af Guadalupe Hidalgo-traktaten i 1848 blev området et territorium under USA. Uenigheder mellem mormonerne og USA’s regering blev intensiveret på grund af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges praksis med flerkoneri, og regeringen sendte tropper til området for at indsætte en anden guvernør end Bingham Young. I 1890’erne blev flerkoneri forbudt og i 1896 blev Utah optaget som en delstat i USA.

Med grundlæggelse af nationalparkerne Bryce Canyon National Park og Zion National Park i begyndelsen af 1900-tallet blev Utah kendt for sin naturskønhed, og den sydlige del af delstaten blev et populært sted at optage film, bl.a. ved Delicate Arch og Monument Valley. Fra og med 1939 blev Utah kendt som skiområde, og Vinter-OL 2002 blev afholdt i Salt Lake City. I slutningen af 1900-tallet var Utah befolkningsmæssigt en af de hurtigstvoksende delstater i USA.

Politik

Utahs regering er opdelt i en udøvende, lovgivende og dømmende magt. Den nuværende guvernør er Jon Huntsman, Jr. fra Republikanerne, som er valgt for en fireårig periode. Utahs parlament består af et Senat og af et Repræsentanternes Hus. Begge Utahs senatorer i Senatet i Washington D.C. er republikanske, mens de 3 medlemmer af USA’s Repræsentanternes Hus er henholdsvis 2 republikanere og et 1 demokratisk medlem. Historisk set har politik i Utah været kontroversiel, idet flertallet af befolkningen tilhører Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og delstaten, som regeres af Republikanerne, anses som værende forholdsvis konservativ, især i forhold til sociale og moralske spørgsmål.[1] Ved præsidentsvalg opnår republikanerne som regel solide flertal i delstaten, som ikke har stemt for en demokratisk præsidentkandidat siden 1964.

Geografi

Utah er opdelt i tre distinkte geologiske regioner: Rocky Mountains, Great Basin og Colorado-plateauet. Utah har en stor naturmæssig diversitet med ørkener og fyrreskov i bjergdale. Delstaten har et areal på 219.887 km².Terrænmæssigt har Utah stor variation. Bjergkæden Wasatch Range, som når højder på 3.650 m, løber gennem den centrale del af staten, og dele af dette område får mere end 12,7 m sne hvert år og er hjemsted for skisportssteder. I den nordøstlige del af staten findes bjergene Uinta Mountains, som har Utahs højeste punkt, Kings Peak, som er 4.123 m høj. Vest for Wasatch-bjergene bor ca. 75 % af befolkningen. De største byer er Ogden, Salt Lake City, Layton, West Valley City, Sandy, West Jordan, Orem og Provo.

Klima

Det meste af Utah har tørt klima og er højtliggende. Det meste af det østlige og det sydlige Utah har 300 mm eller mindre nedbør om året, mens visse bjergområder har op til 1,5 m. Meget af det vestlige Utah får mindre end 25 cm nedbør om året. Ørkenen Great Salt Lake Desert nær Great Salt Lake er særlig tør med en årlig nedbør på mindre end 13 cm. Snefald er almindeligt om vinteren undtagen langs den sydlige grænse og i Great Salt Lake Desert.
Temperaturerne om vinteren er generelt under frysepunktet. Om sommeren er er de højeste temperaturer gennemsnitligt mellem 29 °C og 38 °C. Dage med temperaturer over 38 °C kan forventes i de fleste områder, der ligger lavere end 1.500 m mindst én gang årligt. Den højeste temperatur, der er målt i Utah var 47 °C, og den laveste temperatur -56 °C, begge målt i 1985.

Økonomi

Utahs bruttodelstatsprodukt var i 2004 82,6 mia. USD og den gennemsnitlige indkomst 26.606 USD. Større økonomiske sektorer i delstaten omfatter minedrift, kvægavl, saltproduktion og turisme.
I det østlige Utah er olieproduktion en stor industri, mens kulproduktionen i den centrale del udgør meget af minedriften.
Turisme er et stort erhverv, især i den sydlige del af delstaten, hvor Utahs fem nationalparker Arches National Park, Bryce Canyon National Park, Canyonlands National Park, Capitol Reef National Park og Zion National Park og mange andre attraktioner befinder sig. Utah er også kendt for skiområderne nær Salt Lake City, Park City, Ogden, Provo og Cedar City.

Demografi

I 2007 havde Utah en anslået befolkning på 2.645.330, hvilket var en vækst på 18,45% siden 2000.
En stor af befolkningen bor langs bjergene Wasatch Mountains.

Ophav

De fem største oprindelsesgrupper i delstaten er:
29.0% britisk-amerikanere 11.6% tysk-amerikanere 6.8% oprindelige amerikanere 6.5% dansk-amerikanere 6.1% mexicanere
De fleste indbyggere i Utah har nordeuropæisk ophav, og Utah har den største andel af folk med britisk og dansk baggrund blandt alle USA’s delstater.

Religion


Et flertal blandt delstatens indbyggere tilhører Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, og i 2004 udgjorde disse 62.4% af befolkningen.
Selvidentificerede religiøse tilhørsforhold blandt voksne i Utah er:
Mormoner - 57% Katolikker - 6% Episkopalkirken - 3% Baptister - 2% Andre kristne - 3% Evangelske kirke - 1% Presbyterianere - 1% Lutheranere - 1% Methodister - 1% Ikke-religiøse - 17% Ikke oplyst - 4% Andre - 3% Muslimer - 1%


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk