Australien - Introduktion

 Australien (VIDEO) åbner sig for daseferie på nogen af verdens bedste badestrande, skitur i bjergene, trekkingtur i ørken og bjerge, på opdagelse af vilde dyr og planter i bushen, fest og farver på den skønne guldkyst. Mulighederne er ubegrænsede i landet down under.

Australien er verdens største ø og udgør et helt kontinent. Landet byder på så uendelig mange ting:
Lange hvide sandstrande med krystalklart vand, Great Barrier Reef, regnskove, 'The outback', en smuk
og overdådig natur samt spændende pulserende storbyer med imponerende bygningsværker - og det
hele kan fås til overkommelige priser. Sidst men ikke mindst støder man på et folk, i daglig tale kaldet
'The Aussies', som udviser stor gæstfrihed og imødekommenhed. De kan få enhver til at føle sig hjemme.

Fascinerende natur og spændende nye dyrearter er blandt de primære grunde til at rejse til dette store land 'Downunder'. I vest byder landet på små hyggelige landsbyer og få turister, i øst finder man skønne stande og verdens største koralrev, i midten findes kæmpestenen Ayers Rock, der skifter farve i solnedgangen.Det menes, at de første indbyggere i Australien kom fra Indonesien for mere end 50.000 år siden og spredte sig ud over hele kontinentet. Den første europæer til at udforske lidt af Australien var formodentlig den spanske kaptajn Luis Vaez de Torres, som sejlede gennem strædet, som ligger mellem Australien og Papua Ny Guinea. Dette hedder nu Torresstrædet. Kontinentet blev opdaget af den hollandske opdagelsesrejsende Willem Janszoon i 1606, men egentlige ekspeditioner hertil blev ikke indledt før i 1700-tallet.

I 1770 gik den britiske kaptajn James Cook i land i nærheden af det nuværende Sydney og tog kontinentets østlige 2/3-del i besiddelse for Storbritannien. I 1788 begyndte Australiens tid som straffekoloni, hvilket fortsatte til 1868. Efter 1850 fandt der en stor indvandring af briter sted. En rekonstruktion af James Cooks skib HMS EndeavourI 1800-tallet blev Australiens seks dele styret som kronkolonier. New South Wales var den første koloni i Australien, som fik en vis grad af selvstyre i 1823, og som i 1855 fik sin egen grundlov.

I 1859 havde alle kolonierne/områderne, bortset fra Western Australia, selvstyre. Den 1. januar 1901 grundlagdes det australsk statsforbund, og landet blev en selvstyrende dominion inden for det britiske imperium. Australien deltog i såvel 1. Verdenskrig som i 2. Verdenskrig og blev bombet af Japan under den sidste krig. Det kom til at betyde, at Australien ændrede udenrigspolitisk kurs og fulgte USA både i Koreakrigen og Vietnamkrigen

Geografi Hovedstad Canberra Areal 7.713.000 km2 (Danmark 43.000) Indbyggertal 20,2 mio. Befolkning Overvejdende af europæisk oprindelse Sprog Engelsk Religion Helt overvejende kristen

Økonomi
BNI pr. capita USD 31.900 Vækst i BNP pr. capita 3,1% (2005) Valuta Australsk dollar


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk