Sydney - Introduktion

 Sydney (VIDEO) har et enormt udbud af spændende attraktioner eksempelvis operahuset, den dejlige Bondi Beach og verdens største buebro Harbour Bridge. Sydney er dog meget mere end dette, der findes et hav af spændende gallerier, museer og et fantastisk udbud af delikate restauranter og et hektisk men samtidigt hyggeligt natteliv. Fra Palm Beach i nord til Cronulla Beach i syd ligger Sydneys strande ud mod Stillehavet.

Seværdigheder

 • Sydney Operahus Jørgen Utzons meget berømte og arkitektoniske enestående bygning. The Concourse foran Operahuset er et godt sted at slappe af og nyde en cappucino, mens du i ro og mag studerer myrerne, i form af turister, der går over havnebroens buer. Inde i selve Operahuset i Sydney kan du spise en frokost i den eksklusive restaurant, opleve en af de spændende forestillinger (ofte skal du bestille i rigtig god tid!) og tage med på en af rundvisningerne.
 • Botanisk Have Her møder du ibiser, skræppende kakaduer og flyvende hunde.
 • New South Wales Art Gallery Et galleri, der lægger vægareal til en fremragende samling af australsk kunst.
 • Hyde Park Inde i Sydney centrum ligger nok et par parkområder, hvor især vandreturen ned gennem Hyde Park med oplyste kæmpetræer er en oplevelse.
 • Chinatown Sydney har også en Chinatown med en række restauranter, der indvendig er på størrelse med bankohaller.

  Forslag til citytour:
  Start med Oxford Street, et afslappet kvarter med cafeer og forretninger - tag en morgenkaffe her. Gå nu mod Hyde Park og gennem denne til I kommer ned til Sydney Opera - tager ca. 30-45 min. Her kan man tage en rundtur i huset på ca. 45 min. Herfra går I til Circular Quay, et livligt sted med masser af færgeforbindelser til omliggende steder. Der er også forskellige muligheder for ture på vandet - se om tiden er til dette. De mest kendte strande er Bondi Beach og Manly Beach, den første fordi stranden ligger i en klassisk bue, som bl.a. gør den perfekt til surferne, men måske lidt voldsom for mange svømmere. På strandpromenaden ligger en række restauranter, og selv om du er ganske få km fra centrum i Sydney, er Bondi Beach stadig en verden for sig selv. Endnu mere isoleret ligger Manly Beach, der desuden udmærker sig ved at have en strand mod havsiden for dem, der holder af vesterhavsbølger, og en mod havnesiden, for dem, der er mere til Østersø og Kattegat.
 • Men der er selvfølgelig mange andre muligheder afhængig af hvilken del af Sydney, du bor. Besøg Sydney Harbour Bridge som I finder ved at gå gennem The Rocks, Sydney’s ældste område. I kan ikke nå at klatre op på broen, men det er muligt at besøge den første pylon med en lille udstilling og et rigtig godt view over bugten og City. Nu fortsætter I op gennem George Street, byen’s bedste forretningsgade. Der er mange muligheder for at tage en frokost på små cafeer eller evt. køb sushi fra de små forretninger. Det er rigtig godt. Gå til venstre ved Market Street og få meter henne kan man se Tower. Har I tid kan Tower besøges med express elevator. Og øvrigt anbefales restauranten på toppen til en klar aften. I kan også gå til højre i George Street ned til Darling Harbour. Her ligger Sydney Aquarium som er et besøg værd hvis I har tid. Darling Harbour er et sted med mange gode restauranter og barer. Det foreslås at I slapper af her indtil I skal med bussen tilbage til lufthavnen eller I vil nyde en god restaurant i området om aftenen. Husk at spise frokost med alle dommerne i Sydneys højesteretsbygning på 14. etage og få en panoramaudsigt oveni eller prøv yum cha, som er det kinesiske svar på brunch, på en af restauranterne i Chinatown i Sydney.Udenfor Sydney!


I en metropol som Sydney med 4 millioner indbyggere og med forstæder 60 km fra centrum er det måske svært at forestille sig nationalparker. Men de er der, og de to nærmeste, Royal National Park og Kuring-Gai, ligger kun 15-20 km fra centrum. Den mest populære er nationalparken Blue Mountains, der har fået navnet fra den blå tågedis, der rejser sig, når olie i eukalyptusbladene fordamper i varmen. I Blue Mountains kan du tage på vandreture, der varer fra 10 minutter til 5-6 dage, men de fleste starter ved udsigtspunktet Echo Point ved Katoomba, hvor du får det helt perfekte skud af klippeformationen The Three Sisters. Herudover kan du køre ned med en meget stejl minijernbane og svæve op igen med en kabelbane, efter du har travet rundt nede bunden af den stejle slugt. Der er også vinmarker uden for alle de australske storbyer og vindistriktet Hunter Valley ligger kun et par timers kørsel væk fra Sydney. Du kan også nå Hunter Valley via Blue Mountains eller hvis du er på vej op langs kysten mod Brisbane. Hunter Valley huser en lang række vingårde, hvor du kan få smagsprøver. Området rummer også en lang række overnatningssteder, så du ikke skal ud på den problematiske køretur efter vinsmagningen. Endelig kan du tage vinshuttlebussen fra Sydney. Kystbyer i omegnen af Sydney Syd for Sydney ligger en række kystbyer, der lever af turisme, fiskeri, landbrug og småindustri. De er fredeligt afbræk til det hektiske liv i Sydney, undtagen i de australske skoleferier, hvor mange sætter kurs ud af byen. Mest kendt mod syd er Kiama for sine blowholes, der er huller i klipper, som får havvandet til at skyde i luften i et imponerende skumpust. Nord for Sydney er ferieområdet Port Stephens det populæreste tilflugtssted. Her er et smukt havneindløb med glitrende blåt hav, mulighed for at se delfiner ud for kysten (og på den rigtige årstid hvaler) og nogle imponerende klitter ud mod vandet, der giver en fornemmelse af at være i Sahara. Den fornemmelse får du sikkert bekræftet, når dromedarer kommer vandrende forbi.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk