Auckland - Introduktion

 Auckland (VIDEO) er med sin en mio. indbyggere New Zealands største by, og var i perioden 1841 til
1865 også landets hovedstad. Wellington har siden haft æren pga. sin mere centrale placering. Omkring Auckland har der boet mennesker i al den tid, landet har været befolket. I området findes 60 udslukte vulkaner, som maorierne fandt perfekte til at lave en befæstet by (Pa) på. Den vulkanske fortid ses helt tydeligt, hvis man f.eks. stiller sig på toppen af Mt. Eden (også en udslukt vulkan) og ser ud over byen.

Alle de kegleformede bakker er vulkaner. Men bare rolig, det er kun Rangitoto på en ø ud for Auckland Harbour, som stadig er aktiv. I kraft af det store havneområde og de omkring-liggende farvande er Auckland et mekka for sejlsportsfolket og bliver i daglig tale kaldet ”City of Sails”. De der ikke interesserer sig for sejlsport, kan nyde den kunstneriske bydel Parnell eller tage med færgen til Devenport og
kortlægge de mange hyggelige caféer. Alt i alt er Auckland en skøn og moderne by omringet af
subtropiske øer, funklende blåt vand og regnskov, hvilket gør Aucklands livsstil helt unik.

Som i alle andre lande eksisterer der venligtsindet drilleri mellem landets største by og resten af landet. Aucklænderne har skyld for at betragte alt, hvad der foregår syd for Bombay Hills (den lokale version af Valby Bakke) som provinsielt og ude af trit med tiden. Resten af landet betragter tilsvarende Aucklænderne som snobbede. Og sandt er det da, at selv om de fleste kiwier på ét eller andet tidspunkt har været på deres store OE (Overseas Experience) til Europa, så er der mange fra Nordøen, som aldrig har besøgt naturrigdommene på Sydøen - lige udenfor deres dør! Befolkningssammensætningen i Auckland adskiller sig også fra resten af landet ved at der er mange indvandrere, særligt asiater og polynesiere. Det er faktisk den by i Stillehavsområdet, som har den største polynesiske befolkning, og kaldes derfor af og til 'den polynesiske hovedstad'.

Auckland tager sig særlig godt ud fra havnefronten. En tur med én af de mange tur-både eller færger, som afgår fra den flotte færgeterminal på Quay St. er derfor også en god idé. Der ud over er det muligt fra Auckland at tage på en dags ture til vulkanbyen Rotorua, det naturskønne Coromandel samt den fascinerende Bay of Islands. Aucklands havnen var i sin tid skueplads for en tragisk international begivenhed, nemlig sænkningen af Greenpeace skibet Rainbow Warrior i 1985 udført af den franske efterretningstjeneste. Skibet har i dag fundet sin sidste hvileplads ved Matauri Bay i Northland.

Seværdigheder

 • Harbour Bridge En afAucklands stoltheder er Harbour Bridge, bygget i 1959, oprindeligt med 4 vejbaner. Da den udgør den eneste vejforbindelse mellem Auckland centrum og de nordlige forstæder blev dens kapacitet hurtigt for lille, og man hyrede et japansk firma til at koble et par ekstra vejbaner på begge sider af broen. De går i dag under navnet 'the Nippon clip-ons'. New Zealænderne har kopieret australiernes 'bridge climb' fra Sydney Harbour Bridge. Selvom man ikke får udsigt til et operahus er det stadig en fin attraktion for folk med hang til halsbrækkende seværdigheder. Turen tager 2 1/2 time og kan bestilles hos Auckland Bridge Climb på tlf. 0800 000 808 eller (09) 625 0445.
 • Queen Street Hoved-indkøbsgaden i Auckland er Queen St., som går sydpå fra Custom St. nær havnen. Her vil mange for første gang møde de specielle fodgængerfelter, hvor der er diagonale markeringer for fodgængere, så man kan gå fra det ene hjørne til det andet uden pause. Det er ganske underholdende at iagttage menneskemylderet i krydset når al biltrafik er stoppet og der er grønt for de gående.
 • Parnell Går man efter en lidt mere rolig atmosfære, kan det anbefales at besøge 'forstaden' Parnell (ligger i dag nærmest midt i byen), der med sine smalle gader og gamle træhuse er en fashionabel bydel.
 • Albert Park Albert Park og det store område Auckland Domain nær universitetet er de vigtigste rekreative områder i storbyen.
 • Sky City Sky City er et imponerende kompleks med casino, restauranter, og hyggelige caféer. Udsigten fra det 328 meter høje tårn 'Skytower' er imponerende, og det tager kun 40 sekunder at komme op til toppen med elevator.
 • Auckland Museum Museet har en enestående samling af Maori figurer, redskaber og smykker. Der er også et Maori mødehus (whare hui) og en krigskano, og det er ét af de få steder, hvor almindelige turister kan opleve en ægte Maori 'udfordring' (taki) og høre Maori musik.
 • Kelly Tarlton’s Underwater World På Tamaki Drive øst for den gamle banegård er også et besøg værd. Her har man mulighed for at opleve pingviner i deres naturlige klima, samt et kæmpe haj-akvarium, hvor hajerne i bogstaveligste forstand svømmer rundt om én i byens gamle regnvands-tanke.
 • Auckland Zoo Dyr på landjorden kan opleves i Auckland Zoo vest for centrum. Her er der, blandt meget andet, kiwi-fugle og tuatara-øgler.
 • Rap Jumping Auckland har også sin del af de actionprægede aktiviteter. Det nok kendteste sted at lave Rap Jumping, dvs. at fire sig ned af en høj bygning (eller klippe) med et reb, er på ydersiden af Novotel bygningen på Queen Elizabeth Square midt i byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
 • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk