Havana - Introduktion

 La Habana (VIDEO) (på dansk også Havana eller Havanna, er hovedstaden i republikken Cuba og er den største by i Caribien, med et indbyggertal på 2,1 millioner. Conquistadoren Diego Velasquez de Cuellar grundlagde i 1515, på øens sydkyst den første by på Cuba kaldet Havana, men flyttede i 1519 byen til dens nuværende placering. Havana var oprindeligt et handelssted og blev hovedstad i den spanske
koloni Cuba i 1607, og blev den vigtigste havneby i de spanske kolonier i den Nye Verden. Havana led under fribytteres nedbrænding af byen i 1538, samt plyndringer i 1553 og 1555.

Storbritannien indtog byen i 1762 og gav den det følgende år i bytte for Florida. Efter at have fået byen tilbage, gjorde spanierne den til den bedst befæstede by i Amerika. Under spiritusforbudstiden i USA i 1920’erne, blev Havana et populært feriemål for amerikanere; nat- og spilleklubberne overlevede ophævelsen af spiritusforbudet, men de fleste blev lukket i 1959 efter den cubanske revolution. Det var i denne periode de mange amerikaner biler kom til Cuba, disse biler præger stadig i dag bybilledet i
Havana trods deres efterhånden ringe stand.

I det gamle Havana er der bevaret meget af den spanske koloniale arkitektur og bydelen er et af UNESCO’s verdensarvssteder. Havanna er en magisk by, der oser af gammel spansk kultur, mørk rom, smagsrige cigarer, salsa og et stolt og imødekommende folkefærd. Stuerne i Havanna vender ud mod gaderne og familielivet leves for åbne døre og vinduer. Den mindste lyd lokker nysgerrige ud på gaden, for at se hvad der sker. Når solen går ned og der er en behagelig kølende brise, flyttes stole og hele sofagrupper ud på gaden. Folk i Havanna er ikke generte. De er åbenhjertede og snaksaglige og atmosfæren er hjertelig.

Bilen er et af Cubas stolte varemærker. Vi taler ikke om nye, japanske biler - vi taler om gamle, amerikanske biler, der på egen hånd er blevet restaureret og poleret indtil de skinner stærkere end solen! Brug eftermiddagen til at nyde en rigtig god kop kaffe serveret med god mørk rom og forbered dig på aftenens fornøjelser. Mørket falder hurtig i Caribien og den tropiske nat er sort og fugtig. I ly af mørket forvandles Havanna til den smukke metropol den var før revolutionen. Musik og latter høres i barerne og i salsaklubberne. Det er bare om at tage danseskoene på og begive sig ud i det hvirvlende tropiske natteliv. Som gæst indbydes du til at deltage i cubanernes smittende livsglæde - natten er ung i Havanna!

Seværdigheder

  • El Malecón Byens næsten 10 km lange havnepromenade, der er mødestedet for alle nationaliteter.
  • La Bodeguita del Medio Besøg Havannas mest berømte bar hvor Cæsar serverer mojitos. Denne drink består af danskvand, rom, sukker, limejuice, frisk mynte og is. På denne bar hvor vægge og indretning er fyldt med signaturer fra personligheder der er kommet og gået, drak Ernest Hemingway gerne denne nationaldrik.
  • Hemingways hus Hemingway elskede Cuba og boede her i 1930´erne og skrev bøgerne 'Den gamle og havet' og 'Klokkerne kimer for dig'. En udflugt til hans hus er en oplevelse. Indretningen er i lyse farver med jagttrofæer og lave boghylder på væggene.
  • Cigarfabrik Vi anbefaler også at besøge nogle af Havannas mange cigarfabrikker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

  • EBUSINESSTRAVEL.DK © 2021
  • AMM International ApS - Præstevejen 10A - DK 3230 Græsted - telefon 30343429 Email info@ebusinesstravel.dk