• Menu
  • Menu

Østrig

I Østrig er der mange muligheder for at komme helt tæt på naturen. Hvor du kun kan høre dig selv, vindens susen, biernes summen og fuglenes pippen omkring dig, og hvor du kan se natur, så langt øjet rækker både sommer og på skiferien. Salzkammergut er kendt for sine mange søer, som lyser turkisgrønt op mellem bjergene. Det østrigske køkken er sammensat af et kulinarisk wienerkøkken samt mange forskellige landes køkkener og med solidt aftryk.

Hvorfor gøre forretninger i Østrig og hvad er mulighederne?

Østrig er et fremragende sted for både lokale og udenlandske iværksættere, takket være landets stærke økonomi, erhvervsvenlige miljø og høje levestandard. Der er mange unikke forretningsmuligheder inden for forskellige sektorer.

Teknologi og Innovation

Webdesign og online markedsføring: Med fremkomsten af digitale tjenester er der store muligheder for at starte en virksomhed inden for webdesign og online markedsføring. Mange virksomheder har brug for hjælp til at etablere eller forbedre deres online tilstedeværelse​ (Starter Story)​.

Softwareudvikling: Østrig har et blomstrende teknologimiljø, og der er muligheder for virksomheder inden for softwareudvikling og IT-tjenester​ (Starter Story)​.

Fintech: Østrig har et voksende fintech-økosystem, og virksomheder inden for finansiel teknologi kan finde et støttende miljø​ (Trade.gov)​.

    Turisme og Gæstfrihed

    Turistvirksomheder: Turisme er en vigtig sektor i Østrig, og der er mange muligheder inden for rejsebureauer, turistguider og overnatningssteder​ (Yourtradeblog)​.

    Restauranter og Caféer: At starte en restaurant eller café er en attraktiv mulighed, især i populære turistområder. Østrig har en stærk madkultur, og der er potentiale for nichekoncepter som vegetarrestauranter eller specialty caféer​ (Expatica)​.

      Produktion og Industri

      Fødevareproduktion: Østrig har en tradition for fødevareproduktion, og der er muligheder for at starte en virksomhed inden for dette område. Virksomheder kan producere specialfødevarer eller sundhedstilskud​ (Yourtradeblog)​.

      Grøn Energi: Østrig har en stærk grøn energisektor, og der er muligheder for virksomheder inden for vedvarende energi, såsom sol og vind​ (Austrian Business Agency)​.

        Service og Professionelle Tjenester

        Konsulentvirksomhed: Professionelle tjenester som forretningskonsultation, juridisk rådgivning og finansiel rådgivning er efterspurgte i Østrig, og det er en god mulighed for dem med ekspertise​ (Expatica)​.

        Digital Markedsføring: Digital markedsføring er en blomstrende branche i Østrig, og man kan tilbyde tjenester som webdesign, SEO, og indholdsoprettelse​ (Yourtradeblog)​.

          Funding og Støtte

          Østrig tilbyder flere muligheder for finansiering og grants for virksomheder, især dem, der fokuserer på innovation, udvikling og bæredygtighed​ (Austrian Business Agency)​. Der er også støtte tilgængelig fra lokale eksperter og myndigheder for at hjælpe med at starte og vokse en virksomhed i Østrig​ (www.advantageaustria.org)​.

          Forretningskultur i Østrig

          Østrigs forretningskultur er formel og hierarkisk. Pålidelighed, punktlighed og stærke forretningsforbindelser er værdsat. Forretningsbeklædning er generelt formel, og beslutningstagning kan tage tid, da hierarkiet respekteres​ (ExpatArrivals)​.

          Fortæl om en oplevelse eller del information

          Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *