• Menu
 • Menu

Syrien

På din rejse til Syrien kan du besøge de gamle byer Damaskus, Bosra og Aleppo. Sindsroen og skønheden i den ødelagte by Palmyra vil efterlade dig åndeløs. Ferie i Syrien gøres bedre med de mange mystiske slotte, middelalderlige labyrintiske souker, Umayyad-moskeerne og Damascene-huse.

Hvorfor gøre forretninger i Syrien og hvad er mulighederne?

Det er for øjeblikket ikke tilrådeligt at gøre forretninger i Syrien på grund af den igangværende borgerkrig og den generelle usikkerhed i landet. Konflikten har ført til ødelæggelse af infrastruktur, økonomisk stagnation og en humanitær krise, der har forårsaget lidelse for millioner af mennesker. Udenlandske virksomheder har også oplevet betydelige udfordringer på grund af de komplekse og skiftende politiske og sikkerhedsmæssige forhold.

Før konflikten var Syrien en økonomisk og kulturel hub i Mellemøsten og havde et stort potentiale for investeringer og handel. Landet havde en række muligheder inden for forskellige sektorer, herunder olie og gas, landbrug, turisme og tekstilproduktion. Der var også en voksende service- og teknologisektor med en ung og uddannet arbejdsstyrke.

Det er imidlertid vigtigt at understrege, at genopbygningen af Syrien vil være en langvarig proces og vil kræve betydelige investeringer og ressourcer fra både nationale og internationale aktører. Der vil være en række udfordringer, herunder genopbygning af infrastruktur, genoprettelse af sikkerhed, oprettelse af lovgivning og regulering samt skabelse af et miljø for bæredygtig vækst og udvikling.

Indtil situationen i Syrien stabiliserer sig og genopbygningen begynder, er det imidlertid vigtigt for virksomheder at undgå at gøre forretninger i landet og i stedet overveje alternative investeringsmuligheder i regionen.

 • Udenrigsministeriet: Verdensmål og forretningsmuligheder
  En rapport, der fremhæver, hvordan FN’s Verdensmål åbner for forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder kroner for danske virksomheder frem mod 2030. Rapporten opfordrer danske virksomheder til at orientere sig mod vækst- og udviklingslande, herunder Syrien​ (Udenrigsministeriet)​.
 • CSR.dk: Verdensmålene åbner for forretningsmuligheder
  Artiklen diskuterer, hvordan danske virksomheder kan udnytte FN’s Verdensmål til at skabe forretningsmuligheder i udviklingslande som Syrien​ (CSR.dk – Forum for bæredygtig forretning)​.
 • Udenrigsministeriet: Bæredygtig vækst
  Udenrigsministeriet arbejder for bæredygtig vækst og udvikling i udviklingslande, herunder Syrien. Danmark kan bidrage med viden og teknologi til at fremme bæredygtig vækst og sociale ansvar​ (Udenrigsministeriet)​.
 • Syria Chamber of Commerce
  Syria Chamber of Commerce er en national erhvervsorganisation, der arbejder for at fremme handel og investeringer i Syrien.
 • Damascus Chamber of Commerce
  Damascus Chamber of Commerce er en regional erhvervsorganisation, der fremmer handel og investeringer i Damaskus, Syrien.
 • Syrian Investment Agency (SIA)
  SIA er en statslig organisation, der fremmer investeringer og forretningsmuligheder i Syrien.
 • Central Bank of Syria
  Central Bank of Syria er landets centralbank, der tilbyder information om landets finansielle system og økonomiske politikker.

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *