• Menu
  • Menu

BÆREDYGTIG FREMTID FOR FYSISKE FORRETNINGSREJSER! 

Når virksomhederne sender deres ansatte ud på en fysisk forretningsrejse, betyder det mindst 5% større udledning af CO2 om året for den enkelte rejsende (ca.13-15 tons). En rejse til et oversøisk kontinent betyder mindst 2 tons CO2 og inden for EU omkring ½ til 1 tons.  

Gennem de senere år har vi set øget temperaturer, varmere havvand og ikke mindst voldsom forværring af skader og menneskeliv af pludselige storme, tyfoner, skovbrande og oversvømmelser. Vi ser nu og føler alle på vores kroppe de skader vi skaber ved overforbrug, affald og udledninger. Det er klart at mange virksomheder nu søger at finde løsninger via investeringer i klimaforbedrende teknologier, betale for udledningen via indirekte investeringer i f.eks. opbygning af skove eller lignende projekter. Problemet er at effekten af de fleste ligger år ud i fremtiden og forureningen sker NU.  

Efter sommeren 2023 vil mange være mere opmærksomme på deres klima fodprint og lede efter måder til at formindske det. En af de oplagte er rejser med fly da du øger din forurening meget mere på kort tid end at spise en god bøf, bruge elektricitet eller bruge bil i stedet for at cykle. 

Der vil være tilfælde hvor fysiske rejser skal gennemføres, men med den rivende teknologiske udvikling fra video VR, AR til AI er der nu så mange alternative kommunikationsformer at benytte at behovet for fysiske forretningsrejser bør falde drastisk. 

Vi har tidligere beskrevet at virksomhederne fremover skal arbejde med værdisætningen af fysiske rejser, men en af vejene er at udnytte selve opholdet til værdien. Ofte er der flere kunder, leverandører, partnere, underleverandører, kontakter eller kundeemner og leverandøremner. Derfor anbefaler vi at rejsepolitikken indeholder jeres version og følgende 6 spørgsmål. Vi arbejder også med en leverandør af en APP der kan hjælpe find den HER 

  1. Flere møder på destinationen. Du er måske sælger, men du kunne mødes med virksomhedspartnere, leverandører, offentlige tjenester og selvfølgelig bare besøge dit datterselskab eller private venner eller familie. 
  1. Fra starten af at overveje en fysisk rejse, forlæng tiden på destinationen. 
  1. Se ikke kun på dine egne kontakter, men få alle relevante virksomhedskontakter, partnere osv. på destinationen. 
  1. Fra starten, overvej om det giver mening at tilføje destinationer til rejsen, dvs. primær destination Stuttgart, du stopper i Hamburg (og tager derefter toget hele vejen) eller Cairo og tilføjer Rom / Los Angeles og tilføjer Detroit. 
  1. Meget rejse handler om fysisk arbejde som vedligeholdelse af eksisterende motorer eller fabrikker. Hvorfor ikke besøge andre fabrikker for at se, om de fungerer korrekt? 
  1. Lidt afslutning: Tænk fra starten på, hvad der er bedst for virksomheden, og udvid lidt omfanget, som da flyvning var sjældent.  

Vi bliver nødt til at begynde at bekæmpe forurening. 

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *